Zależy jakie to są odmiany. Typ cayenne (Capsicum annuum) są proste w uprawie, i dość syzbko wschodzą. Za to (Capsicum baccatum, Capsicum chinense, Capsicum pubescens.. czyli tak jak
MORANGO wspomniała, wszystkie Habanerkowate, Jolokie, Bhuty są dość uparte i długo się wybudzają z nasion. Nawet Jalapeno może być uparte!
Ja wrzucam już kolejne, bo te co dałam na wacik większość skiełkowała, uparcie broni się Bhut, Bishop Crown, Raja Mirch i Habanero Red

Nie wiem co im nie pasi. Mają wilgoć, światełko, ciepełko, a łebka nie chcą wystawić
W następnym roku marzy mi się biały Bhut

Papryczki można ususzyć, rozdać, ja zamarynowałam nadziewane serkiem w oliwie, część dałam do zalewy octowej

) Można zebrać i udać się na targ

Nie ma to jak przekonać klienta degustacją

Tyko stragam z butelkami wody obok by się przydał
