Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu, a może u Ciebie wcale zimy nie będzie, nawet jesieni? Piwonia z ziemi wychodzi-no wiesz, to zdecydowanie oznaka wiosny :D Swoją drogą-cudnie jest jeszcze u Ciebie, różyczki kwitną na całego. ;:215 Moim już dawno po przymrozkach pąki opadły, liliowce już zżółkły i położyły się. Nie ma co-w innych światach żyjemy. Fajnie, ze u Ciebie jeszcze lato można obejrzeć. Chociaż i ja narzekać nie mogę-dzisiaj było 17*C w cieniu ;:138
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś z rana mżawka,w końcu doczekałam się mokrego powietrza,bo naprawdę susza niemiłosierna ;:224
Martwiłam się,ponieważ na działce została odcięta woda,a ja mam tylko jedną beczkę wody i w oczku...
Sprawdzałam prognozy,ma być jeszcze dosyć ciepło jak na listopad.Przymrozków w zapowiedziach nie zobaczyłam.
Oby jak najdłużej...

Jadziu ja raczej przytnę sporo Austinki,bo za bardzo się rozhulały ;:108 Do sąsiada James Galway zagląda...

Jagódko oj tak pogoda ostatnimi dniami była cudowna,słoneczna,dodawała mi energii.
Dziś za to ponuro za oknem,sennie...ale cieszę się,bo roślinki muszą się napić,a więc niech im na zdrowie będzie ;:333
Garden of Roses wciąż a pąkach była kilka dni temu,ale możliwe,że zakwitła,a mnie nie ma ;:222
Baronesse zaczyna mnie intrygować,ma wiele kwiecia,a takie cuda lubię.
Leosie w czerwcu bujnie kwitną,szkoda,że w drugiej połowie lata zapadają u mnie na czarną plamistość ;:131

Moni przymrozki nas omijają,na razie względna pogoda.Dalie wykopane,ogród posprzątany jak nigdy,na wszystko znalazł się czas.
Winter Lodge zamawiałam swego czasu w belgijskiej szkółce razem z Pashminą w zbiorowym zamówieniu.
To był dobry zakup,choć kosztowny ;:224

Aneczko mój zapał różany nie mija,wciąż cieszą mnie róże,mimo,że chwilami złość mnie ogarnia jak kolejny raz mnie podrapią.
Po zimie z wielką niecierpliwością oczekuję na nowe przyrosty,potem pączusie,a na końcu cudne,pachnące kwiaty ;:167
Trawy mam od niedawna,wcześniej nie zwracałam na nie uwagi,dopóki nie zobaczyłam u Wandzi i u innych jak wiele dobrego wprowadzają do ogrodu ;:333

Dorotko dziękuję,cieszy mnie każdy kwiat,czy tez pąk o tej porze ;:333

Gosiu ja corocznie muszę coś wysiać,lepiej mi znieść oczekiwanie na wiosnę.To nic,że nie zawsze mi wszystko wzejdzie,ale i tak mam radość,moja mamcia swoje wysiewa,a ja swoje i razem z wypiekami na twarzy podziwiamy zielone ;:108
Leoś w drugim kwitnieniu skąpi kwiatów,wiem coś o tym...

Dorotko Winter Lodge coraz bardziej się rozkręca.Kolor cytrynowy,zielone,błyszczące liście,kwitnie bukiecikami,zdrowa,polecam,gdyby ktoś miał możliwość jej zakupu.

Sabinko to zdjęcie co wstawiłam z Leonardo to z czerwca.Wart zakupu,nie przemarzły mi,a mam dwa i kiedy była najmroźniejsza zima,to przetrwały,dlatego ją polecam ;:333
U nas wciąż jesień,ciepło na plusie,czosnek dostała mamcia w prezencie od mojego wuja i czym prędzej go posadziła.

Anna11 róże w tym roku długo cieszą moje oczy i jak tu ich nie kochać,wciąż zielone,nie zasychają tak jak byliny,odrastają pięknie po zimie,kwitną kilkakrotnie,no same pozytywy :tan
Skrętniki mam po raz pierwszy,mam nadzieję,że ich nie uśmiercę za szybko,podobno nie lubią dużo wody...

Moni różyczki warto pokochać,choć czasem dadzą w kość:)

Aniu anabuko po raz pierwszy tak długo cieszę się różyczkami,po niedzieli pojadę na działkę to zdam relację,czy pąki rozkwitły,czy zostaną tak na zimę....

Andziu jestem za,żeby po jesieni od razu przyszła wiosna ;:63 Piwonia gra ze mną w gierkę ;:oj Cieszę się,że odbiła,bo myślałam,że padła.Liliowiec ma pąki,ale czy zakwitnie? Oto jest pytanie...
Dziś zanosi się na to,że będzie padać ;:47

Złota Annabelle

Obrazek

Szałwia kwitnie w najlepsze...zebrałąm nasionka na następny rok...

Obrazek

Miotełki Herman

Obrazek

Rozplenica

Obrazek

Lawenda

Obrazek

Miłego dnia wszystkim Kochani:)
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Skrętniki suszy też nie lubią :;230 sprawdziłam na własnych ;:224 Szałwia jeszcze ładnie wygląda, w jakim czasie wysiewasz nasiona :?: W ogrodzie posadziłam kiedyś odmianę zimującą...szałwie lekarską, ale nie wiem jak ją rozmnożyć...obok rośliny matecznej nigdy nie widziałam sadzonek. Dolne gałęzie są zdrewniałe, wygląda podobnie jak lawenda.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Szałwię lekarską wykop i podziel ,nic trudnego
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aniu, czy tą szałwię siejesz sobie w domu czy bezpośrednio do gruntu? Pytam, bo moje siewy parapetowe kończą się zwykle klęską ( w tym roku zżarły wszystko ziemiórki) i tak zastanawiam się czy nie sypnąć tych nasion bezpośrednio do rabaty i zaczekać co to z tego będzie ;:224
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie leciutko pada deszczyk...

