Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Dzisiaj pogoda łamana słońcem i burzami lecz i tak spędziłam kawał czasu w ogródku .Wyniosłam też domowe do ogródka .Mam nadzieję ,ze już nie będzie przymrozków ,że ostatnie przymrozki to byli ogrodnicy

AGUSIU to mój raj i kocham w nim przebywać jak w dodatku kosy zaczynają swoje trele to nie chce się wracać do domu .Tulipany w tym roku długo kwitną i można sie nimi nacieszyć bo te chłody dobrze na nie wpłynęły a tak byłoby już po nich.
JOASIU mój brat mieszka parę kilometrów ode mnie, a u niego to kraina zimna ,bo ogródek ma w dole.Mój jednak jest osłonięty murem ,Z Pamelki będziesz zadowolona, bo to bardzo wigorny powojnik tak jak Polish Spirit ten to też okropny wariat .Wszystkie moje róże szaleją i niedługo zacznie sie spektakl .Jednak jedna z jesiennego zakupu tak na której kwiaty tak czekałam niestety raczej pójdzie na kompost ..no chyba ,że się jeszcze opamięta
GABI lubię kusić i niedługo zakwitną, bo widać już kolor
ELWI fotka nie oddaje całego piękna tego powojnika w realu wygląda to wprost cudownie te spadające z góry łany kwiatów .Chciałabym ,żeby okrył całą tę brzydką ścianę, bo patrzyć się na nią nie umiem .Szkoda ,że nie ma takich rzepów na łodygach :wink:
BEATKO mój Pieris ma już swoje lata i chyba się już porządnie zakorzenił .Szkoda ,ze April snow ma tak mało kwiatów lecz myślę ,że w przyszłym roku juz lepiej zakwitnie .Powinien być w bardziej słonecznym miejscu lecz gdzie mam go szukać jak słoneczne rabatki zajęte przez królowe.Jakoś w tym roku orliki rosną bez umiaru i niektóre mają co najmniej 80 cm wysokości ;:oj Jeszcze ani razu nie osiągnęły takich rozmiarów strach się bać :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cudne piwonie...
U mnie niedawno wyszły :wink:
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu coś chyba w tych opowieściach o podgrzewanych ;:333 rabatkach u Ciebie jest ;:224 , u mnie takie różane pączki mają róże rosnące w doniczkach pod osłoną . Powojniki już w pełni kwitnienia ;:138 Rozpoczęłaś sezon na bogato ;:108 Zastanawiam się nad tą koperkową piwonią, mogłabyś coś więcej o niej napisać?
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Jadziu, nie masz co się martwić że tulipany przekwitną.
Zaraz róże będą kwitły :D
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

czyste liście na różach masz Jadziu a moje już plamy łapią mimo, że trzy opryski już zrobiłam :( , kupiłam ten substral 2 w 1 ale widocznie jak już róża chorowała to trudno będzie ją doprowadzić do zdrowia. Już róż nie kupuję za wilgotno mam od deszczówki sąsiada i wszystko mi gnije a grzyb się panoszy ;:131 U nas lekki grad dzisiaj sypał
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

U Ciebie Jadziu pączki na różach, a u mnie kilka padło po tej zimie, nie zimie, a teraz jeszcze dwie dopadł przymrozek, a już listki miały i są obwiędnięte ;:185
Awatar użytkownika
Elizabetka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lip 2006, o 20:04

Post »

