Mój ogród 07 - leosta
Różaneczniki przesadza się dość łatwo bo mają zwartą bryłę korzeniową.
Utrudnieniem może być wielkość krzewu a zarazem wielkość korzeni.
Najlepszy termin na przesadzanie różaneczników to po zakończeniu wzrostu
- czyli wrzesień - październik w zależności od pogody.
Przyznam, że to wiedza internetowa. Znalazłam jeszcze taki link http://www.cieplucha.com.pl/?lang=pol&str=5. Na tej stronie trzeba kliknąć po prawej stronie w zakładkę "uprawa".
Utrudnieniem może być wielkość krzewu a zarazem wielkość korzeni.
Najlepszy termin na przesadzanie różaneczników to po zakończeniu wzrostu
- czyli wrzesień - październik w zależności od pogody.
Przyznam, że to wiedza internetowa. Znalazłam jeszcze taki link http://www.cieplucha.com.pl/?lang=pol&str=5. Na tej stronie trzeba kliknąć po prawej stronie w zakładkę "uprawa".
- leosta
- 500p
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wielkie dzięki za pozdrowienia.
Nikodemie- tą róże to wykopałem kilka lat temu z dawno opuszczonego ogrodu.Jak widzisz przetrwała bez żadnej opieki i teraz mi się odwdzięcza.Pnącą to od sąsiadki dostałem na przywitanie.
Brzoskwinia to Harnaś. Podczas gdy wiele drzew przemarzło i mimo że pierwszy raz owocowała to wydała bardzo duże owoce o wybornym smaku, i dosadziłem jeszcze jedną taką odmianę.
Bea- dzięki za poradę i również bardzo ciepło pozdrawiam.
Kolejne zdjęcia z sierpnia.

Pozdrawiam Leszek
Nikodemie- tą róże to wykopałem kilka lat temu z dawno opuszczonego ogrodu.Jak widzisz przetrwała bez żadnej opieki i teraz mi się odwdzięcza.Pnącą to od sąsiadki dostałem na przywitanie.
Brzoskwinia to Harnaś. Podczas gdy wiele drzew przemarzło i mimo że pierwszy raz owocowała to wydała bardzo duże owoce o wybornym smaku, i dosadziłem jeszcze jedną taką odmianę.
Bea- dzięki za poradę i również bardzo ciepło pozdrawiam.
Kolejne zdjęcia z sierpnia.

Pozdrawiam Leszek
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale się zawstydziłamleosta pisze:Gabi witam Ciebie ponownie. Właśnie zwiedziłem a właściwie przestudiowałem twój ogród i muszę powiedzieć że jesteś zawodowcem. twoja uprawa róż prowadzona tak perfekcyjnie z takimi wiadomościami - brak mi słów. Twoje doświadczenia muszę wykorzystać w swoich uprawach.
Pozdrawiam cieplutko Leszek.

Dziękuję za tak miłe słowa, ale to tylko lata praktyki i prób.
A Ty znowu mnie zadziwiłeś pięknym rozchodnikiem. Takiego koloru też jeszcze nie widziałam.
Ja mam ale to są odcienie raczej czerwone, a Twój jest zupełnie inny. Piękny !
Dziękuję za te zdjęcia.
- leosta
- 500p
- Od: 29 sty 2008, o 08:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam serdecznie.
Gabi jak Ty to robisz że pomieścisz tyle roślin, chyba zajełaś połowę działki sąsiada.
Ja mam też 500m2 i nijak nie mogę pomieścić wszystkich roślin których bym chciał.
Dynko- dziękuje za odwiedziny, jak piszesz, takie efekty osiągnąłem głównie systematycznym pielęgnowaniem. Jak już ktoś powiedział ogród wymaga przede wszystkim cierpliwości.
Z Twoim zapałem prędko doprowadzisz wymarzonych efektów czego Ci życzę.
Pozdrawiam Leszek.
Gabi jak Ty to robisz że pomieścisz tyle roślin, chyba zajełaś połowę działki sąsiada.
Ja mam też 500m2 i nijak nie mogę pomieścić wszystkich roślin których bym chciał.
Dynko- dziękuje za odwiedziny, jak piszesz, takie efekty osiągnąłem głównie systematycznym pielęgnowaniem. Jak już ktoś powiedział ogród wymaga przede wszystkim cierpliwości.
Z Twoim zapałem prędko doprowadzisz wymarzonych efektów czego Ci życzę.
Pozdrawiam Leszek.