Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Wczoraj była cudowna pogoda,szkoda,że to niedziela,bo jak bym się dorwała do rabatek to ból kręgosłupa murowany :D
Rano spojrzałam na pogodę w telefonie na najbliższy tydzień,słonko z rana do 13 a potem cały tydzień zimno,opady i nawet śniegiem postraszyli...Szybka decyzja JADĘ :heja Jak teraz nie pojadę to później nie wiadomo kiedy...
Po 3 tygodniach niebycia na działce leciałam jak na skrzydłach ;:170 Biegłam w podskokach do mojego królestwa :D
Od progu przebiśniegi mnie przywitały,dalej dojrzałam nosy tulipanów i narcyzy.A już całkiem dalej to tylko skakałam po rabatach i cieszyłam się jak dziecko,że ostróżki wyłażą i nawet się wysiały.
Róże jak na moje oko dobrze przezimowały.Czeka mnie sporo pracy,by posprzątać suche liście i igły spadające z pobliskich sosen.
Wcale nie narzekam,ja to wszystko kocham robić.Już wczoraj ścięłam werbeny i powojniki bylinowe do samej ziemi.
Bardzo szybko wystartował Roogouchi i Guernsey.

Alutka nic straconego,pojadę może za rok albo dwa ;:333

Wiolu oj tak moja towarzyszka jest niezastąpiona na działce.Za to w domu wczoraj wyciągnęła mi zza lodówki kilka małych,plastikowych doniczek i dumnie spacerowała z nimi w zębach ;:306 Potrafi mnie rozbawić,z niej również ogrodniczka pełnym pyskiem:)
Na Gardenię nie dotarłam to fakt,ale w ramach rekompensaty zamówiłam u samego Orarda w szkółce dwie róże,które zawsze chciałam mieć,a mianowicie Anahe i Purple Lodge ;:167 Wiem jestem szalona :oops:
Angielki domówię na jesieni ,wtedy jest największy wybór.

Maju dla mnie nie byłaby droga wyprawa na targi,bo dosyć mam blisko,ale wiadomo,że trzeba mieć trochę gotówki,by zakupić coś niecoś na miejscu. Zatem Maju zrobiłam sobie zadośćuczynienie i dziś zamówiłam Anahe.Tak bardzo chciałam ją mieć ;:167
Róże Austina na razie poczekają do jesieni.Na razie zajmę się wiosną tymi,co wcześniej zamówiłam,a jest ich kilka.
Razem będzie 8 sztuk,to chyba mi wystarczy.Do tego jeszcze jakieś byliny i jednoroczne ...

Madziu co się odwlecze to nie uciecze:) Gabi nasza nie ucieka,bo nie ma jak,nie ma żadnej dziury,gdzie mogłaby czmychnąć.
W ogóle jest kochana,wcale nie szczeka ,spaceruje sobie,a potem wygrzewa się na rabatkach.Czasami komicznie wygląda,gdy leży na środku warzywnika na czarnym piachu ;:306

Sabinko ja będąc na targach raczej na roślinki bym się nie nastawiała,a np na poidełko,jakieś ozdoby o coś w tym stylu:)
Za rok męża może i ja wyciągnę...

Małgosiu frezje i zapach to coś pięknego prawda? Można cały dzień wąchać...
To co poszukujesz pewnie cebulek?

Jolu widocznie tak miało być,ja nie żałuję,bo dziś za to zamówiłam dwie cudne pięknotki,na które będę czekała z wielką ciekawością ;:215

Zuza to dobra wiadomość,że roślinki z Gardenii mają się dobrze:)Na szczęście targi odbywają się corocznie:)

Aniu niebieskie róże? Nie ma takich róż ;:224
Bylinki i lawendy kupię u siebie w szkółce,tym się nie zamartwiam,oby do wiosny,a jutro już 1 marzec ;:333

Moja wiosenka

Krokusy w różnym stadium

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iryski

Obrazek

Ostróżki

Obrazek

Ranniki kochane słoneczka

Obrazek

Jedna z azalii wygląda dobrze

Obrazek

Trawki koło oczka...

