Ogród Marty cz. VII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. VII

Post »

Martusiu wiosną ogród chyba najbardziej cieszy, ta soczysta zieleń i te kwitnienia, do tego motyle i inne bzyczące i śpiew ptaków, jest po prtostu cudnie, dziś zapowiadają lato wszędzie, miłego dnia :wit
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Martuś :wit Cudowne widoki z dojrzałego ogrodu.Mój taki będzie za kilka lat a ja już nie mogę się doczekać ;:65
Tarczownica od ciebie kwitnie i wzbudza ogólne zdziwienie.Koleżanka myślała,że wetknęłam w rabatkę sztuczny kwiat.
Czy tarczownicę trzeba okrywać przed zimą?
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pierwszy raz widzę kwiat tarczownicy ;:oj ;:138 Różaneczniki kwitną i ładne masz te całkiem białe narcyzy.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witaj Martuś
Twój ogród nieustannie budzi mój zachwyt ;:oj
ta różnorodność roślin coraz to nowe roślinki jak ta tarczownica nawet bym nie sądziła że jest coś takiego ;:218 i do tego taka ciekawa
Widoki kolorowych rabatek z pewnością powalają
piękne rodki ja swoje do tej pory sadziłam w ogrodzie ale na wiosnę przesadziłam goldbuketa który od kiedy zakupiłam gada nie uraczył mnie nawet jednym kwiatkiem a teraz proszę dostał miejscówkę pod modrzewiem z daleka od ogrodu i moich oczu i skubany ma zamiar pokazać na co go stać, w ogródku schlebiałam skubańcowi jednemu i nic, a tam na wygnaniu mu pasuje ;:111 a to wredna bestia
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Martuś o co chodzi z zagadką to już wiesz ;:333
Kwiat tarczowcicy i mnie zachwycił, jest ona zapisana w notesiku jako "chcę" ale chciałam ją ze względu na duże, ciekawe liście ...nie miałam pojęcia że ma takie oryginalne kwiaty ;:180 ;:215
Różaneczniki masz piękne, dorodne okazy, pewno mają już ładnych parę lat, moje malusie ale czas szybko leci więc za parę lat ;:215
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30

Post »

Super kolorowo a ten kwiat tarczownicy cudny.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Lubię i to bardzo takie, kolorowe, różnorodne ogrody. ;:215
Rodki pięknie już ci kwitną :D Wiosna w pełni ;:167
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś z ogromną przyjemnością pospacerowałam po Twoim pieknym, wiosennym ogrodzie. Kwiaty tarczownicy-cudo; tak fikuśnie wychodzą z ziemi :) I ta różyczkowa tawułka-pamiętam że już w zeszłym roku zwróciłam na nią uwagę. Uwielbiam te białe tawuły. W połaczeniu z tulipanami i narcyzami to dla mnie kwintesencja wiosny ;:167
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Marto coraz to nowe piękne rośliny kwitną i zachwycają nasze oczy. Jaki masz sposób na tak bujne kwitnienie rododendronów?
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Marto a długo od posadzenia czekałaś na kwitnienie tarczownicy? i jakie ma stanowisko? Moja żyje, bo już się bałam, ze zimy nie przeżyła, ale na pewno nie zakwitnie, bo liście już wychodzą. :(
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Martuś jaki piękny kolorowy ogród ;:433
Kwiaty tarczownicy i mnie zaciekawiły i zachwyciły ;:oj ;:oj ;:oj
Serdecznie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Martuś chciałam donieść, że pierwszy raz widzę u sibie pączki piwonii ;:138
Tylko powiedz mi czy przejmujesz się mrówkami na pączkach?
Pamiętam u mojej babci też zawsze było mnóstwo mrówek...
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Martuniu witaj :wit białe narcyzy śliczne, kupiłam na jesieni kilka cebulek właśnie czysto białych ale po raz kolejny mnie oszukano :( zakwitły żółte.
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Marysiu,śliczne te białe narcyzy,takie troszkę późniejsze,kwitną razem z tymi małymi pachnącymi,fajnie ,że zakwitnie piwonia,to teraz już zawsze będzie kwitła,tylko pamiętaj o dokarmianiu teraz i po kwitnieniu ,dzień był piękny nie padało ,cieplutko,ale ja nie miałam dzisiaj czasu na ogród,cały dzień w rozjazdach,a tyle planowałam ,pozdrawiam i buziaczki ;:196

Iwonko,dzisiaj było cudnie ,a ja nie mogłam być w ogrodzie,tak wyszło,dopiero po południu się troszkę przespacerowałam ,już jest co oglądać i cieszyć oczy i nos,nawet nie wiadomo co pachnie ;:168

