W donicy, koszu lub pojemniku - piku
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewasz29
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gdzie begonie i skrętniki ,tam i ja .....
Skrętniki mam dopiero od września ,wyhodowane z listków ,podpowiedz mi proszę jak je podlewasz ? Bo kiedyś trafiłam na informację ,że trzeba je podlewać tak jak fiołki ,czyli na podstawkę , a gdzie indziej znowu ,że trzeba je nawet spryskiwać . Więc mam mętlik w głowie i nie wiem jak je naprawdę traktować. A widzę ,że masz piękny okazik ( ja dostałam taki kolor jak twój i biały ) Pomóż mi proszę ,bo uwielbiam skrętniki i nie chcę popełnić błędu i je stracić ,tym bardziej ,że zaczynają mi puszczać pączuszki .
I czy to już pora by zasilać je nawozem to roślin kwitnących ?
Skrętniki mam dopiero od września ,wyhodowane z listków ,podpowiedz mi proszę jak je podlewasz ? Bo kiedyś trafiłam na informację ,że trzeba je podlewać tak jak fiołki ,czyli na podstawkę , a gdzie indziej znowu ,że trzeba je nawet spryskiwać . Więc mam mętlik w głowie i nie wiem jak je naprawdę traktować. A widzę ,że masz piękny okazik ( ja dostałam taki kolor jak twój i biały ) Pomóż mi proszę ,bo uwielbiam skrętniki i nie chcę popełnić błędu i je stracić ,tym bardziej ,że zaczynają mi puszczać pączuszki .

I czy to już pora by zasilać je nawozem to roślin kwitnących ?
- pelagia72
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Wiesiu! Pisze do Ciebie maniaczka naturalnych donic i koszyków. Rośliny bardzo zadbane i ciekawe! Ale pojemniki, osłonki i doniczki - po prostu bajka. Myślałam, że większość ludzi hoduje rośliny w nie estetycznych pojemnikach, po rozejrzeniu się na tym forum, okazało się , jak bardzo się myliłam.Twoje pojemniki są w czołówce!!! Jestem plastykiem, a teraz mam kompleksy , jak widzę tylu wrażliwych i zdolnych ludzi innych profesji. Moimi faworytami są ;gliniane garnki - '' Bolesławce''- mam niezły zbiorek (najlepsze te przedwojenne), rustykalne, gospodarskie kosze i gliniane donice. Pozdrawiam.
edit. Będę tu wpadać częściej i oglądać piękne rośliny w cudownej oprawie.
edit. Będę tu wpadać częściej i oglądać piękne rośliny w cudownej oprawie.