Kobea i jej uprawa cz.4
- Annes 77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kobea i jej uprawa cz.4
Aniu brawo
A swoją drogą posadzisz 4 kobee na działeczce,czy jedna na balkonie zamieszka?

- janek45
- Od: 5 sie 2012, o 07:01
Witam
ja chyba się dam w tym sezonie na spokój z kobeo 2 razy siana i ni widu ni słychu
raz wysiałem białą i fioletowa , siedziała miesiąc i nie wzeszła, kupiłem następne nasiona, i do dziś nie tamtych nie widać ni tych , a już chyba stoją też z miesiąc , a patrząc na wasze że sa takie piękne to mnie szlak trafia

raz wysiałem białą i fioletowa , siedziała miesiąc i nie wzeszła, kupiłem następne nasiona, i do dziś nie tamtych nie widać ni tych , a już chyba stoją też z miesiąc , a patrząc na wasze że sa takie piękne to mnie szlak trafia

- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie ładna ale jedna. Drugi raz bym nie siala.
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 13 lut 2015, o 10:40
- lulupakulu
- 50p
- Od: 30 kwie 2014, o 10:20
Ja zmarnowałam moje nasionka, za bardzo jej chciałam dogodzić podlewaniem i zgniły
Ale drugi raz już nie pokusiłam się o wysiew, może innym razem... Będę trzymać kciuki za Wasze kobee i zaglądać jak rosną 

Paulina
Po 25 dniach wyszła z ziemi druga kobea, chciałam jej usunąć "kask" i urwałam całkiem z liścieniami, jest do wyrzucenia
, no co mnie podkusiło...

-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
Wystarczyło zwilżyć kask, a ładnie by się ześliznął.
- ElzbietaaG
- Od: 16 sie 2008, o 14:57
Melduję, że wzeszła trzecia fioletowa kobea
ale białej jak do tej pory nie widać żadnej 

Mnie wzeszła jedna Kobea już ma liście właściwe, druga wyszła ale nie chce zrzucić hełmu zraszam go ale anie drgnie, trzecia pokazuje kolanko, siane jednego dnia. 

-
- 50p
- Od: 27 lut 2014, o 14:11
Ja dalam swojej posiedzieć w kasku 2 dni, liście napieraly na niego mocno, aż przesunął sie ku górze i wtedy spryskalam i delikatnie zdjęłam.PUMA72 pisze:Mnie wzeszła jedna Kobea już ma liście właściwe, druga wyszła ale nie chce zrzucić hełmu zraszam go ale anie drgnie, trzecia pokazuje kolanko, siane jednego dnia.
- Rozana
- 1000p
- Od: 20 wrz 2014, o 09:30
A mi bardzo wystrzliła w górę ta moja jedna jedyna kobea. Duża już, każdego dnia coraz większa. 

Rzepka ile sadzonek jest w tych dużych pojemnikach.Co zrobiłaś ,że one takie geste.
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Powsadzałam do doniczek po kilka sadzonek, przyjęły się po dwie , od początku uszczykiwałam czubeczki, miesiąc temu obcięłam większe kawałki i ukorzeniłam, nie wiem jaki to ciągłe uszczykiwanie będzie miało wpływ na kwitnienie, ale do wysadzenia jeszcze co najmniej dwa miesiące, a one już sięgają pod sufit, więc jeszcze raz obetnę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Rzepka dziękuję za radę .Przycięłam swoje roślinki (tym razem zostawiłam trzy oczka) i widzę ,że już wypuszczają nowe boczne pędy . O to mi chodziło aby roślinki zagęściły się od samego dołu . Ukorzeniły się już te z pierwszego cięcia ,więc już mam 4 sztuki .