Obrazek

Ta mnie rozbawiła...

Obrazek

Trawnik w śniegu

Obrazek

Narcyzy nie boją się zimna

Obrazek

Wisteria posadzona latem 2015...

Obrazek

Giardina czy ty sobie za śmiało nie poczynasz?

Obrazek

Miłego tygodnia kochani :D
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

To TAK się pocieszałaś ;:306 Anahe i Purple Lodge, no bardzo jestem ciekawa. Na Helpie mało o Anahe.
U Austina jest teraz 15 off :wink: Dostałam e-mail.
Ja chciałabym kiedyś Winter Lodge kupić ;:224
Za to ja się pocieszałam kupując przypadkowo sofę do salonu :;230 No taniej było jechać do Poznania. Zupełnie nieoczekiwany i może niezbyt mądry teraz zakup, bo jeszcze nie wiem ile mnie wyniesie naprawa samochodu ;:14 Ważne że się nastrój poprawił.
Mimo ciągłego chłodu, wiosennie się już u ciebie zrobiło, nie dziwne że gnałaś tam na skrzydłach ;:63

PS. właśnie obejrzałam zdjęcia Anahe u Majki. Baardzo ładna róża choć nie w moich kolorkach ;:333
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu bardzo ładne różyczki zamówiłaś. Ja też spełniłam małe marzenie różane i zamówiłam dwie u Austina. Cieszę się jak dziecko z nowej zabawki. ;:138
Purple Lodge kupiłam sobie kiedyś w Rosaplant. Przysłali mi jakiegoś strasznego maszkarona Summer Lodge. Ileż ja się upsałam reklamacji i nic :twisted: Totalnie olali sprawę. Nie podoba mi się takie traktowanie klienta. Ale cóż .... więcej tam nic nie kupię.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu ano się pocieszyłam,mam nadzieję,że nie będzie to kucha ;:224
Mało jest informacji o Anahe,bo jest trudno dostępna.Wystarczy mi rekomendacja Majeczki ;:108 Kolorek mnie zaintrygował,taki złoto-miodowy ;:108
Nigdy nie zamawiałam u samego Austina,a Ty już tego doświadczyłaś?
No właśnie ciekawe czemu nikt tej róży nie ściągnie? Jest naprawdę cudna ;:167 Spróbuję w tym roku ukorzenić kilka patyczków tej róży,a nuż jedna się przyjmie? Zrobię tak,bo teraz zimy łagodne,ale jak przyjdzie ciężka to boję się ją stracić ;:108
Sofę zakupiłaś? No przecież czasami meble tez trzeba wymienić ;:333 Ciągle wydatki i te przewidziane i nieprzewidziane,oby do przodu ;:215
Wczoraj pogoda iście wiosenna,a dziś już po ptokach ;:306

Wiolu o to super,że zamówiłaś nowe austinki...u samego hodowcy,czy przez kogoś jeśli możesz zdradzić?
Oj to nieciekawa przygoda Cię spotkała... ;:224 Summer Lodge chociaż dobrze się spisuje?
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Aniu,
Ja pojechałam. I to był bardzo udany wyjazd, ale oprócz łażenia po stoiskach, brałam udział w wielu merytorycznych prelekcjach, pokazach i dyskusjach. Byłam dwa dni i żadnego z nich nie żałuję. To jedyny taki czas dla branży..... warto jeździć na takie targi.
Rośliny przecież są do kupienia wszędzie i pózniej.... Teraz wszystko podpędzone na potrzeby wystawy... Ja nie zdecydowałam sie na nic, oprócz jednej, wymarzonej róży - dla przyjaciółki.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pobyt na działce zdecydowanie poprawił ci nastrój. ;:215 Śnieg, a maluchy cebulowe już kolorowe. ;:oj Różyce pooglądałam, wybrałaś wyjątkowe rarytasy, tylko czekać na pierwsze kwiaty. ;:65
Awatar użytkownika
RenataC
100p
100p
Od: 24 sie 2012, o 08:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę ,że mamy towarzyszki w tym samym gatunku :D Moja też z niecierpliwością czeka kiedy będziemy grzebały w ziemi :tan
Mimo śniegu leżącego,twoja wiosna daleko szybciej się posuwa. Moje iryski miesiąc temu kły wypuściły i w takim stadium do tej pory są,a reszta rośnie w oczach.
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Aniu zachwyciły mnie iryski cebulowe jasno niebieskie, są piękne. Miałam kiedyś wszystkie 4 kolory ale się wytraciły albo coś ich zjadło. Już prawie o nich zapomniałam. Chyba jesienią zainteresuje się ich zakupem bo kwitną bardzo wcześnie i są urocze.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

