Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród II

Post »

Kasiulka już się cieszę na tą listę :D mąż przywiózł mi aż cztery przyczepy ziemi dla wyrównania terenu, tak że mogę pomalutku planować nowe nasadzenia :D niziołki fajnie sprawdzają mi się na obwódkach rabat, a wysokie też już zaczęłam zamawiać :D Kilka mam zaklepanych od Kat Zalewskiej,czekam na znak od Kasi, co tam Czesi będą mieć w ofercie,a najbardziej na to co w tym roku zaproponuje Kasia Cholewa-uwielbism robić zakupy u niej bo zawsze jest coś nowego i ciekawego :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
A od Nory mam jeszcze takie fajne ciemno bordowe siewki

Obrazek
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jestem u Ciebie w końcu ;:138
Jakie cudowne irysy, oczopląsu dostałam same cuda ;:167
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne irysy! A skąd Ty dorwałaś 4 przyczepy ziemi??? Bo ja mam mega problem dorwać ziemię, a bardzo potrzebuję wyrównać teren za domem od strony sąsiada...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

No irysy istne cuda ;:138 Kiedy zaczynałam przygodę z ogrodem takich piękności nie było, teraz można kupić i cieszyc oczy :wink:
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bejko :wit
Mus mnie przygnał, mus obejrzenia irysków. Napisałaś u mnie, że masz 100 odmian ;:oj No, to będzie co podziwiać :heja Na razie zaznaczam sobie wątek, żeby wieczorem spokojnie przejrzeć.
Coraz więcej jest ciekawych odmian na forum i to mnie cieszy :D Szkoda tylko, że najlepsze odmiany są drogie... No i nie tak łatwo je kupić - trzeba trochę się nagimnastykować :wink:
Boję się tej irysowej choroby ;:131 Jestem już chora na różycę i tulipanozę, w mniejszym stopniu również liliowcozę ;:223 Irisomania natomiast szybko i głęboko wciąga ;:108
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Zajrzałam z nadzieją obejrzenia cudnych irysków i się nie zawiodłam ;:138 Same śliczności pokazałaś ;:215
Teraz czekam na różany pokaz i już przebieram nóżkami ;:65
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Witam Cię serdecznie - iryski od Ciebie kwitną i cieszą oczy, ale czegoś nie rozumiem ;:oj . Piszesz, że masz ponad 100 odmian irysów, a w wątku jest ich kilkanaście. To gdzie jest reszta ;:124 .
Koleżanko bardzo zapracowana - nic nie uwolni Cię od pokazania swoich cudeniek ;:185 .
Powiem Ci na ucho, że niedawno byłam u Kryzysowej i przysłowiowa szczęka mi opadła. Nawet obiecała się podzielić, tylko po co, jak nie mam słonecznego miejsca ;:145 . W jej ogrodzie, jak widziałam, jest im wspaniale ;:138 . Nie wiedziałam nawet, że tak daleko poszły krzyżówki irysów. Mimo wszystko, kilka wycyganię, chociaż podoba mi się duuużo więcej :;230 .
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Beatko, psiaki przesłodkie, irysy cudne i nie wiadomo co podziwiać. ;:14 ;:196
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiulka dziękuję ;:196 dla mnie też wszystkie są cudne, zarówno te nowsze jak i stare odmiany :D nie ma takich, których chciałabym się pozbyć z ogrodu,kocham je wszystkie a ten krótki czas kiedy kwitną to dla mnie czysta magia ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mariola o tej porze kiedy na polach pełno i nie ma mowy o kopanie ziemi najlepiej pytać w pieczrkarniach. Mam w pobliżu dużą hodowlę i oni oddają chętnym ten tort za darmo, tylko swój transport,ja dogadałam się i wzięłam taki, przekompostowany, który leżał na kupię dwa lata.Pełno w tym śmieci,foli i sznurków, Ale moim żółtym piaseczkom przyda się takie wzbogacenie, a śmieciory można wyzbierać :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Roślinki piękne! O popatrz, nawet nie pomyślałabym o takim miejscu, ze tam można dostać ziemię. Ale generalnie u nas dosć trudno o cokolwiek, bo to teren typowo rolniczy, więc ziemia na wagę złota, wszelki obornik, kompost itd rolnicy wywożą z powrotem w pole, zatem trudno o cokolwiek. Przegapiłam moment kiedy robili drogę i zdzierali pobocza, no ale człek zawsze mądry po fakcie!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania niby w sprzedaży jest coraz więcej odmian, Ale i tak irysów nie kupuję w sklepach,tylko od prywatnych hodowców, prawdziwych zapaleńców,którzy sprowadzają nowe odmiany z zagranicy i hodują własne odmiany jak Robert Piątek,czy Kat Zalewska :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Elwi witaj w moich skromnych progach :D Kiedy zaczynałam przygodę z różami myślałam dokładnie tak samo-czy nie zadużo tych chorób :roll: Ale marzy mi się ogród w,którym przez cały sezon coś kwitnie,jest pięknie i kolorowo,jedne rośliny zastępują inne i cały czas coś cieszy serce i oczy ;:oj będziesz zadowolona z irysów, one wypełniają idealnie ten czas kiedy tulipany kończą a róże dopiero w blokach startowych :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotka, kurczaczki...jak zobaczyłam ten zielony nick to aż nie poznałam ;:oj gratulacje kochana ;:196 zarażasz swoją pasją tak, że aż boję się do ciebie zaglądać ;:oj moje młodziaki coraz większe,nowa rabatach się szykuje...jaj nic do jesieni portfel pęknie :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Aneczko kochana, no jestem zaganiana strasznie i jeszcze jak by mi mało było wszystkiego, wzięłam się za remont :roll: Kręgosłup właśnie mi dziękuję za to,że tak o niego dbam,wiec nadrabiam firmowe zaległości :D Kasia i Qra są niesamowici i działają z rozmachem z tego co widziałam ostatnio na fejsie to irysów mają już że dwieście, o innych roślinach nie wspomnę, bo i tak największe że wszystkiego jest serducho kryzysowe :D Rok temu miałam sporo pilnych wydatków i nie mogłam pozwolić sobie na zakupy u Czechów,ale na Kaśka nie ma mocnych i tak przysłała mi kilka wymarzeńców w prezencie ;:oj
Z irysami masz zagwozdkę jak ja z hostami,aż mnie skręca jak widzę takie oferty jak tu na forum u Paco...tylko cienia,cienia mi brak ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beatko, właśnie stwierdziłam, że kompletnie zgłupiałam na punkcie irysów ;:223
Miałam zamówić 4 odmiany, ale będzie znacznie więcej ;:131 Na dodatek kombinuję gdzie tu jeszcze wygospodarować miejsce na więcej
i więcej ;:224 Jakbym miała ze 100 odmian to już byłoby fajnie :D Nie wiem co one w sobie mają, ale jedno jest pewne - bardzo łatwo podbijają serducha ;:108 Z moich urzekł mnie najpierw Vibrations, a potem zawojował Chasing Rainbows ;:167 I to właśnie on jest winowajcą mojej głupawki. Te przejścia tonalne,gra barw, mieszanki kolorystyczne jak na palecie malarza Obrazek Z Twoich odmian dla mnie numero uno to Trillion ;:167 Bossski ;:170 Niezrównany ;:333
A tego nie podpisałaś, a też jest cudowny:
Obrazek

