ewa_rozalka tak to prawda duży maja wybór piwoni ja postanowiłam poprosić o pomoc sprzedawczynie i kupiłam sztywne nie kładącą się biała z czerwonym oczkiem na początek mam na działce 7 piwonia nie które wsadzałam w marcu wszystkie maja pąki oprócz jednej kupiłam ją na forum wsadziłam w sierpniu i ma tyko listki.
Załapałam się na wstępny różanecznikowy pokaz u Ciebie Ewo . Tyle okazów trudno będzie napotkać w innych ogrodach , u mnie zaledwie kilka rh i azalii bo ogródek nie duży i nie starcza miejsca na wszystko co by się chciało ale wszystkiego po trochu mam.. bo lubię choć nie pędzę za wszystkim co mi się gdzieś spodoba
Witaj Ewuś. Jak dzisiejsze samopoczucie. Jak się czujesz? Przeszedł ząbek? Co do wątku Piotra to nadal jest tylko usunął chyba wszystkie swoje posty. Może zdenerwował się że zbyt często komplementowaliśmy jego Zuzię. No ale przecież sam dodawał jej zdjęcia. I powiem szczerze..że najbardziej mi właśnie żal że nie widzę jej nowych zdjęć Miłego dzionka
Ewa i powolutku zaczyna się u Ciebie festiwal kwitnących rododendronów i azalii, piękne są. Ja myślałam że w tym roku nie zobaczę kwiatków na swoim jedynym rh, bo śnieg go bardzo połamał(choć i tak był nie wyrośnięty) ale zakwitł, później wstawię zdjęcia.
Ewciu azalię ściółkuję tak samo jak różaneczniki .
Reniu no widzisz ,jak Ty mnie odwiedzasz ,tyle stronek a ty dopiero w gości .
Colli z tymi piwoniami tak już jest .Może kwitnienie zależy od jakości karpy i głębokości sadzenia a nie od terminu .
Renatko u mnie też nie pada ,chmurzy się i to wszystko .
Karolinko bardzo dziękuję ,to dopiero początek ,niektóre mają jeszcze pączki bez koloru .
Marynko masz rację ,to dopiero wstęp uwielbiam ,jak one kwitną.
Madziu jakoś dziś obylam się bez tabletki .Tak dziś o Tobie myślałam ,że mi wczoraj dobrze życzyłaś ,bo jakoś boli mniej .Kot Piotra był śliczny .Szkoda .
Iwonko chętnie obejrzę Twojego ,moje jak widzisz dopiero zaczynają .
Reniusiu dziękuję Ci .Podobno ,jak ktoś chce ,to wszystko może .Może Ci się uda jakiegoś wcisnąć .
Wypielilam dwie rabaty pod oknami plus podwórko powsadzałam do końca swoje sezonowe i jednoroczne oraz wyściółkowałam jodłę i różanecznika .Zauważyłam że jest mszyca na różach i skoczki .
ah te mszyce. Coś nas z tym poniedziałkiem zaatakowały U ciebie to jak w botaniku. Jak ty to robisz że wszystko masz takie piękne, dorodne, zadbane i ZDROWE?