Leśne ranczo nad wodą I.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Leśne ranczo nad wodą I.

Post »

Ale jest mocna różnica w zapachu i pokroju ;:108
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu, wspaniałe masz powojniki, widać, że im dobrze u Ciebie. A Isago... bajka ;:167
Czy mnie oczy nie mylą? Pokazałaś liliowce??? ;:oj
Pamiętam jak pisałaś u mnie, że ich nie lubisz, bo kwiaty trzymają się tylko jeden dzień..... Zmieniłaś zdanie?
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit
Witaj Madziu Artemis to jedna z pierwszych róż jaką zamówiłam i nie zawiodłam się na niej.
Powojniki masz cudowne ;:215
Co ja bym nie zrobiła, żeby moje tak rosły ;:32
W tym roku zamówiłam kilka ale tym razem kwitnące na tegorocznych pędach, zobaczymy co te pokażą
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

W tym roku mam w planach właśnie zakup jeżówek, zachwyciłam się w Soni ogrodzie, później będąc w ogrodach pokazowych na wakacjach, a Twoje w moim zachwycie mnie tylko utwierdziły :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Liliowców w zeszłym sezonie i ja kilka wsadziłam.
Ale nie wiem czy przez to że młode, czy to upalne lato ale zakwitły może jednym, dwoma kwiatami ;:222
A Madzia Twoje ile lat mają i kwitną Tobie sporo?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Michasia1
200p
200p
Od: 6 lis 2014, o 22:03

Post »

Witaj
Piękne powojniki, liliowce. U mnie powojniki nie chcą rosnąć. Próbowałam z kilkom odmianami i nic. Chyba brak chemii między nami :) Ale u Ciebie to jest na co popatrzeć :heja :heja
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Madziulka cześć!!
Widzę ,że lubimy dużo takich samych roślin; liliowce, róze, clemki ;:108
Twoje wszystkie sa piękne.
Ja jeszcze na powojnik Rubens będę polować :D
pozdrowionka zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Madziu ja z anginką więc tylko pozdrowienia zostawiam ;:196 Wybierasz się może na Gardenie 27, ja mam w planach :heja

Pozdrawiam ciepło ;:196

edit Ach te róże.... ach też jeżówki .... ;:204
Awatar użytkownika
Ela_2015
500p
500p
Od: 26 gru 2015, o 16:20

Post »

Madziu jak długo rośnie u Ciebie powojnik Pilu?
U mnie rośnie 4 lata i też kwiaty ma pojedyńcze a tak bym chciała żeby pokazała się w pełnej krasie może z nimi coś nie tak jest hmm.
Kwiatuchy na zdjęciach bajeczne.
Ela
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu co u Ciebie słychać? U mnie zimno i pochmurno ;:224 Zajmuję się wysiewami,chociaż tak sobie czas umilam...
Hippolyte to jest to ;:333 Mocny kolorek widoczny pewnie z daleka ;:215
Liliowce bardzo lubię jak kwitną,chętnie całą rabatę bym sobie stworzyła,ale co potem jakby przekwitły?

Miłego weekendu :wit
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Madziu. Jak tam przedwiośnie u Ciebie ?? Byłaś ostatnio na działeczce czy nie było czasu ?? Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Madziu, zdjęcia Hippolyte ;:167 Jej kolor jest zjawiskowy. Ostatnio kręcą mnie właśnie te ciemne kolory. Szkoda, że kwitnie tylko raz, bo pewnie bym się skusiła, a tak będę ją podziwiać u Ciebie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Madziu nadrabiam zaległości w spacerach u ciebie, :) piękne energetyczne kolory. Jeżówki i róże mogę oglądać stale. Chippendale ma taki mocny kolor u ciebie. ;:215 Jakoś częściej widziałam bladego. ;:131 Jerzy Popiełuszko zjawiskowy, jednak pełne kwiaty są wyjątkowe. ;:oj Ja też się wstrzymywałam z zakupami, ale nie na długo, dwie paczki przyjdą w marcu. ;:124
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Twoja Hyppolite piękna. Kiedy sadzona? Moja młoda sadzonka wydała trzy kwiatki na krzyż. Liczę że w tym roku nadrobi. Rośnie w cieniu i bardzo jestem ciekawa jak to wpłynie na kwitnienie. Taki eksperyment ;:306
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Dziewczyny, dopadł mnie zimowy sen.. Wiem, trochę późno. Lenia załapałam ogrodowego takiego że hoohoooo.... jak to mówią u nas.. Jak stąd do Warszawy.
Aniu-Aneczka kochana, aparatu dalej brak. Pan ma chyba dużo pracy, także na termometr jeszcze troszkę musisz poczekać. Powojniki...hmmm uwielbiam je i o dziwo nie zakupiłam jeszcze ani jednego. Chyba jak już się zacznie sezon i róże będą posadzone a prace pielęgnacyjne i czyszczące wykonane to dopiero na spokojnie jakieś zamówię. A Ty już zamówiłaś? Zdecydowałaś się na coś?
Dorotko-Dorota71 ciekawa jestem, jakie powojniki wybrałaś? Ustaliłaś już coś? A może już zamówiłaś? Ja poczekam do wiosny.

