Mój kwiatowy azyl cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl cz.4

Post »

Iwonko, korytka masz takie same jak ja! I też na tarasie. Fajnie, bo jakoś to nas w sumie łączy, prawda? Tylko u mnie nie ma w nich ziółek, ale inne - trawki i żurawki.
Jaka jest ta hortensja za pieńkiem? Coś mi ona przypomina, ale nie do końca. Tardiva może?
Dobrze, że już w końcu masz podlane, ja od dzisiaj wzięłam się za przesadzanie, bo nie ma co czekać, niedługo wrzesień i potem trzeba będzie znów odkładać na wiosnę. Ty zaczynasz od floksów, a ja od liliowców. Pozdrawiam Iwonko.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alu lantanę mam już trzeci rok :D
Przechowuję ją przez zimę razem z innymi roślinami w nieużywanym pokoju na pięterku.
Co prawda w zeszłym roku dokupiłam sobie jeszcze inny kolor, ale skutecznie go zasuszyłam :wink:

Obrazek

Obrazek

Wandziu balię kupiłam jakiś czas temu w Jysku i sadziłam w niej głównie kwiaty sezonowe.
W tym roku stwierdziłam, że nie chce mi się trzy razy w sezonie zmieniać kwiatków, więc posadziłam ziółka.
Nawet nie przypuszczałam, że tak szybko rozrosną się. Jedynie bazylia jest nietrwała i ciągle muszę dosadzać nową.
Jeżeli chodzi o hortensję to jest to "Pink Diamond".
Kupiłam ją w zeszłym roku z dwoma kwiatkami na krzyż, a w tym dosłownie szaleje ;:oj
Na dodatek kwiaty są ogromne...jak dla mnie, cudo ;:215

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Iwonko, dla mnie też ta hortensja to cudo ;:138 ;:138 ;:138 jest na mojej liście chciejstw ;:108
Ja lantanę będę pierwszy raz zimować, ciekawe czy mi się uda ;:224
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niezliczona ilość niesamowitej urody kwitnących przepięknie roślin wspaniale portretowanych ;:215
Pozdrówka :wit
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

;:oj u ciebie tyle w pełnym rozkwicie ciągle...u mnie hortensje już tracą kolor,po liliach tylko wspomnienie...dlatego popatrzesobie jeszcze ;:215
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Po ziółka z mapą w ręce...... ;:306 .....a to dobre.
Chociaż u mnie podobnie to wygląda i też zielnika nie ma, bo nie ma już na niego miejsca. ;:306
Co do pergoli to może wybierasz za małe róże ?
U nas w tym klimacie wszystko trzeba dobierać razy dwa. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Witaj Iwonko, podziwiałam Twoje znaczniki podglądając cichcem wątek. Naśladować się nie dało bo jakoś towarzystwo ostatnio mocno abstynenckie :;230 Chyba przez te upały.
Piękna Twoja Pink Diamond. Ja też kupiłam w zeszłym roku ale zdecydowanie moja zapóźniona. Dopiero zaczyna rozwijać kwiaty. Za to pierwszy raz nie podpierałam Anabelli i na razie nie muszę. Mocno ją przycinałam i jakoś się trzyma. Ciekawa jestem czy w takim stanie dociągnie do końca sezonu.
Pozdrawiam serdecznie :wit
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

:wit Tereniu, Kasiu, Arkadiuszu, Grażynko, Jolu to miłe, że do mnie wpadliście mimo tego, że od jakiegoś czasu bezczelnie lenię się :D
Upalne i suche lato nie zachęca mnie do działalności ogrodowej. Ograniczam się głównie do podlewania, aby ocalić to, co już mam.
O zakupach na razie nie myślę. Może dopiero na jesieni zainwestuję w "garść" cebul tulipanów ;:167
W tej chwili delektuję się ogrodem, czyli "odcinam kupony" od ciężkiej, wieloletniej pracy ;:170
Życzę Wam, abyście podobnie, jak ja mogli pospacerować po swoich ogrodach, a nie spędzać w nich kolejnych godzin "na czworaka" ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Śliczne zdjęcia ;:138
Ja też się lenię mimo że kuponów jeszcze nie mam od czego odcinać. Moja aktywność również ogranicza się do podlewania bo nie wszędzie mam linię kroplującą. Poza tym nie daje rady przy takich suszach.
Jedyne co zrobiłam to pomalowałam dwie podpory na róże, które będę przesadzać jesienią.
Błogie lenistwo było, szkoda że dziś już w pracy.
Miłego tygodnia :wit
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Iwonko, ja co prawda trochę czasu "na czworakach" spędzam, ale czas na odpoczynek w ogrodzie też znajduję. Może dlatego że to nie jest wielki ogród. Uwielbiam poranną kawkę wypić w ogródku, abo posiedzieć na bujanej ławce i porozmyślać :heja
A jak jeszcze wszystko tak jak u Ciebie kwitnie to można się godzinami gapić na rabatki ;:138
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Iwonko,pięknie u Ciebie ;:63
Ja też mam budleje,siałam i w tym roku w końcu zakwitły.O ile pamiętam miała być mieszanka,a są wszystkie w kolorze różowo-fioletowym....takim ''bzowym'' bym powiedziała.Ale i tak mi się podobają :wink:

Śliczne ketmia ;:oj .U mnie chyba dziś zakwitnie biała...pierwszy raz ;:65 .Już nie mogę się doczekać...zaraz lecę zobaczyć,czy to już :lol:
Dzielżan ;:167 ;:oj ...nie mam ;:174
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Mam zaprosić pysznogłówki?To juz wyzwanie bo jednak potrzebują trochę miejsca aby utworzyć kolorystyczną plamę.
Iwonko pięknie się roślinki pysznią-P.Diamont urocza,lilie cudowne ,jężowki dorodne a floksy z tym oszałamiającym zpachem-niezastąpione.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lenistwo kiedyś doprowadzi mnie do jakiegoś nieszczęścia :? Natomiast Twoje zdjęcia wcale nie wskazują na zaniedbania pielęgnacyjne. Swoich z tego powodu nie pokazuję :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A tak właściwie to co teraz robić jak nie odcinać kupony i leżeć brzuchem do góry.
Sucho jak na Saharze, to i robót nie ma co zaczynać.
Ja też jak tylko mogę to leniuchuję. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55

Post »

Jakie ciekawe znaczniki a ja się tak zastanawiam jak dalie oznaczyć bo dostałam różne i teraz wielkie rosną z brzegu a niskie w środku istny miszmasz a chciałabym żeby w przyszłym roku było ciut lepiej.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”