Biedronka641-Alu; Annes 77-Aniu;cyganka77-Asiu;kogra-Grażynko ; tesia39-Teresko
Tak zaglądałam po forum w zimie,że na wiosnę dokupiłam 4 hortensje. Jedną na imieninki dostałam i się już ich uzbierało.
Magical Fire i Vanilka stały się moimi ulubienicami.
A wy dziewczyny dosadzajcie ,będę miała co podziwiać u was, bo ja już na dosadzanie nie mam miejsca.
Trójsklepki w zbliżeniu są piękne.To nie jest cała papryczka co obrodziła ,reszta pozostała na krzaczkach i to w większej ilości,po prostu trochę do leczo urwałam,trochę do marynaty te ostre i do przecieru zwykłe +ostre i taki sosik do wędlinek lub ryżu.Dyń jeszcze sporo rośnie,chociaż już 4 takie duże ubyły.urodzaj mam na dynie duży.
Kaiser mnie też zadziwił,ze powtórnie sobie zakwitł.
Dzięki za pochwalę avatraku,taka mała zmiana.
ASK_anulla-Anulka Bo ja nie tylko mam kwiatuszki,ale kilkanaście drzewek owocowych,krzewy owocowe, 3 winogrona, malinki, warzywnik,,.Jak mieszkałabyś bliżej to już może przyjechałabyś do mnie.
Papryczki ostre to synek lubi,ale w przecierach są rewelacyjne tez.
Hm,,pieczesz chlebek ??
Bo ja tez taki na zakwasie,średnio co tydzień lub rożnie,,,
Ewuś w Dzięki kochana

jakoś obradza mi i w warzywniku i na krzaczkach i to wszystko swoje bardzo cieszy.a starszy syn załapał bakcyla ogrodnika.
ale najważniejsze,że mi pomaga pokopać,przenieść ,przesadzić,i takie tam inne prace ogrodowe.
Dorotko350 Nie ma sprawy,przerzedzaj i wypożyczaj Fionke, jak pójdzie do Ciebie to ok,bo ona do obcych to nie bardzo,,nie da się dotknąć, ani pogłaskać,,a łowna jet bardzo,nornice tez przynosi, na taras i zostawiam pochwali się , mąż ma co wynosić.apotem idzie na karmę swoją do miseczki
Tak zbiory z działeczki sa ,nie tylko kwiaty,ale i owoce i warzywka trochę niedużo,ale takie swoje to cieszą.
Andzia84 Witaj,miło mi ,że zaglądasz do mnie i napisałaś.Wczorajszy mecz z całą rodzinka oglądaliśmy,Ale emocję,prawda??Suuper!!
ja właściwie lubię oglądać siatkówkę.piłki nożnej to nie
Dalie to wcale nie sa takie dorodne jaku innych,ale miały trochę sucho,trochę gleba tez jałowa w tych miejscach gdzie rosną, trzeba będzie na zimę po nawozić ją.
Powojniki mam z różnych miejsc, te już 2 letnie to lepiej kwitły.w tym roku to chyba z 10 kupiłam , także na drugi rok powinny rozwinąć swoje piękno.
Im więcej mamy roślin kwiatów, toi więcej różnego rodzaju motylków,owadów przylatuję do ogrodu,a ja to lubię
U mnie też moja biblioteka ma większą poczytność za moją przyczyną, boja bez książek nie umiem, ciągnie mnie do czytania i już.! A na roślinki zawsze kaska się znajdzie, takie to już skrzywienie
anym-Aniu Dobrze, to ujęłaś, moja Dagmarka i Fiona to prawdziwe damy, i kochane jakie

Swoje to zawsze po sercu,prawda ???
gracha-Grażynko Żabia lilia,w zbliżeniu cudnie wygląda, fajna roślinka.
Dżemu z dyni nie robię, kiedyś robiłam z cukinii, do ciasta ananasowego to super,ale do pieczywa czy gofrów ale wolę owocowe,prawdziwe,A z dyni to jak się robi taki dżemik ??Dobry jest ??
beacia0088-Beatko Bo ja lubię wszystko i roślinki,kwiatki, i owoce i warzywka. Kiedyś mieszkałam(29 lat ) wychowałam się w domu z ogrodem i działa miała 25 a.A teraz to mi musi wystarczyć prawie 7 i już
Ciesze się,że moje zdjątka roślinek się podobają Ci.Dzięki , wpadaj częściej i oglądaj, jak byłabyś bliżej mnie to mogłabyś na żywo je zobaczyć.
Ten hibiskus jest niezmordowany

był kupiony wczesną wiosną,kwitnie nieprzerwanie od kilku miesięcy na parapecie w kuchni
nachyłek Zagreb

JEŻÓWKA DAY DREAM

chryzantemka i jeżówka Secret Joy
Na dobranoc pozdrowienia z Debowego