Anna11 oj widzę,że skrętniki to niezłe ziółka...nie przelać i nie przesuszyć ;:333
Szałwię trójbarwną i inne nasiona wysiewam pod koniec stycznia.Sprawia mi to wielką radość.
Lekarska rośnie u mnie,ale jej nie dzieliłam,nie rozsiewa nasion...Spróbuj podzielić jak radzi Dorotka:)

Sabinko szałwię sieję do pojemnika w domu,ładnie wschodzi,a gdy posiada kilka listków pikuję do kubeczków po śmietanie lub jogurtach.Rośnie powoli aż do końca kwietnia.Potem zawożę ją na działkę i do gruntu ;:333

Charles de mills z czerwca

Obrazek

Annabelle z sierpnia...

Obrazek

Listopad...

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Śliczne zdjęcia ;:333
Charles de mills pachnie ? Bo wygląda bardzo pachnąco :roll:
Wiesz Aniu, mam różne hortensje i bardzo je lubię , ale Anabell jest dla mnie najpiękniejsza ;:167 , te jej cudne kule , nawet teraz takie złociste i suche są niezwykłe po prostu :roll:
Właśnie chciałam powiedzieć ,że szałwia lekarska u mnie sama się wysiewa, ale może masz inny gatunek :wink:

A u mnie pada od północy, ale się cieszę :tan
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na mnie dzisiaj w pracy patrzyli jak na wiariatkę kiedy powiedziałam, że cieszę się, że nareszcie pada.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

U mnie pada od dwóch dni.... nareszcie :tan
Charles de Mills śliczny ;:333
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Sierpniowa Annabelle zdecydowanie śliczniejsza. ;:215

Od tej jesieni mam totalny odlot na widok rozplenicy. ;:131 Po prostu ta trawa jest mega odjazdowa! Herman też ;:215 . Sfiksowałam!!!
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu :wit
Piękne porównania hortensji.Tez takie lubię.
Teraz jak patrzymy na większość to tylko wspomnienia zostaja.
Zawsze mi szkoda ,że ten okres takiej posuchy mamy takie długi, zbyt długi,,,
ale cóż jest, jak jest :wink:
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu gdzie po Twoich zdjęciach pomyśleć, że to listopad, róże mają piękne pąki, oby pogoda im dopisała. Lawenda też ładnie kwitnie, moim lawendom niestety pąki chyba podmarzły w październiku, bo nie rozwinęły się tylko uschły.
Rozplenica pięknie błyszczy na rabacie, uwielbiam tą trawę, chyba trzeba sobie też w końcu sprawić :wink:
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu :wit szałwię wykopała i podzieliłam jak radziła Dorotka...udało się krzaczek został przecięty na pół, wygląda dobrze...może za bardzo nie odchoruje dzielenia. Róża wygląda ja piwonia majowa, ślicznie kwitnie ;:167
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Annabelle to cudeńko, zaczęłam w nią wątpić patrząc na to co pokazała moja, ale to dopiero pierwszy rok i jeszcze dodatkowo przesadzanie. Twoja zdecydowanie napawa optymizmem ;:180
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na termometrze w plusie jak na razie,więc tylko się cieszyć ;:333 Nie byłam 8 dni na działce,może jutro pojadę zawieźć ziemię z donic po pelargoniach to od razu obadam co słychać u moich różyczek i całej ferajny:)

Kasiu Charlesa nie pamiętam,czy wąchałam i nie wiem czy pachnie.Musiałabym sobie w końcu zapisać...
Annabelle i jej złociste kule są urocze.Cieszę się,że ją kupiłam ;:333
Szałwia lekarska u mnie się nie wysiewa,przycinam ją dwa razy i zawsze ładnie kwitnie.
Deszczyk i u mnie by się przydał,rh go mocno potrzebują.Jutro je podleję koniecznie i młode hortensje.

Gosiu ktoś kto nie ma ogrodu wiele rzeczy nie rozumie.Rób swoje,ja się nie przejmuję opiniami innych ;:333

Dorotko ja również czekam na deszczyk...Charles ma ładne kwiaty i żadne choróbska się go nie czepiają ;:333

Aneczko trawy odkryłam niedawno i nie wyobrażam sobie ogrodu bez choćby jednej,a rozplenice są boskie ;:167

Aniu zobacz zaraz połowa listopada,potem święta i w styczniu siejemy ;:65 Szybko minie ;:215
Dobrze,że mamy napstrykane fotki z naszymi ulubieńcami:)

Alu jestem ciekawa,czy pączki zdążyły się rozwinąć,czy zastygły ...jutro mam nadzieję,że zdążę pojechać ...
Rozplenica rozświetla tymi swoimi kłoskami ;:333

Anna11 na pewno podział Ci się udał i będziesz miała dwa krzaczki ;:333

Sabinko Annabelle na pewno się wzmocni,to popularna hortensja ;:333

Rozplenica świeci

Obrazek

White Meilland nie ma różowych kropek na płatkach tak jak inne białe róże np.Aspiryne

Obrazek

Hot chocolate przed ośmioma dniami

Obrazek

Zwykła ogrodówka wciąż w kolorze

Obrazek

A na parapecie zakwitł maluszek skrętnik H&M

Obrazek

Pozdrawiam miło:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”