o kurcze,Aniu, u ciebie roślinki nic sobie nie robią z chlodu, zimna idą do góry, pięknie zielenieą, wypuszczają kwiatuchy ;:215
Wiosny chcą jak nic!!!!
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Mnie udało się dotrzeć na Gardenię, mimo że wcale nie miałam takiego zamiaru. Tłum ogromny, straszny, do niektórych sprzedawców nie można było podejść, chyba że stałabym w kolejce, więc rezygnowałam, dzięki czemu nieco oszczędziłam. Ale racja jest w tym, że można na takich targach porozmawiać z wystawcami, dowiedzieć się jak ciąć, czym pryskać itd. I to chyba najważniejsze. Poszłam z nadzieją, że wystawiać się będzie RosaPlant, bo poszukuję właśnie Anahe ( można zamówić u nich, wtedy będzie jesienią), niestety ani Anahe ani RosaPlant nie było.
Piszecie dziewczyny, że można tę różę zamówić bezpośrednio u Austina, czy mogę prosić Was o kontakt do niego.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu -wiosna w Twoim ogrodzie zaczyna sobie miejsce mościć, ach jak fajnie... to znak,że i u mnie niedługo coś się zacznie dziać, jakieś małe oznaki już są,ale w powijakach, byleby pogoda się zmieniła i ciepełko się zrobiło. Pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja po wielu latach też czekam na te wczesne iryski
U mnie dopiero wystawiają noski
U Ciebie też krokusy szybciej się rozwinęły
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Aniu odnośnie frezji.. też pamiętam ich cudny zapach z dzieciństwa. Kiedyś były modne bukiety z nich.
Ubiegłej wiosny więc kupiłam sobie w Obi i posadziłam na rabacie. Późno zeszły, ale kwitły :) tylko zupełnie inaczej niż te kwiaciarniane.. niestety kwiatuszki dużo mniejsze i zapach czułam, ale jak przytknęłam nos do kwiatka :/ Nie wiem.. może złą odmianę wybrałam..
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu ,szkoda niedoszłej Gardenii . Mówi się trudno .Powiedz mi za to czy ciełaś już może trawy , chodzi mi o rozplenice bo mam pierwszy rok i nie wiem kiedy i jak wysoko ciąć . Podpowiedz proszę ;:167
Awatar użytkownika
Ignis05
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 gru 2009, o 14:08

Post »

Aniu ;:196 szkoda , że musiałaś zrezygnować z wyjazdu. ;:168
Ale na pewno jeszcze kiedyś będziesz miała okazję na taki wyjazd.
Pięknie zaczyna się wiosna na Twojej działce. U mnie tylko kiełeczki krokusów widać.
Nawet przebiśniegi stoją tak jak stały.
Pod Twoim wpływem kupiłam sobie takie niebieskie frezje i jeszcze mieszankę pełnych.
Widzę, że trzeba je już posadzić. Zrobię to jutro. Zobaczymy , co nam z tego wyjdzie. :lol:
:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”