Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Tymczasowy ogród Margo_margo cz. IV

Post »

:wit

Marysiu Musiałam wykorzystać sobotnią noc na nadrabianie zaległości, zgodnie z moimi przewidywaniami w niedzielę wpadłam w letarg tuż, po zakończeniu kuchennych eksperymentów ;:306
Na wiosnę wybieram się do Polanu po czosnek, to mogę i dla Ciebie kilka/kilkanaście główek wziąć. W marketach ogrodowo- budowlanych też bywa wiosenny ;:108
Chlebek będę i ja piekła w niedzielę więc trzymaj kciuki.

Martuś Dziękuję za info. Ostatnio bierze mnie na pichcenie i teraz mi się chleba własnego zachciewa :wink:

Beatko Ja także niecierpliwie czekam na foto z rewolucji w szklarni. W Twoim rejonie takie grządki powinny zdać egzamin. Zawsze to kilka stopni cieplej. No i schylać się tak nie trzeba ;:306 Podziwiam Cię za pomysły i skuteczne dążenie do osiągnięcia doskonałych wyników.
Mnie w Tymczasowym co raz mniej się chce cokolwiek zmieniać ale nie z braku chęci tylko mam jakąś blokadę psychiczną. Pewnie do wiosny mi przejdzie ;:333
Za unikanie cebul ;:138 Mnie się nie udało ale i tak jestem bardzo ograniczona w zakupach.
Na wiosnę tylko dwie róże okrywowe i jałowce płożące mam w planach. Resztę sieję.

Kasiu A gdzie kapelutek podziałaś? Czyżby i tam nasiona pomidorów zamieszkały? ;:306
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
Faworyt
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2014, o 14:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dwa dni mnie nie było a Gosiak zdążył już zbudować kokon i letargiem straszy? ;:306 Z drugiej strony Ci się nie dziwię- przy piekarniku czasu spędzasz ostatnio wiele,warunki cieplne idealne...
Zawsze część jabłek możesz ususzyć na wigilijny kompot,jakiś pomysł to jest.
Dziewczyny latorośl podniesiona na duchu po Waszych opiniach w temacie jej kierunku.Jak mówiłem zapobiegliwa to jest i już myśli co by tu jeszcze i w jakim kierunku jeszcze się udać żeby nie spocząć na laurach.Świstakowanie dla tak zaganianego chłopa to nie dla mnie Irenko,już lepsza jest koncepcja otworzenia się na chłonny i potrzebujący pomidora rynek wschodni.Trzeba by zainwestowć jak pewien gość... ;:306
https://www.youtube.com/watch?v=T18oqpuSjbM
Serdecznie pozdrawiam.
MK
Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę. Bruno/ Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

No to Witku musisz zainwestować w szklarnie. ;:306
Ale dwie to już chyba masz, teraz mus trzy i cztery, a na urop to nie Soczi, ale Malediwy. :D
Beatko i Małgosiu my mieliśmy ograniczać pomidory, a nie ozdobne, z kwiatkami to ja dopiero zaczynam. :;230
Marysiu, jak Ci wyszła ta "cycata z tykwy"? :D

Pozdrawiam Irena

Widziałam Kasię jak z kapelutkiem spacerowała, włos rozwiany, a w kapelutku nasionka pomidorów, ot, wyszła z nimi na spacer.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu dziękuję ;:168 zawsze wiosną odwiedzam sklep Polanu, a teraz został mi jako jedyny bo pawilon na Placu Imbramowskim mi zlikwidowali ;:145 Najlepszą ziemię kupowałam na placu, a teraz buduję tam pawilon handlowo-usługowy ;:oj
Za chleb trzymam kciuki, a będzie na zakwasie czy drożdżach?

Witku szklarnie z tych lat popadają w ruinę. Koło Krakowa było ich kilka m.in sławetne Krzeszowice. TO może wstrzymaj się i pomyśl o czymś nowocześniejszym. Znajomy otworzył prywatne laboratorium i rozmnaża in vitro rośliny :lol:

Irenko dzisiaj skończyłam suszyć i muszę jeszcze obtoczyć z pudrze ale kuchnia zajęta ;:306 a poza tym jak wracam z tzw. miasta to jestem wykończona ;:306 Także cycatą tykwę polecam! ;:306
Kasia dzisiaj resetowała się w truskawkach ;:306
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

Małgosiu kapelutek towarzyszy mi w podróżach i w ogrodzie, ale zbliża się zima, więc trzeba coś wdziać na uszy, coby nie przewiało. :;230 A że ze słuchawkami prawie się nie rozstaję, to połączę przyjemne z pożytecznym. :wink:
Chętnie odstąpiłabym Ci trochę mojej energii, by wyrwać Cię z letargu. ;:303 ;:303 Mnie ostatnio coś tak nosi, że góry bym mogła przenosić. Górom postanowiłam jednak dać spokój i dziś na przykład powyrywałam całą grządkę truskawek. ;:306 Miałam ten fragment truskawkowiska odmłodzić dopiero wiosną, ale dzisiejsze 18*przyspieszyło decyzję o wykonaniu tych prac. :lol:
Obrazek

Irenko, lepiej dla Ciebie by było, żebym z nimi na spacer nie wychodziła, bo jeszcze mogę zabłądzić do Ciebie i wkręcić Cię w pakowanie. ;:306 :;230

Witek miał być teledysk w Twojej mnożarce, ale jakbyś machną takie szkalrnie ... albo dwie, to dopiero byłby świetny plener pod nagranie. ;:224

