Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty -Cz . X

Post »

Witam ,grzybki przerobione,pachniało w domu pięknie ,jedne się gotowały ,drugie suszyły,już wszystko pochowane do słoiczków,jutro kisimy kapustę ,no i do ogrodu wypadało by iść wyciągnąć dalie i eukomisy ,posadzić tulipany bo też czekają nie mówiąc o różach ,że nie mają kopczyków,jak to wszystko zdążyć przed śniegiem ,ogród już teraz smutny ,ten deszcz i przymrozki bardzo zniszczyły kwiaty ,tylko róże jeszcze próbują kwitnąć .

Anetko,dziękuję za życzenia zdrowia dla wnuczki ,powoli wychodzi z choroby,ja uwielbiam te lasy i klimat tam panujący ,no i zapach sosen,ziemi,opadłych liści,taki specyficzny dla mnie,życzę wspaniałych chwil u babci ,pozdrawiam ;:196

Iwonko,ja też lubię te leśne drogi,jestem nimi oczarowana ,i te grzybki schowane w mchu,sama radocha,pozdrawiam :wit

Alu,wiem ,że dobra z Ciebie dziewczyna ,pozdrawiam ;:196

Tereniu,tak nam sie udało ,że tyle grzybków przywieźliśmy ,mimo ,że byliśmy bardzo krótko,i jeszcze tak lało,pozdrawiam ;:196

Dario,Zuzia już jutro kończy antybiotyki,ale ta sytuacja z wybuchem alergii już się nie powtórzyła,więc była to rzeczywiście alergia na toksyny i rozpadające się białka bakterii,uwielbiam te lasy ,chodzi się po nich jak po stole ,a nie jak u nas w górach same wąwozy i przepaście ,grzybki już zabezpieczone na zimową porę ,no i na święta ,pozdrawiam :wit

Marysiu,ale ta chryzantem powinna Ci kwitnąć ,bo już duza była,nie wiem co miałam Ci dac z doniczek koło domu,ale tam na pewno nie było tej chryzantemy,jak semiplena bardzo Ci przeszkadza to ja przesadź,nie obcinaj pędów,najwyżej na wiosnę jak by były brzydkie,a jak im nic nie będzie na wiosnę to zostaw ją w spokoju,grzybków w lesie mniej bo już późna pora ,ale uważam ,że dużo nazbieraliśmy w tak krótkim czasie ,ciesze się z tego co mam ,bo tak mało byłam w tym roku na grzybach,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Bożena,dziękuję ,bardzo cieszę się z tych grzybków,bo naprawdę mało w tym roku byłam na grzybach ,bo nie było przez tą suszę,potem zaczęło więcej padać to i grzyby ruszyły,pozdrawiam :wit

Gosiu,tak się ciesze ,że mam te grzybki ,bo je uwielbiamy i zbierać i jeść ,już nie jest pięknie w ogrodzie ,bo deszcze i przymrozki zniszczyły kwiatuszki,pozdrawiam ;:168

