Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Witaj Soniu,aż miło patrzyć na takie rabaty,trawy już pięknie rozrośnięte dają doskonały efekt,widzę na rabatach jeszcze małe roślinki ,jak się w tym roku rozrośnie ,złączy w jedną całość to będzie jak piękny obraz ,pozdrawiam i życzę zdrówka :wit ;:196
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu wszyscy podziwiają Twoje trawy i ja też muszę bo są przurocze ;:215 Jestem wielbicielką tego gatunku zieleni i tak z roku na rok moja kolekcja tej pięknej rośliny powiększa się :D Czy TY zostawiasz je na zimę czy ścinasz? Przypuszczam ze zostawiasz bo jak widzę są precyzyjnie zabezpieczone. Ja dzisiaj korzystając z ładnej pogody scięłam zebrinusa i chińskiego bo trochę zaśmiecał mi podwórko . ;:196
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Red Baron wymiata . ;:215 Twoje trawy zapierają mi aż dech w piersiach . :D Do wszystkiego masz rękę . :lol:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Miałam dziś gości, pojechali, więc mogę bawić w waszym towarzystwie. Piękny dzień, na tarasie było 14 stopni. ;:3 Ptaki oszalały w okolicznych zagajnikach, śpiewają jak w maju. :shock:

Aneczko dziękuję, że mogę trawami ucieszyć Twoje oczęta. ;:196 Mam ich sporo, niektóre młodziutkie, dopiero jak urosną będą zdobić.

Małgosiu dzięki, :) miskanty to najmniej problemowe trawy. Wsadzisz i rosną. Twój busz jest piękny, z pewnością odzwierciedla charakter i filozofię życiową. Pewnie wiele rzeczy robimy w życiu, nie uświadamiając sobie, dlaczego tak, a nie inaczej. ;:218

Z tym porządkiem, to trochę przesadzacie, ale taki mam charakter. ;:223 W domu muszę mieć poukładane, nie pedantycznie, ale rzeczy mają stałe miejsca. To też skutek moich pięciu przeprowadzek. Dom, w którym mieszkam jest szósty. Gdybym nie trzymała porządku, to przy mojej intensywnej pracy zawodowej i rodzinie do ogarnięcia, zginęłabym w chaosie. Ogródek pewnie też podobnie traktuję.

Ewuś dzięki. :) Trawy w piaskowej ziemi rosną szybko, niczym ich specjalnie nie nawożę. Lubię jak jest spora plama jednego koloru.

Gosiu dzięki, ;:196 już prawie zdrowa jestem. Jak jedną trawę posadzisz, to je polubisz, poszukaj tylko odpowiedniej dla siebie. ;:204 Mam bergenię, w rozmnażalniku od północy, właśnie brzydka, na słonecznej rabacie przebarwia się i ładniejsza. Zdjęcie z 5 listopada, teraz wygląda gorzej.

Obrazek

Sabinko zdrowia dla dzieci. ;:168 Jak sobie przypomnę choroby swoich. ;:110 Posadź, posadź, jak tylko masz ochotę, dokomponuj do którejś rabaty, tak najłatwiej. ;:204 Dla M już znalazłaś argument, więc problemu nie powinno być, nawet z nową rabatą. ;:173

Aniu ;:196 Heliotrop pachniał pięknie na tarasie. Niestety południowa strona nie bardzo mu służyła, szybko przekwitł, a może się ususzył. :oops: Też siałam sama. Z opakowania wyhodowałam trzy rośliny. :;230 Trawy nie są wymagające, więc ja osoba z natury leniwa sadzę i się cieszę, że rabata zapełnia się. :tan

Martuś dzięki. :) Mam mało roślin wymagających, a te bezproblemowe w dużej liczbie pozwalają się cieszyć ogrodem.

Helenko Twoje trawy to prawdziwe olbrzymy i w takim dojrzałym ogrodzie tworzą harmonię z innymi roślinami. ;:215 Moje dominują na rabatach, inne rośliny muszą podrosnąć, żeby było bardziej naturalnie. Na zimę związuję, żeby wiatry nie roznosiły liści po ogrodzie. Po połowie marca ścinam.

