Wiosna cz. 35

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosna cz. 35

Post »

Witaj Marysiu,czytam,że praca wre ,to dobrze,teraz chyba będzie przerwa bo ma padać,(u mnie już pada)ale my mamy co robić ,bo siejemy i pikujemy,dzisiaj i u mnie było troszkę słoneczka,ale ta wiosna taka zaparta,też sporo zrobiłam przed domem i prawie cały ogród dostał obornik,więc miałam dzisiaj śmierdzącą robotę ;:306 ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę że robota wre w Twoim ogrodzie, biorę przykład ale tak z doskoku,maszyna mnie trzyma , przedszkole i dwulatek też walczy o swoje. ;:145
Mam też chwile radości , siatka przywieziona rano będzie wymiana tunel foliowy w drodze jedzie z Wrocławia . Jetem cała w skowronkach :tan ;:108
Poniedziałek klub, wtorek gimnastyka z niczego nie chcę rezygnować a czas pędzi i bardzo mi go brakuje. :wit
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
gloff
1000p
1000p
Od: 2 gru 2011, o 10:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu,przepraszam że dopiero zameldowałem się w odsłonie kontynuacji wątku,ale wiem że Ty wiesz co mi przez ostatnie dni głowę truło ;:196
W sumie jak sama napisałaś ,, póki co ogród jest raczej nieciekawy"więc nic nie straciłem ;:306 Żartuję oczywiście i z dozą nieśmiałości w Twoje łaski się wpraszam ;:196 :oops:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam i znowu deszcz, pochmurno ale bez minusów!

Martusiu przewidując deszcz zostawiłam sobie trochę porządków pod dachem i mam plan na dzisiaj. Wczoraj sporo jeszcze posiałam, a resztę to już w tunelu w kwietniu. Zostało pikowanie pomidorów i muszę poczytać czy w fazie liścieni czy pierwszego właściwego listka :D Zbieram już wodą spod ziemniaków że nią podlewać pomidorki bo to potas w czystej postaci :;230 ale nie martw się bez soli bo to te dla kur.
Szkoda że i mnie przed deszczem nie udało się śmierdzącej roboty wykonać ale będzie jeszcze okazja.
Ściskam i serdeczności przesyłam Obrazek

Irenko a nie pisałam? ile Ty masz zajęć ! z niczego nie rezygnujesz i tak trzymaj, bo realizowanie swoich przyjemności, a to tego nie zaniedbując obowiązków to sens naszego życia ;:168 Ciekawa jestem nowego tunelu ;:333

Mariusz coś mi się chyba w głowie pop.... z nadmiaru wrażeń i dwóch wątków, bo wydawało mi się że był Twój wpis...coś o pierwiastku męskim, a nie ma???? to bo śniło mi się to ;:oj czy jakiś zazdrosny moderator zadziałał ;:306 Zapraszam Cię serdecznie ;:196 , bo nawet w nieciekawym ogrodzie coś można znaleźć, a w ostateczności coś razem ze mną zaplanować póki czas na podumanie! Szkoda że pieseczka oddaliście, bo to cudna mordka ;:167

Dobrej soboty!
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, dzieje się u Ciebie, oj dzieje. :D
Czytam, że siedzisko odnowiłaś, za bardzo nie zmieniaj, mnie podobało się takie, jakie było, swojskie, a przede wszystkim gościnne. ;:167
Z pomidorami masz do wyboru, bardzo wybiegnięte można pikować już w fazie dobrze rozłożonych liścieni, jeżeli nie mają za ciasno w kuwetce i nie są wybiegnięte, możesz poczekać do listka właściwego.
Jeżeli są bardzo, bardzo wybiegnięte, to można zawinąć w pojemniku w kształcie litery U.
Ja pikuję do jednej trzeciej pojemnika, jak podrosną, dosypuję ziemii.

U mnie też ponuro i deszczowo, dobrze, że mi się udało wykorzystać dwa poprzednie dni na prace działkowe, deszcz potrzebny, bo na działce sucho i akurat dziś deszcz mi nie przeszkadza, robię "słoikowe" zapasy i obiad gościnny, oczywiście, w przerwach bawię się rozsadami :;230 , ale dla spragnionych ;:3 życzę jak najwięcej promieni.

