Ogród Marty cz.VIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz.VIII

Post »

Oszałamiająca ilość grzybów ;:oj Tyle rydzów to tylko na placu na raz widziałam :roll:
Róże dalej śliczne! a dalijka taka jakie lubię :lol: Śpij spokojnie i niech Ci się prawdziwki przyśnią ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,nie mam czasu Ci odpisać ,zaraz wyjeżdżam na grzyby w świętokrzyskie ,nie będzie mnie parę dni ,do usłyszenia po powrocie :wit ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuś ,ale grzybów . ;:oj Nie lubię chodzić po lesie ,ale gdybym miała pewność ,że nazbieram taką ilość od razu bym poszła ;:306
Miłego grzybobrania ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Tyle grzybów masz na swoim terenie a Ty jeszcze wyruszasz na grzybobranie! ;:oj
Dobrze, że grzybów nie lubię :twisted:
Za to lubię Twoje kwiatki - astry i karczochy ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marto u Ciebie zawsze jest na co popatrzeć. Ja już czuję zimę , też smutno się robi jak pomyślę, że znowu tyle czekania do wiosny. Ty masz pocieszenie chociaż w chryzantemach i marcinkach no i pięknych zbiorach grzybków, aż ślinotoku dostałam ;:306 .
Moje marcinki i chryzantemy chyba nie pokażą w pełni swojego uroku. Słoneczko idzie niżej i u mnie cień, cień, pewnie dlatego takie leniuchy nie chcą rozkwitnąć . :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś ty na grzybach, a ja w twoim ogrodzie. :) Róże pięknie kwitną, chryzantemy i marcinki teraz cieszą świeżymi kwiatami. ;:215 Tyle grzybów w życiu nie widziałam. Obrazek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale pięknie u Ciebie kwitnie Larissa
Ja swoją oddaję. Zrzuca masę pąków. W tym roku nie wiem, czy miała z 10 kwiatków.
Ostatnio wzięło mnie na róże w kolorze foletu
Mam Novalisa, Lavender Ice. Blue for you.Teraz dokupiłam Minervę i Eyes for you
Czy ta fioletowa rózyczka, którą pokazywałaś na jednym e zdjęć to Raphsody in blue?
Moje grzybki oakzały się chyba niejadalne.
Poszłam pokazać je m, ale pies tak szalał z radości, że obydwoje jesteśmy na dworze, ze wyrwał jednego
Pod spodem były blaszki. Ja się na grzybach nie znam więc wolałam je wyrzucić
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marto, grzybów nawet nie skomentuję, bo mnie zazdrość zżera i jak się zawezmę to pójdę sama do tego wielkiego, ciemnego lasu ;:218
Skomentuję natomiast twoje wciąż kwitnące róże szczególnie niezawodną Elhmsorn. Pięknie wygląda ;:167 Kiedyś miałam ją w koszyku i jakoś się z niego wywinęła, teraz mi o niej przypomniałaś, a przecież to niezawodna odmiana, kwitnąca do samych przymrozków ;:108
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Czego to w twoim ogrodzie nie ma ;:oj Nawet grzybów więcej niż w lesie ;:306 u mnie kiedyś też były ale teraz psy wszystko zadeptują...
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Marta jak wyzbierasz w Ś. wszystkie już grzybki to wróć. Zimę zapowiadają,to nie siedź tam za długo. ;:108
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś spora kolekcja a rydze ;:oj ja je uwielbiam podsmażone. :tan
Pracy przy grzybach wiele ale można potem się delektować. ;:196
Kolorów w ogrodzie jeszcze masa, róże to są wytrzymałe rośliny. ;:303
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie drodzy przyjaciele ,dziękuję za pamięć i wpisy ,bardzo mi miło,że odwiedzaliście mój ogród podczas mojej nieobecności ,aż chce się siąść przed laptopem i czytać tyle miłych i pozytywnych słów,wróciłam wcześniej ,bo tyle śniegu dzisiaj tam nasypało,że nie było już co robić ,więc wróciłam szczęśliwie do domu,droga powrotna była okropna ,pasteryzuję teraz słoiczki zamarynowanych grzybków,suszę to co wczoraj dozbierałam ,nie ma tych grzybków tyle co zawsze ,brakuje większej ilości prawdziwka,jest tam bardzo sucho ,może teraz jak śnieg stopnieje,to będzie ich więcej to jeszcze pojadę na drugi tydzień,ale to wszystko pod znakiem zapytania :uszy .ale tymczasem można iść u mnie na rydze,a mąż został w domu i codziennie zbierał kozaczki w ogrodzie i suszył,więc ostatnia półka w spiżarni czekająca na grzybki też się zapełnia i dwie duże szuflady w zamrażarce różnych duszonych na masełku są pełne,więc wybór już jest spory .

