Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Zuziu piele i końca nie widać ,dziś ziemie woziłam :wit u Ciebie jak w bajce!
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zuziu nie wiem jakim cudem mi się zgubiłaś :) no ale jestem, pięknie u Ciebie wiosna się rozgościła i wszystko zaczyna kwitnąć :) Hiacynty śliczne :)
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Zuziu, hiacynty przepiękne! ;:138 ;:138
Mnie tylko takie kupione na ryneczku już z pąkami tak bogato kwitną. ;:108 Sadzone jesienią dopiero wygrzebują się z ziemi i już widzę, że pełnych kolb kwiatowych nie będą miały. ;:185
Śliczny kolor żagwinu. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Ja jutro mam zamiar poganiać trochę po ogrodzie za chwastami, a od wtorku to już tematy świąteczne tylko.
Twoje hiacynty są olśniewające ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Zuziu, obok Hiacyntów widać agrotkaninę...gryzonie pod nią nie buszują :?: Cebule nie znikają :?:
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zuziu - patrząc na zdjęcia nasuwa mi się jedna mysl: Jaki tu porządek! Tego ładu i porządku brakuje niestety u mnie. Pomysł z kamyczkami jest niezły, ale nie skopiuję go, tyle co pozbyłam się kory, żeby móc wokół róz wygrabiać. Niemniej takie widoki, jakie zaprezentowałaś są bardzo miłe dla oka.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu dobrze pamiętasz dostałam od Ciebie i od wielu osób...i jedna sasanka i kilkunastu została. Mam jeszcze pojemnik wsiewkami z nasion i muszę sprawdzić co tam się dzieje bo najpierw zjadły siewki ślimaki ale potem wychodziły następne, które zabezpieczyłam. Kolejne dwie kupiłam wiosną z nadzieją....one chyba nie lubią gliny a to co dodaję do niej sadząc chyba to za mało :wink: Śliczne hiacynty moje jeszcze w powijakach tylko jeden najstarszy rozkwitł. Słoneczka i miłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Zuziu jakie pielenie , przecież u ciebie chwastów nie widać ;:303 . Hiacynty pokazuje swoje piękno ,nawet ich zapach czuć z monitora ;:215
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00

Post »

Jej, tylko u mnie sasanki takie grzeczne, że kwiaty kwitną po kolei zamiast po pare jednoczesnie - w kolejce czekają :wink: Zazdroszczę takich zgrabnych krzaczków sasankowych ;:108

Chryzantema supermenka :D
Awatar użytkownika
seba1999
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2014, o 20:10

Post »

Witaj Zuziu :wit
Od pewnego czasu podziwiam Twój ogród :D Masz w nim wiele pięknych kwiatów, napatrzeć się nie mogę ;:173
Sasanki masz bardzo okazałe, piękne są ! ;:333
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Zuziu nie przejmuje się, u mnie same odchudzone ;:306 . A tak serio to takie sadzone jesienią piękne, ale już np dwuletnie chudziutkie. Ale piękne są u Ciebie:). A sasanki ;:224
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ale cudny klonik, bo to chyba on. :heja Hiacynty też chyba wykopię, bo strasznie są marne.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam wszystkich miłych gości. ;:128 Pogoda nie dość że do niczego to jeszcze ten okres przedświąteczny ;:224 . Brak czasu sprawia że nie mam za wiele czasu na forum, na działeczkę..no na wszystko. ;:306 . Wczoraj na poprawę humoru pojechałam kupić drewnianą pergolę, były w promocji.. wykupili, zabrakło. ;:223 . Zamiast poprawić sobie humor, pogorszyłam. Nic to ,zanim moja pienna róża urośnie może uda mi się dorwać inną.

Iwonko..hiacynty także mi się podobają choć ciągle szukam sposobu aby zawsze były takie grubiutkie. Z dwu , trzy letnich robi się cienizna. ;:oj

Bożenko..chyba tej ziemi już dość nazwoziłaś, odpocznij bo się pozrywasz. ;:168

Mariuszu...cieszę się że się odnalazłam i do mnie zajrzałeś. :D

Lucynko..nie martw się, te co w pąkach będą dłużej kwitły. Też takie mam co dopiero w pąkach, choć kto wie..może już kwitną a ja nie mam czasu zajrzeć na działeczkę choćby aby je sfocić. Chciała bym także podziwiać, więc lepiej niech jeszcze troszkę z kwitnieniem poczekają. ;:oj

Basiu
..właśnie poganiałam tylko nie po ogrodzie a za zakupami świątecznymi. Działeczka niestety przez parę dni musi zejść na plan dalszy. Za to po świętach jak na nią wpadnę to nie wyjdę. :;230

Aniu..tak pod kamykami jest agrotkanina, a cebule tam posadziłam pierwszy raz jesienią, trudno więc powiedzieć. Niemniej kiedy takiego jednego udało mi się unicestwić, na razie z podziemnymi jest spokój. ;:173

Ewuniu..dziękuję. Co do kory doskonale cię rozumie bo i ja systematycznie się jej pozbywam. Co do moich kamyków staram się nie sadzić tam liściastych. Rośnie tam tylko klonik, był pierwszy od kamyków i nie chciałam go już przesadzać. Chociaż ja na te drobne listki które opadną z klonika mam sposób. Mokra ręka służy mi jak magnes do której przykleją się wszystkie listki i po kłopocie. ;:306

Marysiu....najwidoczniej twoja glina nie służy sasankom. U mnie bardziej piachy, co roku kupuję kilka worków torfu i ciągle mało..nie wiadomo co więc lepsze. Tobie także życzę ;:3

coco12- Iwonko
..chwastów nie widać bo pokazuję fronty, po świętach wezmę się za tyły. ;:306

Ann_85- Aniu..Dziękuję w imieniu sasanek a chryzantemka dalej czeka na wsadzenie. ;:oj

Seba..pięknie dziękuję za odwiedziny i za pochwały. ;:128

Karolinko...tych hiacyntowych chudziaków za nic nie idzie podtuczyć, papu dostają jak inne a może i więcej. Wychodzi na to że co dwa trzy lata trzeba by wymieniać cebule na nowe. :wink:

Marysiu..tak to klonik i moje oczko w głowie. Niestety czerwony mi padł z mojej winy, w nie odpowiedniej porze go przesadzałam. :wink:

Parę zdjęć z działeczki z przed dwóch dni.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I moja wiosna w domu. ;:128

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Zuziu nie martw się pergolą, kupisz na pewno ładniejszą! Głowa do góry.
Twoje sasanki są cudowne! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Zuziu masz przepiękne brunerry/ułudki? Zwłaszcza ta variegata cudowna!
Też zakupiłam taką ostatnio i mam nadzieję, że mi się rozrośnie. Sasanka śliczna, murek ją grzeje, to rośnie jak szalona.
Klonikiem zachwycałam się już wcześniej, ale zapomniałam napisać. Bardzo jest wymagający? Nie przemarza? Szybko rośnie? Potrzebuję jakiegoś krzewu ładnego o pokroju owalnym, najlepiej liściastego, przy furtce. Niedaleko wierzba hakuro i hortensja ogrodowa. Kloniki bardzo mi się podobają, ale się boję inwestować w coś, co mi zmarznie, a u ciebie widzę spory okaz.

Ta magnolia wow :shock: :D W domu rośnie??
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”