Obrazek
Ewelka ja też jestem niecierpliwa. Ale pocieszę Cię, jestem mniej niecierpliwa niż te 2 lata temu- od kiedy pojawiłam się na forum :). Na działce nie byłam, jeszcze nie czas na sezon.
Dorfi na jednego, małego powojniczka chyba miejsce znajdziesz? Czy nie ma szans? Jakie lilie zamówiłaś?

ObrazekObrazek

Lucynko jeżówki są fajne. Ale zeszłego, suchego lata nie bardzo się spisywały.
Anitko na wszystko przyjdzie czas. Musimy sobie dozować przyjemności :). No Kochana....ale Tobie przyjemności to ostatnio nie brakuje ;:109 .
Oranżowa Laguna

ObrazekObrazek
Startle

Obrazek
Betinko różane nowości już niedługo . Za to u Ciebie kozich nowości nie brakuje. :)
Moniczko to prawda, wyglądają bardzo podobnie.
Cardinal Richelieu też mam . Rosną sobie z Hippolyte razem.

ObrazekObrazek
Obrazek
Tulap masz obie?
Elwi mam sporo liliowców. Przynajmniej miałam. Bo po zimie to nie wiem ile wylezie. Ja je raz kocham raz nienawidzę. Czasami mnie denerwują, czasami zachwycają.
Emilien Guillot ;:167

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
Ewuniu jestem ciekawa, jakie róże zamówiłaś?
Paulinko witam nowego gościa. Ja się jeżówkami aż tak nie zachwycam. Ale w zeszłym roku oszalałam na ich punkcie. Już więcej nie będę ich dokupywać. A Ty, wybrałaś już jakieś odmiany dla siebie?
Green Envy

ObrazekObrazek
Obrazek
Zuzia moje liliowce też młode. Nie kwitną bukietami. Ale daję im czas, nie przeszkadza mi to zbytnio.
Michasia a jakie powojniki miałaś? Pozbyłaś się już ich?
Aniu-anabuko witaj! Jak się cieszę że Cię "widzę". Jak zdrówko?? Kiedy otwierasz furtkę do Zakątku??
Only Believe

ObrazekObrazek
Obrazek
Anetko wyzdrowiałaś już? Dużo zdrówka bidusiu. Nie wybieram się na Gardenię. Miałam parcie w zeszłym roku, w końcu nie dojechałam. W tym roku nie mam jakoś ochoty. Nie kupuję za dużo nowych roślin, może dlatego.
Ela Pilu rośnie około 2 lat. Może 3. Jako jeden z pierwszych. Już go wykopywałam w zeszłym roku bo bałam się, że drenażu nie dostał. Ale wszystko z nim ok. No nie wiem, czemu się buntuje? Może one tak lubią.
Secret Lust

Obrazek
Aniu-Annes u mnie też pogoda do niczego. Wczoraj świeciło mocne słońce, potem sypał śnieg że aż buzie obijał. Dzisiaj przymrozek i ogólnie nieprzyjemnie. Muszę wysiać pomidory ale ziemi jeszcze nie kupiłam. Rabatę liliowcowcą ja wzbogaciłam o lilie. W takim łuku przed miejscem na samochód u mnie rosną. Na piachach. Pewnie nie będę miała tam za bardzo rozrośniętych sztuk przez tą ziemię. No ale wkopywałam je jak nie bardzo miałam pojęcie co i jak.
Dorotko-dorotka350 też żałuję, że Hipcio kwitnie tylko raz. No ale co poradzić. Mąż mnie namówił na takie kolory w ogrodzie. Kupiłam bardziej pod niego. Nie żałuję.
Soniu po pierwsze, gratuluję Karolka ;:215 . Jakie paczuszki do Ciebie przyjadą?
Jolu Hippolyte zeszłoroczna. Moja rośnie w półcieniu. Kwiatków miała sporo. Na razie nie złapała minusów. Powiedz mi, co Ty robisz że tak pięknie Ci wszystko w lesie kwitnie? Ja chciałam posadzić róże w miejscu, gdzie słonko jest do południa. Obawiam się, że nie przetrwały by.
Heidi Klum

ObrazekObrazek

ObrazekObrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”