Marysiu,taka dalijka będzie i dla Ciebie ,bo mam je 3 szt,prawdziwków jest najmniej i niedużo też maślaków ,ale cieszę się z tego co jest ,mam za to rydze ,też wspaniałe,jak stopnieje śnieg to zaraz pojadę sprawdzić ,czy jeszcze są ,to może dasz radę przyjechać na rydze,pozdrawiam ;:196

Aluś,ja znowu uwielbiam być w lesie ,a jak są grzybki to podwójnie ,ważne ,żeby znać miejsca to i grzybki się znajdzie ,pozdrawiam ;:196

Jacuś ,na swoim terenie nie mam wszystkich gatunków,może i by się znalazły,ale trzeba by bardzo daleko iść i są góry ,bardzo męczące takie grzybobranie ;:306 ,ja lubię chodzić swobodnie i nie przejmować się czy grozi mi jakieś niebezpieczeństwo,po prostu to całodzienny spacerek .czyli przyjemne z pożytecznym :uszy ,grzybki uwielbiamy ,a jak sobie sama z nimi zrobię to wiem co jem ,są czyściutkie i wolne od niepożądanych osobników,ale cieszę się ,że lubisz moje kwiatuszki ,jutro zobaczę jak wygląda ogród po tygodniu mojej nieobecności ,może coś jeszcze zostało,śnieg je co prawda przysypał troszkę ,ale myślę ,że te dzielniejsze przetrwały,pozdrawiam i zapraszam znowu :wit ;:65

Dorotko,ja taki grzybowy świr,nawet ogród zostawiam ,ale muszę dopełnić spiżarnię,i zawsze na końcu są grzyby ,no i jeszcze gruszki muszę zrobić i żurawina czeka na mnie ,bo zamówiona z gór przyjechała jak mnie nie było,u mnie też chryzantemy nie wszystkie jeszcze kwitły ,jutro zobaczę ,czy śnieg ich nie powalił,u nas mniej jest śniegu niż w świętokrzyskim ,droga była fatalna :roll: ,ale szczęśliwie dotarłam do domu,pozdrawiam ;:168

Soniu,miło,że zaglądnęłaś ,nie żartuj ,że nie widziałaś tyle grzybów,nie chodzisz na grzyby?ten rok jest bardzo skromny w grzyby ,bo ta susza jednak się odbiła na nich,ale cieszę się ,że i tyle mam,jutro zobaczę czy coś jeszcze w ogrodzie kwitnie,bo przyjechałam jak było już ciemno,przed domem to róże kwitną w śniegu,ale są,pozdrawiam ;:196

Gosiu,róże widzę kwitną przed domem ,przysypane lekko śniegiem ,w ogrodzie nie byłam ,to Raphsody in blue ,Minerwę też mam i Novalisa też ,a resztę nie pamiętam,popatrzę na karteczki ,jak nie znasz na 100 % grzyba to lepiej nie zbierać ,ja zbieram tylko takie które dobrze znam ,resztę omijam i już,pozdrawiam :wit

Sabinko,las trzeba dobrze znać ,bo inaczej łatwo się zgubić ,nie ma w tym roku aż tak dużo grzybów,Elhmsorn to nawet z mrozów nic sobie nie robi ,dopiero duże mrozy ją zniszczą ,w tamtym roku to już ani jeden kwiatek nie kwitnął,tylko ona dalej była piękna ,aż dziwnie to wyglądało w ogrodzie,nie mogłam wyjść z podziwu,,pozdrawiam ;:168

Jolu,w tym roku w moim ogrodzie najwięcej grzybów w porównaniu, z innymi latami,mimo takiej suszy ,aż dziw bierze ,te grzyby są tam z rozmysłem rozsiane i zasadzone odpowiednie drzewa,żeby być samowystarczalnym :uszy

Ala,nie wyzbierałam wszystkich grzybów,bo mnie śnieg dzisiaj przegonił,nasypało go bardzo dużo,aż zerwało linie i nie było prądu ,to co było tam robić ,spakowałam manatki i wszystkie grzybki, te przerobione i ususzone i te świeże i teraz suszą się na piecu,a jutro będzie pyszna zupka z podgrzybków,ale jak zima stopnieje to może jeszcze pojadę,pozdrawiam ;:196

Kasiu,ja też uwielbiam rydze,jak stopnieje śnieg to zaraz sprawdzę ,czy jeszcze są i znowu będą na masełku uduszone ,tylko pewnie wiesz,że rydze dusi się do 5 min ,bo potrafią zgorzknieć długo smażone i nie są takie dobre,pracy przy grzybach dużo,ale można takie świetne dania z nich zrobić ,że nie wyobrażam sobie ich nie mieć ,a nie kupię gotowych ,przerobionych bo nie lubię robaczywych ;:306 ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu cały czas myślę o Tobie, co Ty tam w tym śniegu tak siedzisz :;230 Wszyscy piszą, że grzybów nie ma a Ty przywozisz grzyby ;:215 Niedzielę i poniedziałek mam zajęty, bo imieniny koleżanki i w poniedziałek kardiolog, więc zdzwonimy się :D bo dopiero dzisiaj mam wolne, a tak to codziennie coś się dzieje :shock: Popatrz jak nas zasypało!
Wypoczywaj w cieple przy piecu! Dobrej nocy, a spać będziesz jak niemowlę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje grzybowe zbiory.

prawdziweczki
Obrazek

podgrzybki
Obrazek

z innych dni
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

już na sitach
Obrazek

to przyjechało do domu ,bo padł prąd od śniegu
Obrazek

Obrazek

część słoiczków już przerobionych ,ususzonych i marynowanych ,a reszta duszona na maśle w zamrażarce
Obrazek

Obrazek

Tak dzisiaj wyglądał las
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak wyglądały grzybki ,to są akurat muchomorki czerwone
Obrazek

i kot sąsiadów przesiadujący u mnie codziennie
Obrazek

i fragment mojego małego domeczku w lesie
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ile grzybów ;:oj ;:oj Marta jesteś Wielka!!!
W domeczku wysprzątane na błysk! Las zaprasza ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”