Marysiu no nie da się ukryć że nakryłaś mnie ;:176 na gorącym uczynku. :;230
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu dlaczego ja u Ciebie nie widziałam takiej dużej grządki? Ty chyba przy okazji zdarłaś metr trawnika ;:306
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu akurat dziś trawnikowi dałam spokój. Ale jutro może być różnie. ;:224
Tam rosły truskawki, a zasłonięte były szpalerem rodzynków, dlatego może nie widziałaś. :lol: No właśnie ... krzaczki rodzynków miały zostać dla ptaków, ale tak leciałam z koksem z porządkami, że one też nie ocalały. :;230 Nawet jedną z podwyższanych grządek przesunęłam w inne miejsce. Takie rewolucje dziś się u mnie działy. ;:112
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu słyszałam to w Twoim podnieconym oddechu ;:306 ja też tak mam przymierzam się długo, ale jak zacznę to rewolucja i dychawka (no bo ja mam gorszą kondycję) ;:306 Dlatego staram się już nic nie ruszać ;:223
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

Wituś Tak to jest, nie można mnie spuścić z oka bo od razu Obrazek Jeszcze trochę, kilka tygodni i przejdzie samo ale piekarnikowi nie odpuszczę. Co chwilę wymyślam, co by tu upiec. Ostatnio były piernikasy

Obrazek

Wczoraj, w trybie natychmiastowym musiałam zrobić kompoty gruszkowo- granatowe więc pasteryzacja także w piekarniku. Chyba jestem od niego uzależniona ;:173 No i oczywiście ciepełko.... siedzę przy nim jak kot ;:oj
Co do szklarni, to ja jestem za ;:215 I pamiętaj, że takie wyczyny mamy w planie w Twoich szklarniach https://www.youtube.com/watch?v=jvBr-qPAGwI

Marysiu Chleb będzie na drożdżach, jak się już rozkręcę, to będę próbowała na zakwasie. To może spotkamy się wiosną w Polanie/ na polanie ;:306

Kasiu Pięknie poszalałaś na tej grządce ;:138 Ja mam to szczęście, że widziałam ją zanim rodzynki przejęły ją w posiadanie. A co tam będzie? Nadal truskawki?
Ja w lecie też będę zmieniała te najstarsze i aż się boję, co znajdę pod agro... nornice siedzą tam jak tralala a do tego widziałam opuchlaki ;:223
Jak przyjadę do Ciebie, to na pewno podłączę się pod Twoje akumulatory. Wyrównamy poziomy i może dotrwam jakoś do wiosny ;:131
Mówisz, że zima idzie i trzeba coś ciepłego na uszy nałożyć? No może racja ale po stroju wnioskuję, że u Ciebie jakby inna zima Obrazek

Irenko Z kwiatkami poszalejemy w tym sezonie ale ja jednak zalecam pewną dawkę rozsądku. Podobno mają Ci ocieplać blok a i u mnie chyba wiosną ruszy ocieplanie. Nie dość, że mam ciemno w mieszkaniu, to jeszcze mnie zafoliują ;:124
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu wczoraj wyrwałam stare truskawki, a dziś już posadziłam nowe. :heja Tylko połowę grządki musiałam odmłodzić, bo na drugiej części rosną tegoroczne Witusiowe truskawki. Tamte miały już 3 lata i słabo owocowały.
Dziś ciąg dalszy rewolucji i wyrywałam drzewa. ;:306
Obrazek

Chętnie oddam Ci trochę energii, bo do wiosny własnego ogrodu nie poznam. :;230
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Kasiu

Jakiś ogrodowy amok Cię ogarnął !
W oddali widać jeszcze dużee pole do popisu. ;:63
Energia Cię rozpiera, a mnie brakuje czasu. W weekend szklarnia, na razie ,, nie kończąca się historia". W tygodniu sporo atrakcji związanych ze sprawami zawodowymi.
Jedyne czego Ci troszkę zazdraszczam to pogoda, u mnie w nocy 1C, w dzień 6C i nieprzyjemny wiatr. Pracy w ogrodzie nie zazdraszczam ;:185
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Kasia, jeszcze trochę, to te Twoje Chłopy zabronią Ci brać szpadel do ręki, ten trawnik jest coraz mniejszy. :shock:
To ja już wiem, dlaczego dzisiaj tak się spieszyłaś, Wyrwidąb jesteś ;:306

Pozdrawiam Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu przed Polanem (polaną) będziemy jeszcze kolędy u Kasi śpiewaćObrazekObrazekObrazek a zamiast wypatrywania nowych roślin bałwana lepić Obrazek
Pierniczenie to już choinkowe, bo widzę z dziurką ;:306

Kasiu czy Ty ćwiczysz kondycje przed pakowaniem nasion? miałyśmy Ci pomóc, a przyjedziemy pewnie na gotowe ;:222

Beatko u nas tez już będzie chłodniej! niestety co dobre to się kończy, ale Kasia nawet pod śniegiem będzie szaleć...na wiosnę okaże się że nie ma trawnika tylko pole do obsiania i obsadzenia ;:306 ;:306

Irenko to wszystko przez te przeceny w LM, czy Kasi do tych roślin nie dodali szpadla za to że im magazyn roślin wyczyściła ;:306
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko masz rację i rzeczywiście w planach jest likwidacja większości jego poweirzchni. ;:198

Marysiu kto tam wie, czy coś nie zostanie. ;:224 A zresztą lepiej zająć się czymś przyjemniejszym podczas spotkania. :)

Irenko, a po co im trawnik? Oni teraz potrzebują przestrzeni powietrznej. Jak widać na filmie, mają jej za mało ;:306 :;230

Obrazek
Houston, mamy problem Obrazek :;230
https://www.youtube.com/watch?v=hsRqNLrWp-w
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Pani Reżyser co się stało z dronem ;:oj ;:306 czyżby walczył z rzędem ustawionych rakiet ;:oj i marnie skończył ;:222
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”