Halo halo
Celinko trzynastko - napatrzeć się nie mogłam jak zauważyłam rano, że hibiskus się rozwinął - no centralnie się "zwiesiłam" na parę minut
Beatko Beatriceee - i to dzięki tobie mam takie cudeńko
Tesiu - no wiadomo, że śliczny - bo to premiera
Aniu Sweety - altanka ma już całą podłogę

jak na razie mam 4 hibiskusy i staram się jak mogę żeby nie zwariować na ich punkcie

ale jak widzę takiego kwiatka to kurcze ciężko
Madziu B2701 - u mnie też jedna fuksja ma wielgachnego pączka od tygodnia i chodzę i lekko go szturcham paluszkiem codziennie żeby się otworzył

u mnie też było słonko i widzę że roślinki się łaskawie obudziły - byle tak dalej
Madziu Magdalleno - a mam trójsklepkę, nawet 3 kolorki ale dwa to świeżynki tegoroczne od forumek, a jedna została jeszcze u mamy i na jesień wyląduje u mnie. Kwiatki ma śliczne ale nieduże

Ta u mamy rośnie normalnie w gruncie i jak na razie nie było z zimowaniem problemu.
Ostatnio robiłam porządki na balkonie i poza pryskaniem na wszelkie latające/pełzające/kroczące/pełzające robactwo

poprzesadzałam kilka roślinek w nowe domki:
Koleusek z rynku
Psianka jaśminowa - urosła tak w miesiąc z dwóch małych szczepek
Dwie pelargonie fioletowe z nasion od dwóch forumek - zobaczymy co wyjdzie
Ukorzeniona w kwietniu pelargonia tulipanowa Emma Fr Bengstbo - mam nadzieję że pokaże choć jednego kwiatka w tym roku
Obcięta w celu rozkrzewienia lantana z LM - już puszcza nowe zielone i nawet ma pączka
Pelargonie kolorowe od Uleńki dostały domek wilklinowy
Ponieważ milion bells umarły śmiercią tragiczną od wiatru, petunie dotychczas posadzone po dwie sadzonki do doniczki zostały rozsadzone i uzupełniły braki na kwietniku
Nowy nabytek - doniczki na balustradę - jutro je zamocuję a na szybko posadziłam pierwsze kwiatki jakie dostałam na ryneczku - za rok będą w nich mieszkać petunie z siewu
I uwaga uwaga - jeszcze się nie chwaliłam - jego Wysokość Pomidor
Ale to nie moja zasługa - dostałam od taty sadzonkę ale owocki zawiązał już u mnie
Lecę popatrzeć co u was słychać na balkonach i parapetach i w ogródkach