Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Witaj Aguś piękna pogoda dzisiaj,i na pewno twój ogród w tym słoneczku bardzo radosny,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne żurawki Agnieszko :!:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widzę, że bardzo lubisz bordowe żurawki.
Ja z kolei jakoś upodobałam sobie takie bardziej żarówiaste.
Ale sadzę wszystkie jak leci. Im więcej tym lepiej. Ostatnio zaczęłam ukorzeniać. Zatem materiału do sadzenia trochę jest
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Też podziwiam Twoje żurawki, one wyglądają pięknie o każdej porze roku, a jeszcze w takich pięknych kompozycjach ;:224 . Czy mogłabyś dopisać ich nazwy- nie wszystkie poznaję ;:24
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu jesień zbliża się nieuchronnie, musimy się nią cieszyć i napawać jej pięknem....(bo naprawdę potrafi być wspaniała :D ) i pamiętać, że już niedługo kolejna wiosna 8-) ;:196

Iwonko żurawkami jestem oczarowana już od kilku lat i namiętnie je sadzę w każdy nawet najmniejszy wolny kącik :D

Gosiu ja bardzo lubię wszystkie żurawki o intensywnych barwach.... i te w czerwieniach i w rudościach i w fioletach i w bordo .... chociaż i zielono-żółte też są piękne.... im też trudno się oprzeć :lol:
One wspaniale się ukorzeniają..... nawet nie wiem, czy zdarzyło mi się, żeby jakaś sadzonka nie przyjęła się :D

Janku no niestety o takich maleństwach to ja nie słyszałam :lol: Żarówiastych jest sporo, świetnie radzą sobie na słońcu, u mnie większość tak rośnie , nawet na skalniaku....... to był pierwszy rok, że trochę przypalały się listki.... ale w takie upały to nawet róże, floksy i wiele innych kwiatów dosłownie smażyło się na brązowo :roll:

Aniu cieszę się bardzo, że sadzisz żurawki, to przepiękna ozdoba przez cały rok :D Marmoladka to jedna z moich ulubionych żurawek., mam ją w wielu miejscach i zawsze podziwiam :D
Ja znów nie rozejrzałam się za szachownicami....muszę to nadrobić ;:202

Zosiu na pewno wspaniale się wpasują w klimat Twojego ogródka i będziesz zachwycona :D

Asiu jakie szachownice kupiłaś??? Muszę i ja się rozejrzeć za nimi....

Małgoś i u mnie astry jeszcze czekają w pąkach, tylko jedna odmiana taka wcześniejsza.... Tak samo chryzantemki....

Aniu to naprawdę fajna plama kolorystyczna o każdej porze roku :D

Miłeczko jakoś tak latem tak dużo kwiatów kwitnie, że nie nadążamy pokazać wszystkiego.... teraz te kwitnące, pełne przepychu rośliny ustąpiły miejsca tym skromniejszym..... całosezonowym.... przyszedł ich czas na prezentację :lol:

Aniu cieszę się bardzo, że moje żurawkowe widoki przypadły Ci do gustu.... Kochana wybacz, ale bardzo często nazwy ulatują w niebyt.... nie przywiązuję do nich uwagi i po prostu zapominam.... jest ich tyle :oops:

cd za chwilę ;:167
Awatar użytkownika
ewa_rozalka
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 12:18

Post »

Agniesiu ogród jesienny też potrafi być piękny ,Twój jest przykładem .Zauważyłam ,że zaczynają mi się podobać żurawki ,zdradź mi gdzie swoje kupiłaś ? są śliczne ;:63 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu cieszę się bardzo, że mimo niesamowicie ostrego słońca fotki nie są bardzo kiepskiej jakości ;:196

Madziu cieszę się, że jesteś i bardzo zapraszam ;:167

Aniu bardzo się cieszę, ze trafiłam z fotkami w Twój gust ;:196

Agatko dziękuję kochana, ciesze się, że podoba Ci się ;:196

Martusiu pogoda faktycznie dopisuje nam... jest cieplutko i pięknie....ale deszcz już naprawdę konieczny.... jest tak strasznie sucho :(

Jacku bardzo się cieszę, że podobają Ci się, to naprawdę świetne roślinki, pięknie dekorują każdy najsmutniejszy nawet zakątek :D

Ewuniu większość moich żurawek pochodzi od naszej forumowej Igi.... ma ogromny wybór i przepiękne odmiany :D
Ja jesień kocham i zawsze bardzo czekam aż świat przybierze jesienne barwy..... wszędzie aż się mieni od złota, bordo, purpury, rudości, brązów....coś wspaniałego..... liczę na wspaniałe babie lato 8-) :lol:

Dziś może dla odmiany kilka trawek :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Post »

Pięknie ;:215 Szachownice są dwukolorowe -białe i "żurawkowe";))

Obrazek

Myślę ,że razem z ciemnymi żurawkami(ciemny fiolet/wrzos)będzie im dobrze;)

Marmoladka mnie kusi-jeszcze nie widziałam-wymienię na powidła śliwkowe:)))
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Trawki, trawki, trawki, no niech moje się rozrosną, tak mi przypadły do ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Asiu śliczne szachowniczki.....strasznie je lubię :D Ja kupowałam oddzielnie odmianami, białe i bordowe..... niestety wszystkie okazały się bordowe :roll: białych nadal nie mam....

Iwonko ja długo nie dawałam się im uwieść....ale teraz mnie zachwycają..... niestety mam tylko miejsce na niewielkie....
A takie wielkie trawiska w wielkich kępach i w wielo-odmianowych nasadzeniach.... to dopiero jest widok ;:oj
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Aga,trawki też masz piękne.U nas na agrze był spory wybór,ale nie skusiłam się juz na żadną,niech rozrasta się to,co jest posadzone.
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To nieładnie ...życzę sobie /nam również białych ....jak nie to dosadzę tam przebiśniegi :;230
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj mnie kiedyś udało się kupić oddzielnie kwitnące w donicy szachownice kostkowe , ale mam też taką mieszankę kupowaną w kartonach jesienią , nie wiem jak będzie z nimi wiosna bo w tym roku dużo było kopania na tej rabacie ,może zostały zniszczone. ;:7
Awatar użytkownika
asma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gieniu-czy tzn,że miałas białą?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu u Ciebie sporo już ślicznych trawek.... pamiętam Twoje problemy z zamówieniem, na szczęście, jak widziałam, zaczęły ładnie rosnąć.... U mnie jest miejsce tylko na maluszki....

Asiu ja mam nadzieję, że uda mi się upolować białe....

Geniu mam nadzieję, ze jednak nic sie nie stało szachowniczkom i wiosną znów pięknie zakwitną....

U mnie po pięknych, słonecznych i cieplutkich dniach dziś się pogoda zmieniła i wreszcie popadało..... deszczyk niewielki, delikatny, ale troszkę ziemię zrosił, mam nadzieję, ze jeszcze porządnie popada, bo sucho nieprawdopodobnie....

Troszkę późno-letnich hortensjowych kolorków ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek