Tereniu złotokap piękny, tamaryszek planuję posadzić już kilka lat i jakoś wiosną zawsze mi umknie, przypominam sobie jak już kwitną, muszę wreszcie się zmobilizować.
Ledwie kilka dni mnie nie było a tu dzieje się Tereniu u Ciebie , i zdjęć nowych i ślicznych pełno i podziwiać jest co , i nowinki różne . Ja również życzę szczęśliwej podróży i wypoczynku , nabrania siła na nowy sezon
Witaj Tereniu !
Zdjęcie trzeci od dołu śliczne, te kwitnące krzewy i ten bezmiar, bo to śliczne miejsce
A do nowego ogrodu posadzisz tamaryszek i złotokap? bo chyba tych dużych roślin nie da się przesadzić
Miłego wieczoru
Alu jak chcesz to podeślę Ci nasionka albo patyczki do ukorzeniania i będziesz u siebie podziwiać .
Dziękuję Ci bardzo i pozdrawiam Karolinko tak złotokap z nasionek dziękuję w imieniu tamaryszka - jak kwitnie jest naprawdę śliczny Danusiu cieszę się że Ci się podoba i Tamaryszek i złotokap warto posadzić bo są śliczne Moniko cieszę się że mnie odwiedziłaś , dziękuję za życzenia
Nic takiego się nie dzieje to tylko zdjęcia wspominkowe Marysiu witam
Dziękuję i cieszę się że Ci się podoba Do nowego ogrodu już wsadziłam małe sadzoneczki złotokapu i tamaryszka - zobaczymy jak zimę przeżyją i czy dobre miejsce im wybrałam
Dziękuję wszystkim za odwiedziny , pozdrawiam i życzę miłego wieczoru
Tereniu złotokap masz piękny, ja dostałam sadzonkę, ale nie wiem co robię nie tak bo nie chce mi rosnąć. Fakt gleba marna może dlatego. Piękne ma te kwiatuszki. Kiedyś w internecie widziałam zdjęcie takiego kwitnącego na żółto tunelu ale super to wyglądało;)
Witaj Tereniu,ogród masz w pięknym widokowym miejscu,ale twoja piwonia mnie powaliła,nawet łodyżki kwiatowe ma bordowe,cudna,znasz tę odmianę ,czy to po prostu babcina piwonia,bo ja tak nazywam piwonie ,które nie mają nazwy tamaryszek też piękny,bardzo go lubię ,mniej lubię złotokap(chociaż mi się podoba) bo bardzo trujący,i nawet jego kwiaty zatruwają wokół powietrze,ze względu na wnuki nie mam go w ogrodzie,pozdrawiam i buziaczki
Jadziu to moja stara działka - widoki naprawdę przepiękne i to o każdej porze roku jest jedno ale - leży na samej górce i jest tam bardzo sucho , jak nie podleje to nic nie rośnie no i multum kamieni - 10 cm ziemi a reszta kamień kilofem kopie dołki pod kwiatki .
Ja też lubię złotokapy i tamaryszki - są jeszcze takie co latem kwitną ale nie mogę nigdzie spotkać . Aniu może za bardzo dbasz o niego - u mnie to dopiero ziemia a właściwie same kamienie i bardzo sucho , ale drzew to już nie mam siły podlewać , aż dziw że on kwitnie .
To zdjęcie też widziałam i właśnie tam kupiłam nasionka Martusiu ogród na górce to i widoki ładne Piwonia jest stara babcina bez nazwy , jak chcesz to mogę się podzielić
Nie wiedziałam że kwiaty złotokapu zatruwają powietrze
Dziękuję i spokojnej nocy życzę
Dlaczego złotokap zatruwa powietrze, przecież tak pięknie pachnie....
Tereniu w tym roku zamierzam sobie kupić m.in. Laburnum Adama, to jest taka krzyżówka złotokapu i chyba żarnowca, na jednym drzewku są kwiaty żółte i fioletowe, niestety cena może odstraszać - 45 zł, ale jak mi przyślą to zwykły złotokap eksmituję do sadu i zastąpię zamówionym. Masz już coś upatrzone do zamawiania od Konieczki? Będę zamawiać w maju albo czerwcu i tym razem o Tobie nie zapomnę Na swojej liście mam już 40 roślin
Jak u Ciebie warunki śniegowe? Też Cię przedwczoraj tak zasypało?
Jolu witam w moich skromnych progach
Cieszę się że Ci się podoba Siej - życzę powodzenia .
Oglądaj , spaceruj , czytaj - może coś ciekawego wypatrzysz
Zapraszam częściej Michał witaj myślałam że Cię zasypało i nie możesz wyjść
Marta pisała ze zatruwa powietrze - ja pierwsze słyszę i byłam bardzo zdziwiona Ale nazamawiałeś Pochwalisz się ???
Laburnum Adama - muszę poczytać co to takiego ?? pierwszy raz słyszę Na razie nie wchodziłam do Konieczki , dobrze że w maju czy czerwcu będziesz zamawiał , bo już się boję jak ja to wszystko ogarnę wiosną , wiesz przecież że mam sporo zadołowanych roślinek i muszę im gdzieś miejsce znaleźć Dzięki że pamiętasz o mnie
Ja na razie zamówiłam 33 lilie Śniegu było multum ale już ginie , dzisiaj na plusie i deszcz padał szaro , mokro i ponuro
Jadziu dziękuję
Mam gdzie spacerować tylko siły nie mam i nogi wypowiadają posłuszeństwo
Witaj Tereniu,aż nie śmiem mówić ,że chcę tą piwonię,ona taka bordowa jest jak na zdjęciu,?i te jej łodyżki ,aż pójdę zobaczyć zdjęcia moich ,ale uważam ,że są zielone,może będę mogła się odwdzięczyć za piwonię,napisz co chcesz,a złotokap truje w powietrzu jak kwitnie ,bo pyłki z kwiatów też są trujące a unoszą się wokół rośliny,potem już spokojnie nic się nie dzieje ,ale w czasie kwitnienia mniej przebywać w jego otoczeniu,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Martuś one są takie bordowe na ostatnim zdjęciu jest jakby bardziej czerwona i ona wcześniej kwitnie , jak się dobrze przyjrzysz na wcześniejsze zdjęcia to na końcu szpaleru są tam nisko - różowe
Tylko napisz kiedy trzeba je wykopać ??