nena, Aniu co do cyklamena niewiele jestem w stanie powiedzieć, bo mam go rapem od miesiąca, niestety to kolejna roślinka kupiona jako NN odmiana
Brawo

, na zdjęciu jest miłorząb, pozostanie takim niziołkiem, jest szczepiony na pniu
Jagódko, jak widzisz kolejną prymulkę nabyłam-Primula latifolia - Pierwiosnek szerokolistny, a nawet dwie, z tym że ta druga NN odmiana, pomożesz?
Co do oczka to plan na przyszłość, nie damy rady w tym roku przejmując pieczę nad ogrodem mamy, zająć się jednocześnie budową oczka, możesz mieć pewność, że zgłoszę się po Twoje bezcenne rady, jak tylko pomysł ze stworzeniem "bajorka" nabierze mocy urzędowej
edyta js, niezmiernie mi miło powitać sąsiadkę
Mam nadzieję, że w ten week pogoda dopisze i dane nam będzie się spotkać
Aura to zdecydowanie najlepiej zaopatrzona szkółka w naszej okolicy, obawiam się, że na kilu roślinkach na żywopłot się nie skończy, lepiej od razu powiedz mężowi żeby przyczepkę podpiął do auta i kredyt w banku załatwił
Kasiula17, Kasiu ja swojego Pleione Formosana "kiszę" póki co w domu, przekonał mnie do podjęcia takiej decyzji fakt, że on wytrzymuje raptem -10 stopni, kiepsko zatem widzę zimowanie w gruncie
chłaputkowo, Moniczko, ja mam dokładnie ten sam problem

Początkowo była koncepcja zrobienia mini oczka, ale rozważając wszelkie za i przeciw, doszliśmy do wniosku, że będzie do jednak spory zbiornik, a na ile plan zmieni się do czasu realizacji, tego nie wie nikt
ASK_anulla, Aniu zupełnie się nie dziwię, że zabierasz się za pikowanie mekonopsów jak pies do jeża, wszak maki są bardzo delikatne i wyjątkowo tej "operacji" nie lubią, a szkoda by było zmarnować takie okazy.
Ja na wszelki wypadek niepowodzenia w uzyskaniu w/w z nasion, kupiłam sobie "gotowca"
Tak, tak TulapQ, origami to moja pasja