Dorotko,ja też w lesie nie wierzyłam ,że je znaleźliśmy ,nigdy tak późno nie zbieraliśmy prawdziwków,wszystko jakieś poprzewracana do góry nogami,pozdrawiam ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto! to prawda, jak się zaczęły to nachodzi chłód,szkoda bo jeszcze by było sporo!
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Piękne prawdziwki ;:oj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu z Semipleną to był wynik chwili, nie miewasz tak? idziesz coś Ci nie pasuje ...bierzesz szpadel i już jest ok! Obrazek Musze przyznać że walczyła ze mną ostro czepiała się, drapała do krwi, szarpała kurtkę i włosy, ale byłam bezlitosna. W nowym miejscu ma dużo lepsze warunki i mam jak jej ustawić podporę. Mówiłaś że swoją musisz okiełznać! i zrób to szybko bo im później tym trudniej :D Nic nie obcinałam podlałam a potem dobę podlewał ja deszcz, no i dostała papu pod nóżki. Oczywiście grzybów dużo, ale napisałam tak bo wydawało mi się że mniej niż rok temu. Pewnie więcej zbierałaś bo ten rok przyniósł inne wydarzenia. Pozdrawiam serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Marto jestem u ciebie codziennie ,podziwiam twój cudny ogród i zapominam o problemach,których mi nie brakuje niestety.Może i przez to też nie wpisywałam się do wątków,które staram się regularnie odwiedzać,zwyczajnie brak mi było jakiejś weny czy ciort wie czego.Ale na pewno nie zapomniałam o tobie i twoim ogrodzie.Jestem po prostu mniej aktywna forumowo.Ja jestem uzależniona od twojego ogrodu ,jest dla mnie inspiracją i taką oazą spokoju.Jestem,oglądam i zapominam ,po prostu na ten czas się wyłączam .
Zbiory grzybów imponujące ;:215
Miłego wieczoru :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś ale masz tych przetworów, zazdroszczę bo ja nie mam kiedy do lasu :oops:
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jak mi się zamarzyły takie grzybeczki. Nawet nie muszą być prawdziwki, nie jestem aż tak wymagająca ;:108 Ale taki sosik grzybowy ze śmietanką i zieloną pietruszką ;:63 Oj, obśliniłam się :;230 Smacznego, Martusiu ;:196
Dobrze, że wnusia wraca już do zdrowia, będziesz miała mniej zmartwień ;:7
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie drogie ogrodniczki,u mnie wczoraj i dzisiaj wielkie sprzątanie w ogrodzie,dalie już schowane,jest 10 kartonów z bananów z daliami ,trochę grabiłam liście z klonów i katalp,bo jak 6 dużych katalp zrzuciło swoje grube,welurowe liście to wszystkie rośliny w rabatach by zgniły pod nimi,z trawnika grabię a z rabat wyjmuję rękami ,żeby roślin nie zniszczyć ,sporo taczek wywiozłam do kompostownika ,ale jeszcze co nieco zostało,żeby tylko śnieg mi tej pracy nie zasypał,mam jeszcze wsadzić 4 róże co cały rok rosły w doniczkach ale jak ktoś sie tak późno zabiera za porządki to trudno,ja czasem nie wiem co mam wybrać ,co jest ważniejsze i pilniejsze do roboty,ale w jesieni to priorytetem są dla mnie przetwory,no i grzybki.Obrazek

Bożena,rydze to pewnie jeszcze są ,ale nie mam czasu iść ,bo muszę trochę ogarnąć ogród przed zimą . :wit

Kasiu,to prawda piękne i pyszne ,a jaka radocha ich znaleźć :wit

Marysiu,znam takie zachowania,moja już przywiązana ,podparta ,teraz to tylko najwyżej pojedyncze pędy wycinam ,ale gdybym musiała ją przesadzić to byłoby to niemożliwe ,grzybów mniej niż w tamtym roku ale na grzybach byłam 2 razy i bardzo krótko,więc skąd by się wzięło dużo ;:306 ,ale wystarczy i cieszę się ,że je mam ,pozdrawiam ;:196

Beata,problemy to nas naprawdę nie opuszczają i tak całe życie musimy je rozwiązywać ,ale cieszę się ,że mój ogród powoduje ,że chociaż na chwilkę zapominasz o nich ,ja też tak mam ,ogrody ,kwiaty to chyba dla nas wszystkich odskocznia od trudnych życiowych dni,pozdrawiam ;:168

Kasiu,ja poszłam na grzyby to nie mam nic zrobione w ogrodzie ,dopiero od wczoraj od 14 weszłam do ogrodu,żeby go zacząć przygotowywać do zimy, a czy zdążę to jest wielka niewiadoma,pozdrawiam ;:168

