marpa - Maryna, specjalnie wstawiłam
hako, bo wiedziałam, że mi się dostanie hehehe...

. Dzisiaj od rana i u nas pada, ale chociaż nie ma wiatru. Powoli tej wody i ja mam dość, chociaż u mnie przeważnie sucho. Dziękuję za podpowiedź, że mam ślaz piżmowy. Dostałam jesienią od Janusza Drozda

.
Wszystkiego jest taki ogrom, że zapamiętać trudno, ale jeszcze się da

.
Dorotka350 - Dorota, oczywiście masz rację, przestawiłam donicę do zdjęcia i nazwałam, jak poprzednie

. To
James Galway.. Układ płatków ma niesamowity; ciekawe, jak się będzie sprawować

.
Soul posadzona jesienią jest niska, ale ma 4 mocne pędy. Kwitła, lub będzie kwitnąć na każdym, po kilka kwiatów ( jak ich deszcze nie zmarnują

). Ja mogłam zrobić zdjęcie, ale nie mogę powąchać, bo za nisko

.
Wszystkie 8 róż na tej rabacie , co Soul, rośnie dobrze. Przypomniałam sobie, że to nie ja zaprawiałam dołki

. Muszę pomyśleć, czy koleżanki nie zatrudniać do sadzenia

. Ale, ale, z różami stop!!!.
Wracam do róży, którą prawie wycięłam ze względu na papierowe i przeźroczyste liście - podejrzewam skoczka różanego

. Zobaczymy w przyszłym roku, bo teraz biorę się za niego, bo znowu siada na rododendronach, na razie u sąsiadki, ale to tylko kilka metrów ode mnie

.
Mogłam jeszcze nie zauważyć

.
IzabelaS - Izo, dziękuję za podpowiedź

.
ewarm - tak czułam, że Twoja urośnie na gliniastej ziemi. Moja ma pod stopami piasek poniżej 30 cm i żaden dołek na dłużej jej nie pomoże. Poza tym podłożenie obornika, to wykopanie róży przez psy.
Moulinex jest dość wysoka, chociaż w opisach ma sięgać do 60 cm i nadawać się do donic

. Może taka 'wybiegnięta' w szkółce; zobaczymy

.
Double Deleith
Madame Anisette
Soul

[/i]Notre Dame du Rosaire[/i]
Charlotte - cienkie łodyżki, a kwiaty ciężkie

tak opadają - po całości
Boscobel

Hosta i hosteczki?

pysznogłówka w tym roku mocno 'stoi', jak wojsko

trawa - śmiałek darniowy