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Irenko dziękuję za szybką podpowiedź, chociaż jednego nie zrozumiałam:to można zawinąć w pojemniku w kształcie litery U. ;:oj
Muszę niestety w kąciku coś zmienić, bo duża ławka zgrzypi i może pod Twoim ciężarem się nie złamie, ale siadają tam różne wagi a oprócz gościnności, która się nie zmieni, to bezpieczeństwo gości najważniejsze :D Tym razem chyba kupię ławki, które będzie można stawiać pod orzechem, albo na tarasie. Takie plany wychodzą w miarę realizacji tych wymienionych ;:306
Zaraz obejrzę moje psiankowate i chyba poczekam do pierwszego liścia :wink: bo roboty huk ....wszystkie nasiona i te które nawet poddawałaś w wątpliwość wyszły i pięknie rosną ;:306
Miłego słoiczkowania i przyjemnej soboty!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu...śmierdzącą robotę zdążysz zrobić, zostaw na zaś. ;:oj. Przy takiej pogodzie przy rozsadach pogrzeb, to znacznie przyjemniejsze. ;:128 . Dobrze że dużo planowanej pracy udało ci się zrealizować bo mnie zero. :( Wyjechaliśmy na działeczkę w miarę pogodnie, zajechaliśmy w deszcz. :evil: . Aby nie było że nic, posadziłam liliowca...moja połówka trzymała nade mną parasol. ;:306 . Pozdrawiam. ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu kochana ;:196 , ja widzę, że strasznie opónizniona jestem z wątkami przez tą moją pracę ;:oj , plany masz wielkie, oby Ci się udało wszystko, ale w miare rozsądnie dawkój pracę Marysiu ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

Witaj Marysiu ;:196 .Przyszłam do wiejskiego,a tu proszę już wiosenny wątek.
Miałam kiedyś takie drewniane płotki,i warzywniak,i ogród kwiatowy,ba nawet przed domem takie ogrodznie było,teść nawet o to zadbał,aby dzieciaczki nie wychodziły. Co do kurek,to siatka będzie potrzebna,z podciętymi lotkami i tak trochę poskakują.
Będę zaglądać.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu dziś mam dzień domowo internetowy... uszkodziłam sobie nóżki i snuje się po domu, a miałam takie plany ;:223 Co prawda przestało padać, ale słonka brak :( Chyba pomaluję swojego wiklinowego bujaka, bo to siedząca robota :D Miłego ogrodowania ;:333
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Marysiu, jak jest za duża siewka w stosunku do pojemniczka, to nie sadzi się jej prosto, tylko lekko zgina, jednocześnie podsypując ziemią, wtedy to wybiegnięcie można zmniejszyć, pomidorowi nie zaszkodzi, to wytrzymałe "zwierzę", łodyżka zostanie w ziemii i sprowokuje roślinkę do wytworzenia dodatkowych korzonków, jest to dobry sposób na opóźnienie wzrostu dla tych, którzy za wcześnie wysiali.

Cieszę się, że roślinki rosną, u mnie też nieźle sobie radzą, poza cleome, trzy razy siałam i nic.... :evil:
Chyba mnie nie lubi. ;:145

Pozdrawiam Irena
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu już masz takie pomidorki do pikowania :?: ja dopiero wysiałam ale moje pójdą do gruntu więc chyba zdążą dorosnąć.
Jak długo czekałaś na wschody pomidorów :?:
O stabilnych ławkach podeślę Tobie linka jak fajnie można pod orzech wykonać samemu.

:wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Marysiu nie nadążam za wątkami, biegniesz szybko do przodu. Z rozmnażania tak się uśmiałam jak nigdy, najlepsza metoda to mieć dystans do upływającego czasu ;:215 Przecież na jakimś polu trzeba się spełniać z roślinkami można prowadzić niekończący się monolog, one nas wysłuchają w spokoju, nie przerywając i jeszcze się odwdzięczą pięknym kwitnieniem.
Plany ogrodowe całkiem pokaźne, oby się udało wszystko zrealizować. Ogród na zdjęciach wygląda bardzo ładnie. Wiele roślin masz, których ja nie znam.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

U mnie też ostatnio był szron ze 2 razy. Ale chyba szkód nie zrobił. Ciągle jak nie zimno, to wiatr lub deszcz , więc nic dziwnego ,że jak jest jeden dzień ładniejszy to się narobimy za kolka dni, nie można tego rozłożyć równo, no i potem cierpimy :? Ale cóz , jesteśmy niecierpliwe a kapryśna wiosna nam nie ułatwia . Widzę Ewekore , witam :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

I ja się melduję w koleinym wątku. :D
Chwila nieuwagi, a tu tyle do czytania i oglądania.

U mnie wiosny szczególnie nie widać, wolno się zbliża. Zimno, szaroburo i dlatego z przyjemnością pooglądam zdjęcia zrobione przez Ciebie. :D

Pozdrawiam serdecznie. Beata.
Pozdrawiam, Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”