Taki - sobie ogród cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.5

Post »

Ja też się zastanawiam nad odętką, albo wywalę, albo mocno ograniczę, ale w innym miejscu( jak się uda ją eksmitować), a jej zajmą dalie i na pewno 'Bride to Be jak gdzieś będzie. Podziwiam, nie znam dali, ale są boskie, czyżby kolejna miłość?. ;:167
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Miłka coś mi się wydaje że i ja się zamelduję w kwietniu ;:306 Siedzę i wzdycham....kocham te kwiaty ,ale one w tym roku jakoś mnie nie kochają ;:219
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Miłko ja też dalii nie sieję - one same się sieją :lol: Jak rozpoznam to zostawiam przy pieleniu - z takich samosiejek całkiem fajne krzaczki wyrastają. W tym roku mam co najmniej dwa, które warto będzie przechować.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Masz rację co do helowin, ale młodzi nie odpuszczą :wink: U mnie też były tylko 3 dynie, chociaż zarosły kawał ogrodu, ciekawe dlaczego ?
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Dziękuję Wszystkim za odwiedziny. Na razie nie odpowiem, bo mam problem z imageshackiem i coś nerwowa jestem :evil: Wiem, że poznikały moje wszystkie zdjęcia! A ja za ten hosting zapłaciłam kupę szmalu ;:223
Problem jest globalny i mam nadzieję, że go rozwiążą ;:224
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani! Awaria imageshack, gdzie mam hosting zdjęć nadal trwa. Ryczeć mi się chce, mam tam kilka tysięcy zdjęć. Na razie spróbuję z googla! Jakby cos nie działało - dajcie znać!
Mam informację, ze mamy im dać trochę czasu, bo rozwiązują problem :roll:

Na razie ćwiczebnie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wczoraj miałam przemiłą wizytę forumowych koleżanek w ogrodzie. Jak ktoś na żywo zobaczy moje dalie i nawet powie że ładne, to miód na moje serce! Mogę ze spokojem powiedzieć, że było to nad wyraz miłe podsumowanie sezonu daliowego.

Karola! W tym roku dynie kiepsko zawiązywały owoce, a jak już zawiązały, to zrzuciły :evil: Ale wystarczy! W zeszłym roku najadłam się do syta ;:306

Kasiu! To szczęściara z Ciebie! Samo Ci się sieje, samo rośnie! A ja dygać muszę! ;:306

Marta! Melduj się, melduj! Porozmawiamy! Ja się cieszę, że mogę kogoś zarażać daliozą! Zresztą już masz objawy od pewnego czasu. :wink:

Dorotko! Bride to Be dostałam od kolegi, ale możliwe, że będzie w sprzedaży, bo zyskuje na popularności ze względu na żywotność. Jak nie tą, spraw sobie inną. Na pw służę informacjami jakie można kupować w kapersach, a jakich należy unikać a wręcz omijać wielkim łukiem.

Jacku! Pooh-a źle posadziłam, bo w półcieniu. Nie posadzę w przyszłym roku tam dalii (to przy tych moich nieszczęsnych irysach ;:223 ). To dobre miejsce dla rodków ;:306
Właśnie za chwilę zakwitnie mi Marie Schnugg od Małgosi :tan Może już zakwitła, bo dziś nie byłam w ogrodzie :( Wczoraj klęczałam przy jej pąku i prawie płakałam ze szczęścia. ;:306 Został jeszcze Sjinpi Sei i jeszcze te 2 kolejne...

Małgosiu! Tak! Ona sprawia, ze chce się żyć! Tylko, czy gdzie indziej by tak pięknei zakwitła? Dostała najlepsze miejsce: słońce, ciepło, woda (przy wężu). mam jednak nadzieję, że ona tak naprawdę taka jest!

Aniu! Pokaż koniecznie, a ta miała, to Myama Fubuki. Miałam taką, ale poszła na wieczne łąki ;:222 Dahlietta dla mnie mało efektowna, przynajmniej w tym roku, bywało lepiej, Muszę jej znaleźć jakieś fajne miejsce, może nabierze rozumu ;:306

Ania-Pulpa! No właśnie! Skup się na miejscu dla dalii i nie truj już o jednorocznych! ;:306 Polecam Ci tzw Buisson, krzaczaste! Niewysokie 0,8-1m, obficie kwitnące o kształtnych kwiatach. Na wiosnę wybieramy! ;:215

