Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Danusiu dziękuję kochana, bardzo się cieszę, że lubisz do mnie zaglądać, zapraszam serdecznie ;:196
U mnie dziś dzień pochmurny, ale od czasu do czasu przez chmury przekradało się słoneczko.... po wczorajszej śnieżycy nie ma śladu :D Buziaki ;:196

Gosiu faktycznie goździki zniewalają zapachem, między innymi za to je kocham :D
Faktycznie jeszcze troszkę i będą nas cieszyły w naturze :D

Majeczko no tak..... u Ciebie na zdjęciach królują róże, ale między nimi widać mnóstwo innych piękności :D

Dominiko pnie często pozyskuję z opału jaki przywożą mi do palenia w centralnym.... czasami trafiają się piękne , duże egzemplarze..... kilka wyjątkowo ciekawych przywiozłam z lasu, tam gdzie były karczowane drzewa :D

Aniu ;:196 uwielbiam drobniutkie roślinki, dlatego mam skalniak na którym można wyeksponować te wszystkie kruszynki :D
Dzwoneczki są urocze, potrafią zawrócić w głowie 8-)

Reniu bardzo jestem ciekawa Twoich sukcesów w wysiewie goździków. Mam nadzieję, że pokażesz co wyrosło, mogą być jakieś ciekawe kolorki ;:oj

Jadziu musiał być inny, bo ten jest bardzo niziutki i taki zwarty.... mam też odmiany o znacznie wyższych łodyżkach, niektóre z nich mają tendencję do wykładania się.....

Troszkę kolorowych różności :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śnieżyca.......a więc trochę wody spadło........
U mnie już sucho się robi a deszczu ani kropelki.
Czyżby ta wiosna miała być bardzo sucha ? :roll:
Ech........daleko jeszcze do takich widoków. ;:224
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, jakie cudowne widoczki! Niech już tak będzie jak najprędzej, bo trudno się doczekać.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aguś , czy tymi widoczkami odpór śnieżycy dajesz ;:7 ;:7 Musi podziałać ;:215
Pogoda do .... hm.... :wink: Rano siąpiło , w dzień nie , teraz znowu mżawka , na jutro to samo progozują . Mam już ;:124 dość.
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Aguś jaką Ty masz cudowną kolekcję dzwonków i gożdzików ;:oj To moje najukochańsze kwiaty zaraz po liliach i różach.Mam jeden gatunek gożdzika brodatego ,ale jak rozkwitnie to czuć go w całym ogrodzie.
Co do M to nie wiem czy zdolny...Być może mi wstydu narobi hahaahahahah
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Agnieszko a ja się pokusiłam o przeglądnięcie Twojego pierwszego wątku i widzę ile pracy włożyłaś, aby teraz cieszyć się z tego.
A 4 marca miałaś rocznicę gdy założyłaś I część ;:196
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

U mnie też się schłodziło, ale nie do tego stopnia, żeby śnieg padał.
Czy dzisiaj już po tych atrakcjach?
Podziwiam hortensje. Ciekawe, czy ja się kiedykolwiek doczekam kwiatów na ogrodówkach
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Lineta, wyjęła mi z ust ten komentarz.
Oby jak najszybciej tak było w naszych ogrodach.
Wszystkie ujęcia budzą tęsknotę za latem.
Ostróżki masz bajeczne ;:oj
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Agusiu jestem zachwycona Twoimi kolekcjami hortensji , lilli, liliowców , goździków i innych cudownych kwiatuchów ;:138 ;:138 Jakie piękne kompozycje stworzone przez Ciebie ,brawo Agusiu ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aga, ale świetnie wyglądają te zakręty, jak w tajemniczym ogrodzie. A róża wyłaniająca się spośród szałwii idealnie się wkomponowała (blisko siebie rosną?). O goździkach to już nawet nic nie wspomnę, tylko pozazdrościć takich okazów... ;)
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Aguś...goździki na skalniaku są obowiązkowe...tak sobie myślę, choć jeszcze żadnego skalniaka nie posiadam.
Ale jak tylko sobie zrobię to o goździkach dzięki Tobie nie zapomnę ;:108 .
Pamiętam, bo gdzieś kiedyż pisałaś, że nawozisz bardzo skromnie...
A z podlewaniem takiej zielonej masy jak sobie radzisz? No bo tutaj już jednak skromnie się nie da...szczególnie jak są upały....
Masz chyba kilka wieczornych godzin zajęte... ;:224
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak i m bliżej tej naszej upragnionej wiosny, tym trudniej się doczekać ;:65
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Bardzo lubię goździki (dużo nas łączy, jeśli chodzi o roślinki :wink: ), choć mam tylko pierzaste. Niestety wypadły mi sadzoneczki o czerwonych kwiatach, czyżby przemarzły? Różowe mają się bardzo dobrze.
Dobrej pogody i udanego weekendu ;:168
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko śnieg sypał cały dzień, więc faktycznie troszkę wilgoci dostarczył.... u mnie na szczęście na razie nie widać braku wody, bo śniegu było dużo i nie tak dawno stopniał. Ale niestety ostatnio wiosny często bywają suche i trzeba lać wodę.... a szczególnie na moich piaskach....

