Ogród "po 30-tce" - II część
- Pulpa222
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród "po 30-tce" - II część
Powojnik na ostatnim zdjęciu, to Venosa Violacea, sekcja Viticella, "nie do zabicia"
.

Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Aniu, zdjęcie śniegowca wrzuciłam na swoim wątku.
- Pulpa222
Ewa -
.
Pokażę jeszcze styrakowca, który w tym roku podrósł o ponad 40 cm - chyba, bo nie mierzyłam, tylko na 'oko'
. Tulipanowiec był na takim patyku, ledwie żywy i tak mu jesienią prawie wszystko 'obgoliłam', żeby korzenie mogły się rozrastać. Na cięcie, jak u Ciebie, pewnie przyjdzie czas
.
śniegowiec

tulipanowiec
styrakowiec

Tu chyba muszę wyprowadzić jakąś gałązkę na pień, bo krzak się nie zmieści
.
Miłej niedzieli

Pokażę jeszcze styrakowca, który w tym roku podrósł o ponad 40 cm - chyba, bo nie mierzyłam, tylko na 'oko'

śniegowiec

tulipanowiec

styrakowiec

Tu chyba muszę wyprowadzić jakąś gałązkę na pień, bo krzak się nie zmieści

Miłej niedzieli

Pozdrawiam Ania
- ewa321
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu - za każdym razem jak do Ciebie zaglądam,
to normalnie czuję się, jakbym była na innej planecie
Dlatego się cieszę, że dokładnie opisujesz fotki - co jest co
Większości roślin nie znam z 'imienia' i czasem widzę po raz pierwszy,
więc bez opisików byłabym kompletnie zagubiona
Nie dość, że ślicznie, kolorowo, różnorodnie, to jeszcze edukacyjnie
to normalnie czuję się, jakbym była na innej planecie

Dlatego się cieszę, że dokładnie opisujesz fotki - co jest co

Większości roślin nie znam z 'imienia' i czasem widzę po raz pierwszy,
więc bez opisików byłabym kompletnie zagubiona

Nie dość, że ślicznie, kolorowo, różnorodnie, to jeszcze edukacyjnie

Pozdrawiam i zapraszam
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Aniu, miejscami to te kratki betonowe już fajnie przerosły trawą. Trochę czasu potrzeba, żeby było zgodnie z zamierzeniami.
A ja wczoraj znowu 2 godziny spędziłam z Azą u wet. Jak tak dalej pójdzie, to ogród zarośnie na amen.
A ja wczoraj znowu 2 godziny spędziłam z Azą u wet. Jak tak dalej pójdzie, to ogród zarośnie na amen.

Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Z zazdrością patrzę, jak bluszcz obrasta u ciebie pnie drzew. Też bym tak chciała, ale mój jakoś wcale nie ma skłonności, by podążać pionowo w górę, tylko się płoży, choć uparcie kieruję go ku pniom. Może trzeba jakimś plastrem przykleić czy coś?
- Pulpa222
marpa - Maryniu - godzinę temu byłam w ogrodzie, a teraz, jak spojrzałam przez okno, to dziura obok płyt , wywalona, jak patrzy
. Inaczej mówiąc znowu szpadel i dalej płyty
. Doczekają się, że na stałe pójdą do kojca
.
Sprawcy przestępstwa

głosuję za ... pokrzywą. Łatwa w uprawie ( u mnie rarytas), niewymagająca

moja baryłeczka dalej rośnie wszerz

'całkiem' cienisty zakątek

ciekawostka od kryzysowej

martagony - ale pachną

ostatnia z moich pnących Paul's Himalayan Musk - ciekawe, gdzie ja ulokoję jej 'czub', a przecież to nie koniec rośnięcia

wanda7 - Wandziu, tak to wygląda po 30-tu latach; wcześniej też się złościłam, aż o nim zapomniałam. Ja bym podwiązywała sznureczkiem do drzew, żeby się piął; całkiem dobry pomysł
.
moja Therese Bugnet jest dość mocno związana, a ona teraz będzie wypuszczać pędy ze środka krzewu i wyglada to tak

Powinna rosnąć luźno i mieć dużo miejsca; wtedy byłby śliczny parasol, a tak zaglądam do środka - dobrze, że nie kłuje, a powinna taką właścicielkę.
'ostał' się jeden

Sprawcy przestępstwa

głosuję za ... pokrzywą. Łatwa w uprawie ( u mnie rarytas), niewymagająca

moja baryłeczka dalej rośnie wszerz

'całkiem' cienisty zakątek

ciekawostka od kryzysowej

martagony - ale pachną

ostatnia z moich pnących Paul's Himalayan Musk - ciekawe, gdzie ja ulokoję jej 'czub', a przecież to nie koniec rośnięcia

wanda7 - Wandziu, tak to wygląda po 30-tu latach; wcześniej też się złościłam, aż o nim zapomniałam. Ja bym podwiązywała sznureczkiem do drzew, żeby się piął; całkiem dobry pomysł

moja Therese Bugnet jest dość mocno związana, a ona teraz będzie wypuszczać pędy ze środka krzewu i wyglada to tak

Powinna rosnąć luźno i mieć dużo miejsca; wtedy byłby śliczny parasol, a tak zaglądam do środka - dobrze, że nie kłuje, a powinna taką właścicielkę.
'ostał' się jeden

Pozdrawiam Ania
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale pięknie
Ciekawy ten rdest.
Pokrzywa u mnie w lesie rośnie wyższa ode mnie
Pewnie zapachy u Ciebie piękne bo i lilie i piwonie i róże...
U mnie najobficiej kwitnie jaśmin, reszta stoi.

