Leje,leje,,.a moje rabaty nie wyplewione przez tą pogodę,zarosnę chyba zielskiem
Hosta ( Funkia ) War Paint
gracha-Grażynko; Shiz3R-Robercie; tesia39-Teresko ;Iwonko0042; ann_30-Aniu; Tacca- Danusiu ; Annes 77 Dziękuję
Fotorelacja bocianowa wyszła jakoś spontanicznie

l
Dobrze,że akurat był aparat w torebce,póki go wyjęłam ,....ale jakoś zdążyłam.A czasami nie zdążę ,albo nie mam w ręku aparatu i nie uchwycę tyle tam jest pięknych ptaków, nawet nazw nie znam.Ale jest na co popatrzeć,oj jest
Ludzie powinni brać przykład czasami ze zwierząt ,oni nie wariują ani nie wynaturzają różnych rzeczy z

też.
Hosta ( Funkia ) Golden Tiara
koziorozec-Marto; anym-Aniu; Anna11-Aniu ; Elwi; MariaWy Dziękuję

cieszę się,że fotorelacja podobała się.
Jadąc do nas na działkę c wiosną,obserwowaliśmy przylatujące bociany.Na innych gniazdach już były.
A na " naszym " jeszcze nie.Tez baliśmy się m,że może ich zastrzelili ,te " nie mądre "ludzie.Ale przyleciały kilka dni później od innych,ale są.Bociany zawsze wracają w swoje miejsce,to ładne prawda??
I Polacy je bardzo lubią
Warzywnik to dzieło i doglądanie mojego eMa bo to Jego domena...Więc jak widać stara się aby wszystko było.Ja mam w opiece tylko lub aż roślinność ozdobną.
Sałatę później ze 2 3 sztuki zawsze zostawiam,żeby wyrosła,zakwitła i się wysiała.A wiosny ,wcześnie ,mamy już sporą,potem tylko się ją przepikuję bo nie rośnie w rządkach równych
A ślimaków jakoś ie miałam i niech tak zostanie.
Hosta ( Funkia) Fire and Ice ma z 5 latek i dopiero zaczyna się rozrastać,siedziała jak zaczarowana

Hosta ( Funkia ) Paradise Glory
maika-Elu Witaj,dawno cię u mnie nie było
Bociany jak pamiętam to zawsze były obok działki.Lubię bociany i ciesze się ,że mogę je obserwować,kiedy tylko jestem na działce.Bo gniazdo ich widzę z tarasu.
Hosta 'Stiletto'
Steasi-Paulinko Tak jakoś wyszła ta relacja z boćkami i zdjęciami.Na działkę sarny ,czy zwierzątka duże nie przychodzą,bo ogrodzone,i sąsiedzi po kolei też tak mają.
Ale Lubię tam spacery wokół zalewu,czy po lesie,czy po łąkach. Raz mnie strasznie sarny wystraszyły,bo za krzakiem były dosłownie metr ode mnie i jak nie wyskoczyły,bo usłyszały moje kroki,A ja wystraszona do góry i

Ale fajnie móc sobie tak oglądać je z bliska

Zaraz Ci napisze na PW. Brunerkę mam tylko taką,ale może jeszcze coś??
bratusie
Aga1504-Agnieszko Rozudowy to raczej nie widzę,,Już widziałam po 3 młode w gnieździe i jakoś się mieszczą.także to chyba pojemny maja domek
misiaczekm-Piotrze No chyba tak,ja tak myślę,że szyją,żeby ciepełko jajka miały i potem małe bocianiątka.
Warzywka to zasługa mojego Em.To jego rola.Ja zajmuję się kwiatowymi.Ale warzywka już podjadamy,podjadamy i to chodzi,prawda??