Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabrielo.. ostrzegam, bo na taką wyżerke zjedziemy się wszyscy :)
Lepiej usuń te smaczne fotki , bo się nie opędzisz :)

.. ależ pięknie i smacznie u Ciebie:) ....
.. też chcem....:)
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

andriu53 pisze:Gabi chcem przepis na jajka po śląsku ;:8
Zosiu ale na jakie jajka :?: chyba nie zaskoczyłam :oops:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miiriam pisze:Gabrielo.. ostrzegam, bo na taką wyżerke zjedziemy się wszyscy :)
Lepiej usuń te smaczne fotki , bo się nie opędzisz :) .. ależ pięknie i smacznie u Ciebie:) .... .. też chcem....:)
Takie wyżerki u mnie są częste latem, a przywiezione zostały z okolic Oświęcimia skąd pochodzi mój M.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

basow@ pisze:Gabi nie dosyć,że kwiaty i owoce prześliczne,to jeszcze taka wyżerka!!!!!Ty nas dręczysz!!!! :lol: :lol: :lol:
Małgosiu ja nie chcę dręczyć, ja chcę sprawić Wam przyjemność :P Może jeszcze coś pokażę, ale to będą nie moje zdjęcia.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Niewątpiwie sprawiasz nam przyjemność, i to ogromną, zwłaszcza zdjęciami kwiatów tylko tak ciężko wytrzymać czekając na "sezon"......
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
nezka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2007, o 19:21

Post »

Pięknie jest u ciebie i jeszcze smacznie na dodatek :roll: .
Jabłuszka skosztowałam, a reszta już mi pachnie :lol:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Gabrysiu jakie piękne zdjęcia! :P Nie dość, że oko nacieszyłam tymi ślicznymi roślinami, to jeszcze takie smakowitości nam pokazujesz - mniam świeżutkie i jeszcze chyba troszkę zielone jabłka ;:13 i ta truskawka.
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Gabi jadłam w święta ,były super [majonez ,keczap i coś tam jeszcze było ]i właśnie nie wiem jakie tam były składniki jeszcze .To ma być śląski przysmak ,ale jest wyśmienity ;:13
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gabi, jabłuszka masz cudowne! Znasz moze nazwy odmian?
A jak się robi takie ziemniaki prazone? :shock: :oops:
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Gabi, jabłuszka masz cudowne! Znasz moze nazwy odmian?
A jak się robi takie ziemniaki prazone? :shock: :oops:
Izo ta jabłoń, to stara odmiana i nie znam dokładnie nazwy, ale w smaku są naprawdę smaczne. A ziemniaczki... chm pycha
Oto przepis: ziemniaczki, boczek, kiełbaska, cebulka, pietruszka, koperek i przyprawy. Wszystko kroi się: ziemniaczki w plasterki, kiełbaskę i boczek w kostkę. Na spod dajemy liście z kapusty, następnie warstwę ziemniaczków,potem kiełbaskę, boczek, posypujemy zieleninką i przyprawami. I następna warstwa z tych samych składników, i znowu następna. Ilość zależy od wielkości garnka. Na wierzch dajemy smalec i liście z kapusty ( surowe), przykrywamy pokrywką i prażymy na ognisku. Ogień nie może być duży, najlepszy jest żar.
Pychotka ;:13
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Gabrysiu , dziękuję za przepis. pamietam ten smak , jeszcze z dawnych lat. Nigdy jednak takiego czegos nie robiłam. Częstowano nas z takiego kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Było pycha :) Marzy mi się taki kociołek.
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Hm, robiłam kiedyś podobnie ziemniaki, ale w piekarniku :?
Szkoda, ze nie znasz nazw jabłoni :( Własnie te stare mnie najbardziej interesują .
Awatar użytkownika
koza
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lip 2006, o 18:41

Post »

Gabi!!! U nas to danie nazywa się "kociołek" :lol: :lol: Super smakuje pieczony na ognisku!!!!
Jedyna różnica to taka , ze oprócz liści kapusty na dnie - jedna z wartw środkowych to poszatkowana kapusta :lol: :lol:
Ulka buziaki przesyła
Awatar użytkownika
Karolcia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 17 paź 2007, o 15:46

Post »

Gabrysiu,jaka ty jesteś okrutna.Pokazywać pieczone ziemniaki w środku zimy :( Ja odrobinę inne daje składniki.W garnku są ziemniaki, kiełbasa,marchewka,cebula,burak,boczek oczywiście sól i pieprz no i smalec.Ale narobiłaś mi ochoty na te ziemniaki.Chyba muszę zrobić sobie na obiad.Wprawdzie to nie to samo co na ognisku,ale zawsze coś.

Piękne zdjęcia, te po przeróbce :D Pozdrowionka.Magda
Pozdrawiam Magda :)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

alana pisze:Gabrysiu jakie piękne zdjęcia! :P Nie dość, że oko nacieszyłam tymi ślicznymi roślinami, to jeszcze takie smakowitości nam pokazujesz - mniam świeżutkie i jeszcze chyba troszkę zielone jabłka ;:13 i ta truskawka.
Dzięki za miłe słowa i zapraszam ponownie :wink:
koza pisze:Gabi!!! U nas to danie nazywa się "kociołek" :lol: :lol: Super smakuje pieczony na ognisku!!!!Jedyna różnica to taka , ze oprócz liści kapusty na dnie - jedna z wartw środkowych to poszatkowana kapusta :lol: :lol:
Ja też robiłam z kapustą w środku, a próbowałaś z udkami albo ze skrzydełkami :?:
Karolcia pisze:Gabrysiu,jaka ty jesteś okrutna.Pokazywać pieczone ziemniaki w środku zimy :( Ja odrobinę inne daje składniki.W garnku są ziemniaki, kiełbasa,marchewka,cebula,burak,boczek oczywiście sól i pieprz no i smalec.Ale narobiłaś mi ochoty na te ziemniaki.Chyba muszę zrobić sobie na obiad.Wprawdzie to nie to samo co na ognisku,ale zawsze coś.Piękne zdjęcia, te po przeróbce :D Pozdrowionka.Magda
Madziu wybacz:cry: za to okrucieństwo :wink:
Ja po prostu zapomniałam o cebuli i marchewce, ale też daję. Z buraczkami jeszcze nie próbowałam, ale może się skuszę. Jeśli chcesz zrobić sobie na obiad takie danie to zupełnie podobnie smakują zapiekane w piekarniku. Wprawdzie to nie to samo co ognisko bo brakuje "załączników" no i oczywiscie towarzystwa :P
Miiriam pisze:Gabrysiu , dziękuję za przepis. pamietam ten smak , jeszcze z dawnych lat. Nigdy jednak takiego czegos nie robiłam. Częstowano nas z takiego kociołka zawieszonego nad ogniskiem. Było pycha :) Marzy mi się taki kociołek.
Miiriam spróbuj bo to smaczne :P
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”