Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gardeniaa
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 25 maja 2008, o 14:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Trzy rabatki...to jeszcze nie ogród!

Post »

Ten biało-żółty jest prześliczny ;:63 Zresztą inne, które pokazujesz też mi się podobają :)
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Jeju jakie cudowne irysy. ;:138 Musze sobie znaleźć kącik i nakupić, bo na rabatach już nie upcham. ;:174
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Ja też chcę same iryski na rabacie ... już kilka kupiłam kolorków :wit

Specjalne miejsce już mam ;:167 ...

Twoje są urocze .
Awatar użytkownika
misia53
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2011, o 00:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mnie się wszystkie podobają .... te małe i duże :;230 bo tez jestem iryskowa.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sama nie sadzę irysów (poszłam w piwonie :wink:), ale bardzo mi się podobają :D Te małe, bo szaleństwo kolorów, a te duże, bo po prostu piękne.
Po zimnych dniach, kiedy trzeba było koniecznie palić w piecu, przyszedł czas na upały. Wczoraj dwa razy sprawdzałam termometr-w słońcu pokazywał 46 stopni :shock:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Dla nowego gościa musi być coś specjalnego...więc dla Ani mój wymarzony mistrz wieczorową porą :D
Obrazek
Obrazek
Aneczko na wymianki to ja jestem jak najbardziej otwarta,tylko mój ogródek młody jeszcze i nie wszystko da się już podzielić :D
Ewuś cieszę się ,że zaglądasz do mnie i ,że ci się podoba :D Jeszcze rok temu nie doceniałam irysów pośrednich z grupy IB...niesłusznie jak widać!Są wyższe od maluchów ,wytrzymałe zdrowe i jak widać szybko się rozrastają i obficie kwitną :D Tact,- i zazzarazah dopisuję do naszej wymiankowej listy...chyba ,ze nie chcesz :wink:
Kasia,Viola irysy naprawdę warto mieć ;:215 Dla mnie przygoda z nimi zaczeła się od trzech odmian odziedziczonych po poprzednikach.Wykopałam karpy z zapomnianego kąta za budynkiem gospodarczym i posadziłam na rabatkach,a później ...pewnego słonecznego dnia wyszłam z domu i zobaczyłam to...
Obrazek
Nie znam nazwy odmianowej ,nigdy jej nawet nie szukałam ,bo takich różowych jest wiele,na pewno jest to jakas starsza odmiana,ale ...zakochałam się ;:167
Wiesiu to jest właśnie naj lepsze na forum ,że spotykasz ludzi ,którzy kochają to samo co ty :D Dla ciebie cieplutkie zdjęcie mojej dzisiejszej porannej niespodzianki :D
Obrazek
Tumultueux
Ewuś peonie też mi się podobają...już coś sobie zaklepałam u Izy :oops: będzie czwarta rabatka jak nic :roll: I taka mała anegdotka w związku z przymrozkami...tak jak i ty latałam i okrywałam co się dało,bo u mnie też przymroziło porządnie,rano wychodzę ocenić straty i co widzę...na parapecie ,przy samiutkich drzwiach wejściowych stoi donica z agawami...no naj blizej miała,to zapomniałam sprzątnąć :oops: To u mnie jedyna ofiara połączonych sił mrozu i mojej głupoty :oops:
A irysy czy nowe,czy stare najlepiej wygladają w grupie
Obrazek
anna62
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 31 maja 2012, o 15:40

Post »

Beatko dziękuję za miłe przyjęcie mnie ,ja dopiero zaczynam na tym forum.Twój okaz jest przepiękny ,postaram się wrzucić kilka swoich irysków pozdrawiam Anna
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko jak patrzę na High Master to żałuję ,że nie mam lepszego aparatu...ten kwiat po prostu świeci się i żyje własnym życiem,jest ;:167 A zdjęcia możesz wstawiac i u mnie chyba ,że planujesz własny wątek,to...czekamy :D
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Bejka no to już wiemy co Cie ujmuje za serduszko ;:196
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Obrazek

Ten jest niesamowity ;:oj ale widzę, że na wymianę masz już chętnych :wink:
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Beatka bedzie musiała komitet kolejkowy założyć :;230
A mi dla odmiany podobają się Zazzarazah i Tumultueux - czy to irysy SDB czy IB?
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane padnięta jestem,bo właśnie wracam z ogrodu.Najchętniej podziwiałabym cały dzień kwiatki ,ale proza życia jest taka ,że warzywniak mi zielskiem zarasta po pas :evil:
Renia ;:196 właśnie zakwitł mi irysek trawolistny od ciebie ,a już miałam pisać i pytać ,co to za dziwna trawka...dwa lata siedzi i nie kwitnie ;:306
Ewunia ten i kilka innych to nówki w sensie,że kupione we wrześniu pojedyńcze kłącze ...dzielić można jedynie ...nożykiem na plasterki :D ,ale cieszę się ,że się podoba ,bo to mój wymarzeniec :D
Kasiu Zazza to jeszcze inna grupa,miniaturowy wysoki...dla mnie jak pośredni :roll: a Tumultueux ,wysoki TB i ...też nówka :D
Zdjęcia nowe jutro :D bo dziecię najmłodsze się dżeee ;:219
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

Ja to cię dobrze rozumiem. Ja jestem na półmetku jeśli o warzywnik chodzi. dziś całe przedpołudnie na słonku walczyłam z chwastami - spiekło mi ramiona, że hej. A jak odkryłam popołudniem ogórki żeby podlać, to musiałam najpierw chwaściory spomiędzy nich powyrywać, bo jakby i one wody dostały to by bujneły szybciej niż ogórki. Z dzieciakami do domu wróciłam o 19:30. Jutro odtransportuję dzieciaki na 8 do szkoły i przedszkola i wpadam w warzywnik znowu.
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Tak tak irysy warto mieć więc trzeba poszerzać kolekcje ;:138 U Ciebie również cudne poletka tych piękności. ;:138
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Zdradź tajemnicę gdzie kupiłaś te cudności :D ja tez takie chcę ;:145 Tam gdzie ja kupowałam to oszukują :roll:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”