Marzenko- ale piękne te hosty - takie okazałe rozmiary - ja to wciąż dziele i nie mogą pokazać na co je stać. A jak coś urośnie to okazuje się, że nie przewidziałam że bedzie takie wielkie i musze wydawać dalej- tak było z sadźcem od Christy jak urósł to zadusił wszystko dokoła.
Marzenko i ja proszę o nazwę tej roślinki https://www.fotosik.pl/zdjecie/27da81f48382e355
Nie martw się wszyscy mamy trochę inne nastawienie również do FO. Oglądać zdjęcia i owszem, ale pisać to większości nie bardzo się chce. Ja mam śniegu sporo od listopada i przynajmniej dwa razy dziennie go pokonuję więc inaczej go odbieram Miłego weekendu!
[iwona0042][/b] tak śnieg i kilka dni zimowej aury sprawiło , że wreszcie poczułam zimę , szkoda że tak krótko
[bzbyszek50[/b] to miodunka czerwona Rubra ,oraz groszek wiosenny Lathyrus vernus anabuko1 tak parzydło u mnie rośnie niebywale wysokie chyba odpowiada mu piaszczysta ziemia , mam dwie ogromne kępy a na ostatnim zdjęciu to groszek wiosenny widzę,że bardzo wam się podoba [ploczanka/b] Lucynko tak parzydło jest śliczne ,po przekwitnięciu ścinam i kształtuje krzaczek zbyszek50 tak to dzwonek poszarskiego mam biały i niebieski ,tak samo jak dzwonek drobny , lubię je bardzo bo tworzą zwarte gęste i kwitnące poduchy ewunia7 uwielbiam hosty i chętnie bym ich chciała więcej tylko gdzie to wszystko posadzić, u mnie stanowczo zbyt szybko rosną beatab sadźca niestety nie mam ,ale skusiłam się na rodgresję kasztanolistną oraz wiązówkę wenusta i chyba przyjdzie m je wyeksmitować z ogrodu,bo za bardzo się rozpychają na rabacie. Maska Marysiu muszę się poprawić na przyszłość, bo faktycznie kłopotliwe jest pytanie o nazwy roślin zbyt wiele jest roślin odmian i gatunków aby to wszystko znać a są naprawdę śliczne
dzisiaj tak na szybciutko bez fotek -lecę do Was z wizytą
Zbieram szczękę widząc takie hostowe rabaty
Przepieknie rozrosła się Hakonka
Moje jakoś takie marne
Ale może dlatego, że ja je ciągle dzielę i sadzę gdzie się da
Bardzo je lubię
[bMargo2][/b] Małgosiu tu dzielisz hakonkę ja natomiast latam z nią po rabatach i zmieniam jej miejsce,bo słońce ją pali ,teraz mam nadzieję,że wreszcie trafiłam z miejscówką i będzie dobrze zbyszek50 faktycznie dzwonki u Ciebie szaleją
dzisiaj podczas codziennego obchódu ogrodu spotkała mnie miła niespodzianka, musiałam to uwiecznić inaczej się nie da
I taka mała ślicznotka ,zakupiona w ubiegłym roku na Targach Gardenia podbiła moje serducho,
pitertom u mnie parzydło jest do eksmisji ,chętnie bym Cię obdarowała pakuj tylko łopatę i zapraszam plocczanka tak już coś w pogodzie drgnęło i wreszcie coś się dzieje, NARESZCIE Zbyszek50 ja też się cieszę iwona0042 mam nadzieję że z każdym dniem pojawi się ich więcej