Dziękuję za wizytę i uznanie...Mnie też on się podoba, jest jakby miniaturką Aichrysona, choć oczywiście różni się w rzeczywistości.Brendii pisze:A mi się Aeonium lindley podoba najbardziej...

bebos pisze:Bogate zakupy! Chyba z tego samego źródła co i moje nowości - aż mi się ręce uginają - same prezenty z okazji awansu...ale takie, że od środy wciąż nie mogę się pozbierać z radości, niektóre wręcz nieprawdopodobne - jutro część pokażę...
A ja chyba się domyślam, jakie, ale czekam z niecierpliwością, bo z pewnością to samo źródło, jeśli masz od środy

bebos pisze:...a wracając do Twoich nowości - przedziwny stworek z tego Senecio pendulus...domyślasz się dlaczego jego potoczna angielska nazwa to Inch WormNiesamowite wrażenie robi całe ich "stado", a że chyba rosną szybko - nie będziesz na to czekać długo!
Nie taki "inch", ale "worm" na pewno

To filcowaty kutner, podobnie jak np. u szarotki alpejskiej. Też właśnie z tego powodu wpadł mi w oko. Miejsce na niego szykowałam już dawno...i mambebos pisze:A Senecio scaposus v.vaddoensis to taki opleciony jakby pajęczyną? czy to gęsty kutner?

Portulakarie "kolorowe" za mną już dawno chodziły, ale teraz dopiero je zakupiłam. Tak mam zawsze - poznam jakąś roślinkę, i dopiero dokupuję kuzynostwo gatunkowe. Nie mogę się napatrzeć, jak one fajnie wszystkie razem wyglądają i naprawdę się z nich cieszę!nolina pisze:Jak zwykle roślinki wspaniałe![]()
Mnie jednak do gustu najbardziej przypadła Portulacaria afra 'Mediovariegata alba' i zaraz po niej
Portulacaria afra 'Variegata'
...aleeeee Senecio pendulus robi wrażenie
Brendii, Beatko, Małgosiu, Natalko - bardzo serdecznie dziękuję Wam za wizytę i cieszę się, że i Wam się spodobały. Beatko - Twoja kolej