Paweł cieszę się, że podoba Ci się. :) Red Baron na słońcu jest naprawdę ładny, szkoda tylko, że na zimę zasycha. Sadź u siebie na planowanej rabacie różanej, będzie świetnie wyglądać w nogach róż.
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

Dzięki bardzo za propozycję . :D Posadzę na pewno . ;:215
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Soniu świetnie u Ciebie prezentują się trawy , widać , że masz do nich rękę. Ciekawe odmiany zgromadziłaś. Ja niestety nie mam warunków a przede wszystkim miejsca na nie więc zostaje mi podziwianie u innych :D
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, chaos to też porządek :D
Nadal podpatruję Twoje trawy i układam w myślach moją nową rabatę. Koniecznie z wysokimi trawami. Tylko one muszą mieć suchą ziemię?
Awatar użytkownika
Rozana
1000p
1000p
Od: 20 wrz 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

U mnie trawy by raczej sprawiały wrażenie , że nic się nie dzieje w ogrodzie. :D W sadzie wysokie trawy, obok ugór i też trawy. Jestem otoczona trawą i dla równowagi muszę mieć wiele kwitnących roślin. Ale przyznam , że jak te trawy kwitną to jest uroczo. Widać u mnie na zdjęciach w moim wątku. :D Co prawda te trawy są dzikie, ale też całkiem ładnie się dzięki nim robi. :D.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Paweł musisz być przekonany, że tego chcesz, ;:204 zresztą ja nie mam oporów przed zmianami, a nawet wyrzucaniem roślin, które mi się przestały podobać.

Beatko dzięki. :) Zobaczyłam w minimalistycznym ogrodzie znajomych i pomyślałam, że z moimi bylinami też się sprawdzą. ;:65 Na małą trawkę zawsze znajdzie się miejsce. :D .

Małgosiu miskanty nie lubią stojącej wody, w wilgotnej ziemi będą szybciej rozrastać się.

Martuś na razie musisz stworzyć rabaty, które wniosą kolor do ogrodu. ;:108 Potem będziesz się zastanawiać, gdzie posadzić trawy ozdobne.

Dziś takie piękne słońce, a ja jeszcze kończę kurowanie się, przez okno kuchenne dojrzałam wychodzące tulipany. :shock: Miejmy nadzieję, że dużych mrozów nie będzie. Na pierwsze kolory czekamy. ;:65

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,kolory wiosny cudne,zaraz takie będziemy mieć ,wszyscy niecierpliwie czekamy,nie tylko będą piękne kolory ,ale i zapachy wilgotnej ziemi,naszych kwiatów,bo przecież zapach może też wiele wyrażać i przywoływać naszą wyobraźnię i piękne wspomnienia,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Ależ wiosennie się zrobiło, takie przyjemne widoczki, tęsknię już ;:3
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu wiosnę wołasz ;:333 pięknymi kwiatuszkami...ja też przez okienko patrzę tylko, bo po chorobie chcę dobrze dojść do siebie, wczoraj był piękny dzień ;:3 grzało ziemię, dzisiaj zachmurzone ;:145
Co tok ładnie kwitnie na drugim zdjęciu? :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Krysiu,
to płomyk szydlasty jest - tak mi się wydaje ;:173

-- 16 lut 2015, o 08:22 --
sweetdaisy pisze:Krysiu,
to płomyk szydlasty jest - tak mi się wydaje ;:173
- Soniu, czy ten biały to też płomyk?
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Witaj Soniu, przychodzę z rewizytą, szczególnie upodobałam sobie Twoje trawy, prezentują się pięknie :D i te poduszeczki kolorowych kwiatów aż nostalgia za latem bierze, ja dziś dojrzałam przebiśniegi na rabacie pod jednym z bloków... :wink:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Pojedyncze kwiaty nie robiłyby takiego wrażenia,w grupie ukazują swoje piękno ;:oj W tym roku nadal będę wyłuskiwać pojedyncze cebulowe i gromadzić w grupy.
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”