Ogród - hal1959 /r.2008/
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki za odwiedzinki Weiner.Woda się tam nie gromadzi,po rynnie w czasie deszczu spływa do rowku zrobionego wzdłuż kostki brukowej .Ostatnio myślę jak tę deszczówkę zbierać,przecież lepsza od wody z kranu.Co do śmierdziuszków to nie poczułam ich specjalnie.Swoje roślinki kupuję w ogrodniczych punktach.Pózniej wpadnę do Twego ogrodu,teraz jestem na moment i przypadkiem przy komputerze.Pozdrawiam.
-
- Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Ogród marzeń
Halinko pieknie u Ciebie, kolorowo, wiosnianie, gratuluje
Kalla inaczej "Zantedeschia" przy wymawianiu można język złamać preferuje stanowisko jasne ale może być w lekkim półcieniu, Podłoże powinno być stale wilgodne, zakwitnie w ciągu 2-miesięcy od posadzenia, nie lubi przymrozków, w jesieni zamiera i zimuje w ciemnym pomieszczeniu , nie wyjmuje się jej z doniczki, na wiosnę można przesadzić do świeżej ziemi.
pozdrawiam KDanuta
Kalla inaczej "Zantedeschia" przy wymawianiu można język złamać preferuje stanowisko jasne ale może być w lekkim półcieniu, Podłoże powinno być stale wilgodne, zakwitnie w ciągu 2-miesięcy od posadzenia, nie lubi przymrozków, w jesieni zamiera i zimuje w ciemnym pomieszczeniu , nie wyjmuje się jej z doniczki, na wiosnę można przesadzić do świeżej ziemi.
pozdrawiam KDanuta
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Kasiu,Moniko i Dynko pięknie dziękuję za odwiedzinki w miom ogrodzie.Cieszę się,ze do mnie ktos zagląda i może się coś u mnie podobać.Oglądajac Wasze kwitnace rosliny(wydaje mi się,że wczesniej niż moje)to nie powiem,że trochę nie zazdroszcze.U nas na razie goraco,wiec myslę,że coś zakwitnie ,np azalie.Moje nowe nasadzenia.
Begonie i eukomisy
Bylinki-aster,przytacznik,goryczka,nie pamiętam wszystkich.
Surfinia żółta,której nigdy nie miałam.