Obiecuję rewizyty, ale ten imageshak mnie tak zirytował, że nie mam weny. ;:145 Ale nastawiłam dzisiaj baniaczek na cydr i od razu poprawił mi się humor! ;:224
Miłka
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Miłko, ja straciłam kiedyś zdjęcia z Fotosika ;:145 więc wiem co czujesz. Oby naprawili.
Dziś będę w Poznaniu, szkoda, że nie u Ciebie.
Rano mgła i 5st, więc już niedługo będziemy cieszyć się daliami.
Ostatnie zdjęcie prześliczne ;:138 ;:138 ;:138
Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Justynko, że się odezwałaś, przynajmniej jestem pewna, że widać zdjęcia! ;:196
W Poznaniu i okolicach wystąpiły miejscowo przymrozki. Ja weszłam rano do ogrodu i pomacałam dalie, wydawały się jeszcze żywe :heja A dziś ma być w nocy cieplej więc mam nadzieję, że jeszcze trochę na nie popatrzę. Jeśli nie, byłby to rekord. Kiedyś 3 października mi zmroziło na amen! ;:223
Miłka
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Miłka u nas też był dzisiaj przygruntowiec złośliwy niestety moje panienki daliowe wszystkie przeszły w stan zmrożenia ;:145 Będę zaglądać do ciebie teraz tyle pięknych dni na pewno będą pięknie kwitły ,moje kwiaty zobaczę dopiero za rok.
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Dzięki kobiety za miłe spotkanie no i dzięki niemu mogłam poznać nową forumkę.
Tak, ja wiem co to stracić zdjęcia - najpierw był fotosik, potem awarie garnka - gdybym miała od nowa podpinać swoje zdjęcia to chyba bym zamknęła wątek.
Dzięki za pożyczenie Canona 100 macro - zrobiłam około 300 zdjęć - w prezencie napisz mi nazwy odmian - by nie było to Twoje dalie:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to na tyle...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Miłeczko, ja też widzę ostatnie zdjęcia, a już to z motylem na werbenie jest po prostu miodzio!
To miłe, jak podczas wizyty ktoś pochwali nasze rabaty. Tak się przyjemnie w sercu robi, bo pochwała od innych ogrodników jest szczególnie cenna. Onio wiedzą, ile to kosztuje pracy i poświęceń. A już zwłaszcza dalie ;:108
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki Wandziu za potwierdzenie!!! ;:196 No i za miłe słowa! Ty to mnie rozumiesz! Werbena bez motyla nie była zbyt medialna :wink:, raczył przysiąść! Słońce dało dodatkową aurę! U ciebie zawsze takie klimatyczne zdjęcia są :D U mnie tylko się zdarzają... ;:131

Małgosiu! Dziękuję Ci za zdjęcia! Ratujesz mnie w hostingowym kryzysie! ;:196 Cieszę się, że porobiłaś fajnych zdjęć, a zabawa z obiektywem jest całkiem fajna, ładnie "rysuje" ;:173

Po kolei:
1. Windmill
2. Tutti Frutti
3. Sandia Shomei
4. Eveline (poniżej Harry Meggos, po lewej Show'n Tell, po prawej nn może Hy Enid?)
5. Eveline
6. Nuit d'Ete (no tu nie wybrałaś reprezentacyjnych egzemplarzy, bo płatki z tyłu już owiędły :wink: )
7. Akita (bez żółtego wybarwienia)
8. prawdopodobnie Windmill :wink:

Marta! Tylko współczuć! Mam nadzieję, że masz oznaczone, bo to bardzo ważne i za chwilę, jak owiedną, nie poznasz ich ;:306 Zwłaszcza oznacz Cafe au Lait :wink:
Miłka
Awatar użytkownika
silvarerum
1000p
1000p
Od: 16 kwie 2012, o 21:48

Post »

Twoje dalie nie są ładne, Twoje dalie są piękne. Cieszę się, że mogłam je zobaczyć na żywo. A Bride to Be zapiera dech w piersiach - też jestem ciekawa, czy w innym miejscu, byłaby taka okazała.

Zdjęcie z motylem bardzo mi się podoba.

Jeszcze raz dziękuję za przemiłe przyjęcie :)
Zapraszam: silvarerum czyli szwedzki ogrodnik w akcji.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=88534
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Miłkeczko piękne zdjęcie werbeny i motyla , super. Dawno takiej foty idealnej nie widziałam. A widzisz warto poczekać, czekam na więcej. :wink:
To ja poproszę obiecane namiary na pw. :D
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Dzięki za nazwanie dalii - masz jeszcze 5 zdjęć - te kaktusowe też są fajne:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

reszta zdjęć dalii będzie w miejscu do którego podałam link.
Co do zabawy z obiektywem - tu Tamron z Twoimi pięciornikami:

Obrazek

cień daje bardzo duże możliwości, niektórzy jeszcze te zdjęcia przerabiają. Akurat nam przed nosem ktoś wykupił Canona normalną wersje - obiektyw - dlatego mam Tamron.
Dzięki i powiem tak szczerze - by mieć dobry obiektyw trzeba obiektywy kilku różnych firm przetestować - sorry za off top.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”