Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

Wow widzę,że powojniki królują:)Ja też złożyłam zamówienie u Stasi na 3 powojniki (jak na razie) i parę bylinek ;:333
Dostawę będę miała po świętach ;:224 Ja zamówiłam Justa i Gursneam Cream ;:333 i jeszcze jeden z grupy atragene...
Miskant ten sam co Ty ...ja mam czas,aby jeszcze coś dołożyć ;:224
Kiedy jedziesz sadzić? ;:303
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Oj tak. W sierpniu kupowałam u Stasi powojniki i myślałam że nic z nich nie będzie po zimie bo musiałam je przyciąć przy samym dole. Ale żyją więc powiększam systematycznie kolekcję :D Marzy mi się taka ściana z powojników na siatce. Podobały mi się u Stasi jeszcze inne ale nie pasowały do stanowiska dla nich u mnie przeznaczonego. Muszę wymyślić miejsce dla Gursneam Cream. Bo on w pełnym słońcu rosnąć nie może. Ale tak mi się podobał że stwierdziłam że coś mu wyczaruję :D Sadzić jadę jutro wieczorem. Mam nadzieję że zdążę je posadzić bo nie wiem na którą na działkę zajadę. Mam do posadzenia jeszcze hortensję Anabelkę i ogrodową też od forumki. A teraz jak zauważyłaś u Madzi w wątku - gorąco się zastanawiam nad Magnolią Galaxy i Rustica Rubra. Siedzę i myślę... myślę i liczę :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Widzę, że Gosiaczek mnie wyprzedził ;:306, to ja tylko dopiszę, że kiełbaska jest waśnie robiona, żeby jutro cieplutką próbować, bo w piątek nie bardzo by przecież wypadało, a ślinka przy takim wędzeniu leci. Madziu najgorzej spróbować pierwszy raz jak zaczniecie to już takie kupne nie bardzo smakują, na pewno będzie pyszny ten schabik, a nowe nabytki imponujące, piszesz, że Gursneam Cream nie powinien być w pełnym słońcu, to coś czuję, że czeka mnie przesadzanie, bo właśnie w takim miejscu go posadziłam, jakoś nie doczytałam, chociaż za nim cokolwiek posadzę, zawsze sprawdzam.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ilonko ja długo po wyrobach Taty nie mogę się przekonać do wędlin sklepowych. Wymyślam wtedy pasty, sery itd. A jak się już przejedzą to dopiero przepraszam się ze sklepowymi. Teraz Em uparł się że rozwijać chce nowe hobby. Ok. Dla mnie lepiej, bo Tata nie zawsze robi. Oj wyobrażam sobie jakie pyszności będziecie miały z Gosią :D mniam mniam!
Cream rósł w słońcu u mojej znajomej i faktycznie go przesadzała. Ale wiesz... może to kwestia że nie lubi takiego wysuszenia a nie że kwiaty się będą wybarwiać. Możesz kontrolować sytuację cały czas i zawsze go podlać więc może nie będziesz miała problemu. Ja nie mam tego komfortu więc u mnie idzie w półcień.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że też snujesz plany podobne do moich. :wink:
Też mam taką ściankę i na niej powojniki.
Stasia ma niesamowitą ich kolekcję na dodatek sprawdzone więc i u Ciebie będą dobrze rosły.
Zajrzałam na stronkę wędlin domowych i już żałuję...... :;230 ........gdybym miała na taką miejsce i mieszkała na wsi to byłby to mój pierwszy plan do realizacji.
Ale grill też dobry i je się swoje dobrze wypieczone mięsa i kiełbaski.
Gdy się nie ma co się lubi, to......... :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu ależ świetne zakupy ;:oj już nie mogę się doczekać żeby zobaczyć te powojniki kwitnące..... będzie pięknie ;:167
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko Tak, teraz sobie obiecałam że już w żadnym sklepie ich nie kupię. Ostatnio w Castor.. mnie czarowały. Za 20 zł takie dość duże ale nieznane mi odmiany. Darowałam sobie. Od Stasi przyszły równie duże i nie jest to kot w worku. No z grilla też są same pyszności. Mój Emek zwariował. Lata po sklepach z rzeczami do własnego wyrobu itd. Co chwila podsuwa mi pod nos jakieś zrębki, termometry i inne rzeczy.
Aguś oj ja się też nie mogę doczekać.. :) Kwiatu jakiegokolwiek powojnika. Czy to tych czy to zeszłorocznych. Bo jeszcze ani jednego nie widziałam :)
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Madziu u nas w Łodzi na Traktorowej jest hurtownia albo w sklepie Mira z wedlin domowych :wink:
podrzucę Ci na pw kilka ciekawych linków dla emka
Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

No Madziu. Powojnikowy płot będzie powalać. ;:180 Ech... uwielbiam clematisy... ;:167
Piękne zakupy. Cieszę się widząc je, bo i ja po świętach dostanę swoją paczkę od Stasi. ;:138
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewcia kiedyś pracowałam na Duńskiej. I tam dla Taty do wędzenia robiłam zakupy. A o Traktorowej nic nie wiedziałam. Muszę eMka podesłać. Albo jechać z nim żeby się nie rozszalał.
Aniu czyli jednak się skusiłaś. Co zamówiłaś? Pochwal się.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Madziu u mnie cała rozprawka na ten temat! :wink:
Asao, Minister, Multi blue i kilka bylinek. ;:65
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ok to lecę się wczytać :D
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i jak to jest.. że najpierw analizuję czy coś kupić.. kupić czy może nie kupić. Wchodzę na forum i kupuję to co chciałam kupić plus to czego w ogóle nie było w planach.
Magnolia Galaxy, magnolia Alba Superba, magnolia George Henry Kern, goździk Zaniedbany i świerk Picea Bicolor kupione.. eh. Czy to już naprawdę koniec? Nie. Jeszcze tylko pomidory i papryka.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

MID2006 pisze:Muszę eMka podesłać. Albo jechać z nim żeby się nie rozszalał.
Oj Madziula - traktujmy eMków tak, jak same chciałybyśmy być traktowane ;:306 Niech jedzie sam i szaleje do woli - po czasie, gdy na ogrodowych zakupach będzie Cię hamował, powiesz: "ja nic nie mówiłam na Twoje szalone zakupy w sklepie wędliniarskim" ;:306 U nas to działa - żeby nie było, w obie strony ;:333 Goździk Zaniedbany :shock: - cóż to jest?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj nie nie nie.. Darek nie wie gdzie skończyć jeszcze bardziej niż ja. Puścić go na zakupy to całą pensję gotów rozprowadzić na swoje cudeńka :D
Goździk Zaniedbany jest zaniedbany dlatego że rośnie podobno sam sobie. Może rosnąć w ziemi suchej na wiór i jest przystosowany do takich warunków. Dlatego kupiłam go do kamionki :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”