Aguś,na pewno taki będzie ,bo ogród szybko rośnie ,ja jak sie odwrócę to nie wierzę ,że to sama zrobiłam ,czasem wydaje mi się ,że jestem w parku,ile człowiek ma satysfakcji ,specjalnie odcięłam Ci kawał z pączkiem kwiatowym ,żebyś się ucieszyła kwiatuszkiem ,myślę ,że posadziłaś go tak płasko jak są korzenie ,na leżąco ,lekko przykryć ziemią i tyle ,jak się zwiąże z gruntem to możesz go troszkę zasilić nawozem potasowo -fosforowym,nie trzeba okrywać tarczownicy na zimę ,ona sama okrywa sie swoimi suchymi listkami i tak zostawiasz na zimę ,na wiosnę po przymrozkach ściągasz te liście,pozdrawiam :wit

Justynko,tarczownica to taka ciekawa roślina ,pierwsze kwitnie na gołej ziemi ,a potem wyrastają piękne duże liście,różaneczniki zaczynają swój spektakl za moment będzie ich jeszcze więcej,a narcyzy też fajne bialutkie,mało spotykane,pozdrawiam ;:196

Ulciu,cieszę sie ,że podobają sie moje roślinki,nazbierałam troszkę różności i teraz cieszą nie tylko mnie .ale i Ciebie :tan w ogrodzie robi sie coraz bardziej kwitnąco,zaraz rabaty się zupełnie zapchają ,rododendrony też mają swój urok ,ale trzeba czasu ,żeby pokazały co potrafią,dobrze ,że twój chociaż w nowym miejscu się opamiętał,pozdrawiam ;:168

Kasiu,ja jakaś nie kumata chyba ,bo dalej nie wiem co z tą zagadką,tarczownica wygląda jak jakieś grzybki ,wyrośnięte na gołej ziemi ,a potem dopiero liście,świetnie zasłaniają ziemię i żaden chwast nie ma szans,różaneczniki będą rosły i będą coraz większe ,moje mają parę lat,ale to też zależy od odmiany ,bo są odmiany małe i one nigdy nie będą aż tak okazałe,pozdrawiam ;:168

Martuś,kwiat tarczownicy jest śliczny i taki delikatny,ale też wrażliwy na mróz,gdyby teraz przyszedł,to te kwiaty by zmroził,nieraz jak zaczną wychodzić ,a są przymrozki ,a liście już sprzątnięte to trzeba je nakryć, :D

Aniu,zaczyna sie festiwal rododendronów ,kwiatów będzie dużo więcej,ale już jest prawdziwa wiosna :heja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Aniu Andziu,jak kiedyś coś będę do Ciebie wysyłać to przypomnij o tej tawule,to też ją zapakujemy,tarczownica jest rzeczywiście śmieszna jak grzybki po deszczu wychodzą te kwiaty na pustej ziemi ;:168

Beatko,wiosna na całego się rozpanoszyła,praktycznie to mało dbam o moje rododendrony ,bo ciągle brakuje mi czasu wszystko dopieścić,w tamtym roku raz podlałam jakimś nawozem do rododendronów,rozpuszczonym w wodzie i to tyle i aż tyle,podlewają też jakąś magiczną siłą do rozpuszczania w wodzie ,ale ja kupiłam jakiś inny ,nawet nie pamiętam ,ważne ,żeby był do rododendronów :D

Vimen witaj ,nie bardzo pamiętam bo mam ją już trochę czasu,ale chyba długo nie czekałam na kwiaty,zasil ją w ciągu roku nawozem potasowo-fosforowym 3 razy po troszkę,możesz też oprócz tego podlać gnojówką jak masz,jej kwiaty są wrażliwe na mróz na wiosnę i ja długo trzymam na niej liście ,żeby je osłaniały ,dopiero jak nie ma nocnych przymrozków to zbieram jej liście z zeszłego roku,kwiaty wychodzą wcześniej i jak jest przymrozek nocny to je zmrozi i ona nie zakwitnie,tylko są potem liście,ona rośnie bardzo płytko przaktycznie na wierzchu i widać ,jak zaczynają wychodzić pączki kwiatowe,więc wtedy je okrywaj suchymi liśćmi, :?

Tereniu,fajnie ,że jesteś ,pewnie masz dużo pracy ,ja też ,aż zaczynam sie niepokoić ,bo wszystko bym chciała zrobić szybko ,a to nie takie proste,bo tysiące innych spraw jest na głowie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196

Ewciu,fajnie jak człowiek doczeka się pączków na roślinkach ,a piwonie czasem takie chimeryczne ,jak dziewczyny piszą ,niby takie proste stare rośliny ,a też mają swoje wymagania,mrówkami na piwoniach się nie przejmuj one siebie lubią nawzajem ,nic piwoniom nie szkodzą,pozdrowienia i czekam na pierwsze kwiaty u Ciebie ;:168

Aniu,to ja może teraz zaznaczę te białe i widzę na zdjęciu,że jest taka mała grupka to ją wyślę ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”