Oficjalny wuynik, to taki zważony na konkursie. Obecnie rekord Polski wynosi 648,2kg. W tym roku tak na szybko kojarze trzy liczące się konkursy w Polsce. Pierwszy w Krapkowicach 1.10, drugi w Grzybnie również 1.10 i trzeci we Wrocławiu, nie znam daty niestety na szybko.
Nasiona można zdobyć prywatnie od każdego hodowcy chyba. Ale Ja będe miał jak rok temu bardzo liczną oferte nasion z całego świata z puli Stowarzyszenia ale to za jakieś 1,5miesiąca, bo konkursy, wybieranie nasion, suszenie itp. Są jeszcze aukcje na Pumpkin.pl i innych profesjonalnych sklepach zagranicznych. Co kto woli.
Dynie giganty nawozimy podobnie jak każde inne dynie, z tym że poletko jest dużo większe. Możesz użyć wyszukiwarki forumowej w poszukiwaniu informacji. Użyj tylko dobrych słów kluczy (nawoziłem poletko, ja dawałem pod dynie) jak użyjesz dobrych słów, to w każdej części wątku znajdziesz mase informacji nt nawożenia. Zresztą chyba lepiej usiąść i otworzyć na każdej osobnej karcie każdą część, przeskoczyć na dane strony interesującego nas tematu. Jak nawożenie jesienne, to strony zaczynające sie od miesiąca wrzesień/pazdziernik. Jak nawożenie wiosenne, to striny marzec/czerwiec itp itd.

-- 7 wrz 2017, o 20:12 --
Sky12 Na jakim konkursie zawitasz z dynią?