Iwonko,nie chodzisz u siebie na grzybki?ja sobie nie wyobrażam ,żebym nie miała swoich grzybków na wszelkie okazje ,no i na święta najwięcej mi potrzeba ;:306 wnusia wraca do zdrowia ,to teraz chłopcy po kolei chorują i córka z zięciem też ,tylko dziadkowie jakoś się trzymają ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu to najważniejsze że dalie schowanie, bo to Twoja miłość i musisz o nie dbać ;:167
Zawsze coś tam roboty śnieg nam zasypie, ale póki można to jeszcze działamy ;:215 Jeszcze coś wyszło do przesadzenia a tym bardziej że u mnie pogoda nawet sprzyja, no może nie na długie siedzenie w ogrodzie ale szybkie akcje jak najbardziej.
Życzę słoneczka i długi weekend i może jeszcze jakieś rydze :lol: Dobrej nocki i wypoczywaj ;:196
Awatar użytkownika
Ewiczka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2012, o 14:52

Post »

Martuniu :wit W tym roku słabo ze zbieraniem grzybów . Ale zawsze coś tam mam. Dużo zrobiłam papryki ,bo ta sklepowa to dla mnie za bardzo octowa . Paprykę uwielbiam.Dzisiaj u nas świeci słoneczko ,oby tak dalej . Ale zima już po trochę zbliża się .
Pozdrawiam Ewula
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto ! jutro sprawdzimy pod Zakliczynem ostatni raz tam!
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, widzę że nie odpoczywasz :D I grzybobrania uskuteczniasz i to z jakim skutkiem ;:180 Naprawdę podziwiam. Jestem okropnym leniuchem jeśli chodzi o zbieranie grzybków. Po lesie spacerować uwielbiam, ale zbieranie grzybów....to już mniej. Na szczęście mam w rodzinie i wśród znajomych świetnych grzybiarzy, którzy dbają o moją pełną spiżarnię. Bez nich musiałabym pokochać pieczarki :lol:
Martuś, zdążysz ze wszystkim, tylko spokojnie. Do zimy jeszcze troszkę nam zostało, o ile ona przyjdzie. Na kopczyki jeszcze czas, róże nie lubią grzać nóżek za szybko.
Całuski dla wnusi. Musiało się biedactwo nacierpieć. ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam w świąteczny dzień ,dla mnie był spokojny i relaksujący,ale liście do końca zagrabiłam i wywiozłam ,już coś do przodu :uszy .

Marysiu,tak ,dalie były bardzo ważne ,mnie też zawsze śnieg zasypie pracę w ogrodzie ,oprócz róż też mam jeszcze różności do posadzenia ,dzisiaj nawet i słoneczko u mnie świeciło,ale w domu też miałam dużo pracy ,więc ogród był na krótko,jutro ma sypać śnieg podobno to z pracy w ogrodzie może być figa,zobaczymy,dobrej nocki i buziaczki ;:196

Ewuniu,czy u Was nie było grzybków ,czy czas Ci nie pozwolił być częściej w lesie,bo ja w tym roku to marnie miałam z czasem ,a jak bym mogła jechać to grzybków nie było,papryczkę też bardzo lubię i też sporo zrobiłam,jak ja nie lubię tej zimy, kiedyś to uwielbiałam ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Bożena,wybierasz się jutro na rydze?podobno ma padać śnieg ;:108

Gosiu,uwielbiam chodzić na grzyby i robić z nich pyszne jedzonko,nie wiem czy zdążę ,bo pracy w ogrodzie mam sporo jeszcze,ale jakoś muszę poradzić ,a najchętniej to pojechałabym na rydze ;:306 ,dziękuję za buziaki dla Zuzi,przekazałam ,pozdrawiam ;:168
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marto zrezygnowaliśmy ,patrząc na pogodę tam!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu i ja jak wczoraj było ładnie miałam domowe zajęcia, dzisiaj makabra zimno, wiatr i płatki śniegu. Zbieram ziemię bo krety i inne szaleją z niej robię kopczyki najmłodszym różom, bo powoli myślę o ich zabezpieczeniu :wink: Może niedziela będzie łaskawsza, bo jak zaświeci to jakoś lepiej na duszy ;:306 Buziaczki posyłam Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”