Od wiosny do jesieni w moim raju.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju.

Post »

Kalla cudnie Ci kwitnie. ;:215 No i ten ogólny widok, miodzio.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam pięknie, tym razem z działeczki. :heja . Pogoda od rana była bardzo ładna, po południu wręcz duszno...obecnie zrobiło się zimno. Ogólnie ranki i wieczory są chłodne no i ja się starzeję. ;:306 . Czuć już jesień a przecież to dopiero początek sierpnia. Naszło mnie dziś na wspominki pogodowe, ;:oj Eh...kiedyś bywało że o szóstej rano po działce już buszowałam, ale to już przeszłość. ;:131 Teraz za chłodno. :;230

Dorotko..dziękuję. :D

Basiu..święte słowa. Wszystko co rasowe delikatniejsze, nawet zwierzaki, jeśli to dobre porównanie. ;:224

Marysiu...warto mieć jeżówki , mnie przynajmniej się bardzo podobają. Zwykłe wysiewają się same. Szkoda że odmianowe nie chcą a wręcz są kłopotliwe. :wink:

Ewuniu..nie liczyłam ile mam kolorów floksów ale troszkę ich jest. Jeden kolor posadzony zbyt blisko drugiego w efekcie zrobił się miszmasz. Podobnie zrobiłam z liliowcami..... ;:131

Elu...obok mojej działki jest działka nieużytkowa. Sorry, użytkowa inaczej...przyjechać, popatrzeć i odjechać. Tam bym się zarobiła. :;230

Aniu...kępy liliowców mam różne, od małych po wielkie. W zależności które kiedy były sadzone. Dlatego chciałam byś napisała o które chodzi. Jeśli o duże to oczywiście ,, da się zrobić,, ;:168 . Co do zielonej przestrzeni, podobają mi się kwiatki ale i zielona przestrzeń także. A tak po prawdzie o siły chodzi. ;:173

Ewelinko..dziękuję. :D

Krysiu...nazw jeżówek nie pamiętam choć mam zapisane ale nie w tym kompie. ;:131 . Jak będę w domu i nie zapomnę to poszukam. Obok tej samotnie rosnącej hortensji rośnie już druga przeze mnie ukorzeniona. Także wydaje mi się że pewnie ją przesadzę. Po pierwsze za mało tam miejsca na dwie, po drugie zlały by się w jedną wielką hortensję. Choć one i tak do siebie podobne. :;230

Dorotko ...mojej hortensji idzie trzeci roczek.

Marysiu- delosperma...z moich calli w tym roku jestem nareszcie zadowolona. Już miałam z nich zrezygnować, na kilka cebul zakwitała jedna. ;:306

Pokażę dziś inną moją hortensję..jakaś dziwaczka. Jedne kwiaty w pełni kwitnienia, na pozostałych gałązkach dopiero wypuszczają pączki. ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I różyczka NN

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Hortensja ekstra... taka wielofazowa Zeniu! :)
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zeniu masz laptopa? brawo będziesz nam teraz pokazywać swoje roślinki!
Jeżówki jak najbardziej warto mieć tylko że u mnie na dziesiątki posadzonych przetrwała jedna, teraz robię kolejne podejście ze zwykłymi oczywiście i jak sobie poradzą to może zdecyduje się na jakąś odmianową. One ciężkiej gliny jednak nie tolerują ;:185 A czy hortensja to nie jest Vanilla Freise, bo moja też tak miewa ;:333 Pozdrawiam i nie myśl o starzeniu, taki rok i już ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