Gosiu podobno już ma być cieplej, więc do takich widoczków coraz bliżej :D

Tadziu u mnie po jedyny śniegowym dniu już teraz sucho..... szaro, ale sucho... Mam nadzieję, że w końcu i na nasze tereny dotrze słoneczko i ruszą pierwsze kolorki w ogródkach.... w niektórych już krokusy przekwitają, a u nas nawet jeszcze nie wyszły na dobre..... a dziś mi się śniło, że zakwitły..... i że ścinałam je do wazonu :;230

Aldonko ja kiedyś miałam brodate i baaaardzo mi się podobają, ale już teraz nie mam kompletnie miejsca na jednoroczne i dwuletnie roślinki, pozostały same bylinowe.... Mówisz, że brodate tak pięknie pachną??? ;:oj nawet nie wiedziałam ....

Justynko no faktycznie okrągła rocznica ;:oj właśnie stuknęło 5 lat w ogródkach :D wcześniej byłam w storczykach, od nich zaczynałam swoją przygodę na forum :D
W pierwszym wątku praktycznie nie ma zdjęć.... jest kilka fotek z zimy, gdzie wszystkie bylinki śpią i praktycznie nic nie widać.... dopiero w 2 i 3 wątku pojawiają sie pierwsze fotki z ogrodu. Ale różnica jest ogromna..... uwielbiam wracać do dawnych zdjęć..... różnice są niesamowite i to dopiero na obrazkach widać jak bardzo szybko roślinki rosną i jak cudnie wszystko się zagęszcza..... nawet iglaczki były jeszcze malutkie..... aż trudno uwierzyć, że tak się wszystko rozrosło.... no i mnóstwo roślin przybyło, rabaty powiększyły się baaaaardzo znacząco 8-) :lol:

Gosiu śniegowy wybryk na szczęście był jednodniowy..... teraz jest szaro ale bez żadnych opadów..... mam nadzieję, ze z dnia na dzień będzie piękniej...
Okrywasz swoje ogrodówki na zimę???

Justynko
ostróżki bardzo lubię, sadziłam 3 odmiany, jednak tylko ta poradziła sobie doskonale i rozrosła się w piękny krzaczor.... kwiatostany były wyższe ode mnie..... 2 pozostałe są marniutkie , nie wiem czy przetrwały zimę.... zobaczymy....
Do pięknej kolorowej wiosny już coraz bliżej.... mam nadzieje, że pogoda będzie nas rozpieszczać w tym sezonie :D

Romciu bardzo dziękuję za miłe słowa, ciesze się, że mój ogródek i kwiatuszki w nim rosnące podobają Ci się ;:196

Alu uwielbiam takie kręte alejki pomiędzy rabatami i niespodzianki czające się za zakrętem :D
Ta szałwia muszkatołowa, rosnąca przy róży, to był w zeszłym roku prawdziwy olbrzym..... była mojego wzrostu 8-) Rosła tak około 40 cm przed różą....

Kasiu o tak..... goździki na skalniaczku muszą być..... są naprawdę wspaniałe ;:167
Nawożę faktycznie bardzo skromnie.... prawie wcale.... czasami tylko coś sypnę różom i rh....ale też nie każdego roku....
Z podlewaniem to już zupełnie inna sprawa..... u mnie piasek, więc jeśli nawet coś popada to szybko przelatuje, a i mój rejon deszcze bardzo omijają..... ogród w suchym czasie podlewam co 2 lub 3 dni, ale bardzo obficie..... Kiedyś stałam kilka godzin i lałam wodę.... teraz wycwaniłam sie i eM zamontował mi taką końcówkę do węża..... wygląda jak UFO 8-) kładzie się toto na ziemi i podlewa samo..... rozpryskuje wodę w półkolu o średnicy około 4 m, a ja tylko do pół godziny przesuwam trochę dalej...... Podlewa się tak przez 7-8 godzin.....

Iwonko zawsze tak jest, masz całkowitą rację.... Ja jeszcze nic nie mogłam robić w ogródku i już naprawdę nie mogę się doczekać....

Edytko
ja pierzastych w czerwonym kolorku nie miałam..... miałam tylko różowe i białe , no i niestety białych już nie mam.... musiałam oddać wszystkie pomyłkowo, w czasie przeróbki rabaty, kiedy oddawałam mnóstw roślin....
Tobie również miłego , pięknego weekendu ;:196

Zapraszam na spacer :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Taki spacer to ja lubię, mogła bym tak całymi dniami spacerować po Twoim ogrodzie ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”