Jadźko taki ostry kolorek różyczki się przyda bo rozświetli rabatkę i będzie jak nowa ;:138
Na pewno się naoglądałaś nowości a o odpoczynku wiadomo nie ma mowy. :wink:
Ja mam jedną azalię i jednego rododendrona i dość przynajmniej na razie. Pokazuj swoje bo przyjdę je zobaczyć. ;:196
Jak cudnie ;:138 doktorek pokazał już jakiego koloru będzie kwiatek...jest śliczny. :D
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, jak wszystko bujnie rośnie w Twoim ogródku ;:oj Już prawie nie widać wolnego miejsca. Już tyle różyczek ma pączki. Jeszcze chwila i będą kwitły ;:138 Twoje powojniki już kwitną, a moje dopiero ledwo wylazły z ziemi. U mnie wszystko jeszcze maleńkie, ale już przybywa roślin i kwiatów. Teraz już będzie rosło i rosło, aż nie będzie widać skrawka ziemi :D
Tak czarowałaś tą koperkową piwonią, że dałam się oczarować i też będę ją miała :heja Już nawet miałam ją sobie kupić na targach, ale cena (60zł) za jeden pączek jakoś mocno zamykała mi kieszeń. I dobrze, że jej wtedy nie kupiłam, bo okazało się, że u mojej mamy tak się rozrosła, że można ją podzielić. I po kwitnięciu koperkówna zamieszka i u mnie :heja
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu mój Doktorem ma trzy pączki :wit u mnie sucho, podrzuć kilka chmurek z kropelkami
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Wreszcie mam pergolę :heja :heja do mojego kącika obserwacyjno :wink: -wypoczynkowego .Teraz brakuje mi jeszcze ławeczki i to na razie będzie koniec moich marzeń :wink: Rano tylko poszłam pozbierać ślimaki i zrobić parę fotek, potem jechałam po moją pergolę do Aldi lecz jeszcze nie jest złożona, bo niestety burza pokrzyżowała mi moje plany .Mam nadzieję ,ze będę z niej zadowolona .Widać ,że jest solidnie zrobiona i ma 3 lata gwarancji.Ma trochę elementów z metaloplastyki i już chciałabym ja widzieć postawioną zanim LO zakwitnie.Już widzę to oczami wyobraźni jak tam siedzę i podziwiam mój raj ;:167 ;:167 Ale ze mnie stuknięta romantyczka :;230 lecz to jest mój raj na ziemi
ELUSIA czyżbyś wybierała się na wystawę razem z Andrzejem i Mirką .Jeszcze nie pokazywałam mojej nowej róży to taka róża patio i na razie będzie w donicy,a oto ona .Ja mam 4 Rh i 3 azalie
IWONKO 1 no i Ciebie też wzięło na koperkową .Ja swoja red mam dzięki Ani [tara] a drugą tę pusta kupiłam niedrogo na targach w Słowacji i czekałam 3 lata na jej kwiaty .Ten czas szybko minął .
ANUSIU chmurki dmuchnę bo jak na razie deszczu mam dosyć.Mój Doktorek już cały zapączkowany jedne większe drugie mniejsze czyli kwitnienie rozciągnie się trochę

Obrazek

Obrazek

IWONKO mnie chyba jedna padła z jesiennego zakupu lecz na razie ją posadziłam na starym kompostowniku.Zobaczymy co z niej będzie a tak czekałam na jej kwiaty

Obrazek

Obrazek

EWCIA ja wcześnie pryskałam tym Substralem i jak na razie są zdrowe wszystkie liście .U mnie tylko była burza a u brata też grad sypał ,że aż miał biały trawnik

Obrazek

Obrazek

AGUSIU nie martwię sie ,ze tulipany przekwitną bo rzeczywiście zaraz będą kwitły róże

Obrazek

Obrazek

DAYSY no tak podgrzewany a jakże :;230 Piwonia koperkowa nie jest trudna do uprawy tak jak zwykłe piwonie je traktuję .Ta pusta jest nawet bardzo plenna i podobno nawet się wysiewa .Ta pełna red jest mniej wigorna lecz obie warto mieć
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Właśnie!!! Czego im brak? U mnie 3 róże mają takie listki na końcach łodyg.
Jadziu, a ile dałaś za pergolę? Mnie potrzeba też 1-2 szt.
Pączki na różach!!!! U mnie tylko Aicha pod domem ma pączki.
Jestem zdumiona kwitnącymi RH!!! U mnie jeszcze pąki. Ale fajnie.
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu Twój Doktorek ma pąki ;:oj Dziś podjadę zobaczyć,czy aby u mnie coś się tliło ;:215
Powojniki masz do nieba,Cecile mi się marzy na płot ;:108 Rhododendrony kwitną no ja nie mogę wszystko tak szybko ;:333
Piwonie koperkowe czymś zasilasz? Czekam aż moja się rozrośnie,w tym roku ma dwa pąki ;:224
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O kurcze, ;:oj róże maja pąki , rodki kwitną, piwonijka śliczna też.!!
Wszystko szybciej i pięknie ;:108 ;:108
U mnie niektóre róże jeszcze puszczają listki.A ze 2 coś mi marnie wygląda :evil:
Tulipanki to chyba teraz nr 1 w naszych ogrodach,Dostojne, eleganckie,śliczne :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Wiesz Jadziu, u mnie te co już wypadły to miały popękaną korę na pniach, tak samo budleja na razie jedna wywalona, podejrzewam, że jeszcze soki w różach i budlejach krążyły, śniegu nie było, a nagle przyszedł ostry mróz i po ptakach niestety ;:108
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Przyleciałam zobaczyć Twoje peonie a tu róże szykują się do kwitnienia. ;:oj
Niesamowite!
Czego im podsypałaś, że tak się pospieszyły?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”