U mnie Vanilka też co roku tak ma, że jedne kwiaty są już czerwone, a inne - te, które zakwitły później - jeszcze białe. Teraz mam takie pędy, które w ogóle nie mają pączków. Inne odmiany kwitną raczej równocześnie na wszystkich pędach. Przynajmniej u mnie.
Ta różyczka NN przepiękna. Widać, że to nie pospolita, ale jakaś szlachetna.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Czyli też mam Vanilię, bo też tak sukcesywnie rozkwita. Dzięki Wandziu, bo nie byłam pewna jej odmiany. ;:180
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zeniu pokusiłabym się o stwierdzenie, że Twoja róża NN to cudowna Eden Rose. Tu identyczna jak moja. Tak jak Wandzia stwierdziła -róża szlachetna. Piszę z telefonu i muszę jeszcze raz obejrzeć ją na laptopie. Porównaj sobie ze zdjęciami w necie.
Na lapku też jeszcze raz obejrzę liliowce i powiem Ci o które mi chodzi. ;:196
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Witam po męczącym nic nie robieniu. ;:306 Dziś bez upału ale dość ciepło..na razie. ;:oj

Basiu..dziękuję. Moje domowe chyba nie lubią mojej opieki bo rosną i kwitną lepiej niż pod moim okiem. Sorry ale nie potrafię w laptopie obrócić zdjęcia, a może się nie da... ;:7
Obrazek

Marysiu...tak, mam nareszcie laptopa. :heja Dzięki, bo to ty mnie zmobilizowałaś do zakupu. ;:306 . Co do hortensji, tak to Vanilla Freise ..widać więc że one już z tym kwitnieniem tak mają. ;:108

Wandziu..poznałaś się na mojej szlachetnej róży. ;:168 . A ja na mojej sklerozie ;:oj . Wiedziałam że jakąś wiosną kupowałam, zapisałam tylko nie pamiętałam gdzie. :;230

Marysiu- delosperma... Vanilla Freise będzie więc kwitnąć nam na raty, choć ja wolę raz a okazale. :D

Aniu...cieszę się że mam Eden Rose w zapiskach także znalazłam. ;:306 . To jej pierwsze kwitnienie. Na razie ma bardzo wiotkie pędy, pewnie będzie potrzebna jakaś kratka. ;:224 Rozmyślam jaka, większa...będzie w niej śmiesznie wyglądała. Niemniej bym chciała aby to było już na stałe. Z liliowcami się pospiesz bo zapomnę gdzie który rośnie. ;:306
No to raz jeszcze moja szlachetna. :tan
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje rozczochrańce :;230

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ha! Miałam nosa! Eden Rose to ja raczej rozpoznam wszędzie. Ta róża należy do ścisłej czołówki moich najpiękniejszych. ;:167
Podporę zafunduj jej w przyszłym sezonie. Wtedy nie będzie już zbyt dziwacznie wyglądać przy większej kratce czy innym postumencie. ;:333
Zenia pisze: Liliowce.

Obrazek

Obrazek
Zeniu te dwa są szczególnie śliczne. ;:215 Nie mniej na tę chwilę nie mam nawet zbytnio miejsca naszykowanego. Będę przeprowadzać roślinną rewolucję ale to dopiero wiosną, bo teraz jesienią to chyba nie ma sensu... :roll:
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Zeniu. Wspaniała ta róża i kusi mnie ciągle ;:173 . Nie bardzo mam teraz dla niech miejsce i ciągle myślę ale może kiedyś ;:306. Cudna ta Twoja kalina czy to jest "Compactum " ? Ma cudne korale ;:63 . Czy sąsiad ma na płocie winobluszcza ? Wybacz ale z telefonu chyba nie dowidze ;:306 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Tak, tak to jak nic Eden! Ja też jak ją zobaczyłam, to miałam takie pierwsze skojarzenie. A Aneczka potwierdziła moje podejrzenia. :D
U mnie Eden stoi na pierwszym miejscu na podium.
Ale i ta biała z towarzyszącymi jej kremowymi pączkami to też jakieś cudo. ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Obrazek

Proszę! Zeniu teraz nie musisz jechać do domu żeby wstawić zdjęcia czy napisać co u Ciebie. Jak pada deszcz masz czas na FO
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Dziękuję Zeniu, ale powiedz mi jeszcze co to za cudo!!!

Róże masz bajeczne! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Coś czuję, że ta Edenka w przyszłym roku będzie potrzebowała podpórki :heja
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyszłam się przywitać i pogratulować pięknych ogrodowych i domowych roślinek! Wspaniale kwitną, masz super kolekcję ;:167
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”