Zaglądam do Twojego wątku codziennie i codziennie przeglądam wszystko od początku... Ciągle mi mało :wink:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu psiaki słodkie,ale w tym roku nie zdecydowałam się na kolejne szczeniaczki :D to jednak duże obciążenie dla suki, a Bułeczki jest dla nas najważniejsza,jak widzę takie relacje jak niedawno pokazywano w tv o pseudohodowlach, nastawionych wyłącznie na zysk to coś mi się robi normalnie :evil: normalnie nie ogarniam tego :twisted:Dzieciaki namówiła mnie na ten eksperyment rok temu,ale chyba nie nadaję się na hodowlę...za dużo mnie to kosztowało,nie sądziłam, że tak ciężko będzie się rozstać z maluchami ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mariola u mnie na jesieni i wczesną wiosną też jest dużo chętnych,ale teraz przed żniwami oni też mają problem gdzie to wywieźć,dlatego składają i mają zapasy przekompostowane już :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Elwi to Pretty Ballerina hodowli Antona Mego :D ja mam co do niej mieszane uczucia jest piękna, Ale te brązy i beże nie przemawiają do mojego serducha :oops: może dla tego, że nie lubię tych kolorów :wink: wolę takie czyste połączenia bieli i żółci jak np.Stolen Sweets

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak sobie klikam i listę irysowych nadwyżek robię :D więcej w sprzedażowym :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”