Ciekawy ten rdest.
Pokrzywa u mnie w lesie rośnie wyższa ode mnie

Pewnie zapachy u Ciebie piękne bo i lilie i piwonie i róże...
U mnie najobficiej kwitnie jaśmin, reszta stoi.
Piękny i taki leśny ten zakątek. śniegowiec żyje, jest taki jak mój w zeszłym roku, będzie rósł.
Rdest ciekawy.
Co do piesków to taka ich natura, mój nie kopie a koty siedzą w wolierze i się lampią jak ja pracuję.
Twój dom tonie w tillandsiach, nie zgłębiałam ich natury, ale najważniejsze, że kwitną.
Dlatego ja hoduję storczyki i mam ich pod dostatkiem a i 2 michelie, 1 strelicję z nasion.
Co ogrodu "po 30 -tce" to Tobie przypisałam te 30 .
To Ty masz już dojrzały ogród
Rdest ciekawy.
Co do piesków to taka ich natura, mój nie kopie a koty siedzą w wolierze i się lampią jak ja pracuję.
Twój dom tonie w tillandsiach, nie zgłębiałam ich natury, ale najważniejsze, że kwitną.
Dlatego ja hoduję storczyki i mam ich pod dostatkiem a i 2 michelie, 1 strelicję z nasion.
Co ogrodu "po 30 -tce" to Tobie przypisałam te 30 .
To Ty masz już dojrzały ogród

- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Psinki takie niewinne mają oczka....Też chcą pomagać w ogrodzie.
Moja Daisy dziur nie kopie ale za to zakopuje wszystkie kości w moich grządkach.
Jak widzę że ma nos brudny to znaczy ze znów grzebała w ziemi...One to mają po właścicielkach to kopanie.

Moja Daisy dziur nie kopie ale za to zakopuje wszystkie kości w moich grządkach.
Jak widzę że ma nos brudny to znaczy ze znów grzebała w ziemi...One to mają po właścicielkach to kopanie.

- jode22
- Od: 22 lut 2011, o 14:07
Hm, to poprzedni właściciel mojej działki musiał mieć psa, albo naturę psa, bo wciąż jakieś kości wykopuję z ziemi

No no,ten rdest
A psy i ogród to zawsze było wybuchowe połączenie

A psy i ogród to zawsze było wybuchowe połączenie

- Pulpa222
takasobie - Miłka, u mnie powojniki też nie 'brylują', ale kilka zostało po 'pogromie'. One potrzebują ziemi zasadowej, a ja zapominam podsypać dolomitem.
ewa321 - Ewa, edukuj się, edukuj, może kiedyś zmiękniesz i dasz się namówić na posiadanie ogrodu - on ma mnóstwo barw, odmian i możliwości. Sama to przecież widzisz
. Dzięki za pochwałę, zawsze lepiej, jak ktoś pogłaszcze
.
chinanit - Marysiu - ta trawka, to jak pisałam wcześniej, dość nierówno rośnie, a psie łapy akurat pasują do tej wnęki w płytach
. Mam nadzieję, że kiedyś jednak zarośnie
. Przykro mi z powodu Azy
.
with - Aga - zapachy faktycznie nieziemskie
. Jaśmin też mam mocno pachnący.
ewarm - Ewa - bardzo dobrze się poczułam z tą "trzydziestką" na karku, ale doszedł spory 'hak'
. Powiedz proszę, ileż masz tych storczyków, bo ja kiedyś miałam ponad 250, więc nie padnę ze zdziwienia
.
Ola2310 - Olu, moja też zakopuje, tylko po co, tak głęboko
. Myślę, że chowa przed swoim kumplem. Cóż, psy towarzyszą nam od ponad 30 lat
.
jode22 - Jolu, nie masz traumy, jak tak ciągle znajdujesz jakieś kości?
.
Tulap - Mateusz, masz rację, przez to mam same płotki wokół
. Lubię jednak psy i ogród.
Ciekawe, czy rdest przeżyje?.
Zdjęcia później
.
ewa321 - Ewa, edukuj się, edukuj, może kiedyś zmiękniesz i dasz się namówić na posiadanie ogrodu - on ma mnóstwo barw, odmian i możliwości. Sama to przecież widzisz

chinanit - Marysiu - ta trawka, to jak pisałam wcześniej, dość nierówno rośnie, a psie łapy akurat pasują do tej wnęki w płytach

with - Aga - zapachy faktycznie nieziemskie

ewarm - Ewa - bardzo dobrze się poczułam z tą "trzydziestką" na karku, ale doszedł spory 'hak'

Ola2310 - Olu, moja też zakopuje, tylko po co, tak głęboko

jode22 - Jolu, nie masz traumy, jak tak ciągle znajdujesz jakieś kości?

Tulap - Mateusz, masz rację, przez to mam same płotki wokół

Ciekawe, czy rdest przeżyje?.
Zdjęcia później

Pozdrawiam Ania
Ech Aniu storczyków mam około 60, 1 olbrzymie Michelię Champaka, która ma już ponad 2 metry, a nie kwitła. Mnóstwo roślin wyhodowanych z nasion. Strelicja ma już około 1,5 metra. Mój małż zastanawia się czy to dom dla ludzi, czy dla roślin, a może dla kotów.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Mam dolomit!!!
Biegnę sypnąć!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6