Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Kwiaty i kwiatki IwonkiD cz.2
Iwonko, ciacham swojego. Jest łososiowy, pełny, nie chcesz gałązek na sadzonki?
- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Iwonko taki taras jak Twój jest moim marzeniem.
Już widzę, jak miło piłoby się na nim herbatkę i zerkało
na śliczne kwiaty
Urzekły mnie bugenwille, szczególnie biała

na śliczne kwiaty

Urzekły mnie bugenwille, szczególnie biała

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Hibiskusy- Cię naprawdę lubią.
Kohlerie - też.
Moje rosną w najlepsze i nie wiem, czy je zasuszać, czy same "zaschną".
Kohlerie - też.
Moje rosną w najlepsze i nie wiem, czy je zasuszać, czy same "zaschną".
- IkaD
- 1000p
- Od: 12 cze 2012, o 10:06
Kinguś
czerwone jest piękne
też mam takiego pustego czerwonego i kwitł jako maluch a teraz podrósł i ma znowu pączki
Dorotko A Twój łosoś jest inny niz mój .?.wcześniej jest fotka.. to bardzo chętnie jeśli jeszcze aktualne
dziękuję kochana
Elu niech Ci się spełni
a widziałaś jak mam ustawiony fotel
przedtem była tam wersalka i patrzyłam na kwiatki pijąc kawkę czy herbatkę a nawet leżąc
Justynko a ja je uwielbiam
moje kohlerie również nie myślą zasypać
to część z nich...

Jester się tak rozkrzwiła

Dorotko A Twój łosoś jest inny niz mój .?.wcześniej jest fotka.. to bardzo chętnie jeśli jeszcze aktualne

Elu niech Ci się spełni

Justynko a ja je uwielbiam

to część z nich...

Jester się tak rozkrzwiła

- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Iwonko, ależ one ładnie się prezentują
zwłaszcza Jester 

- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Jestem pod wrażeniem Twoich kohlerii.
Takie ukwiecone
Takie ukwiecone

- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ach - cudne.
Ja dostałam kłącza latem i zamiast "iść spać", to teraz mi wybujały. Pewnie zakwitną w grudniu
Ja dostałam kłącza latem i zamiast "iść spać", to teraz mi wybujały. Pewnie zakwitną w grudniu

- Paula15
- Od: 23 sie 2008, o 16:15
Są śliczne 

- IkaD
- 1000p
Teresko ,Jasiu ,Justynko i Paulinko cieszę się ,że Wam się podobają
Justynko ja mam tez troche jeszcze młodych i sadzonek i szyszek ,które wypuściły młode roslinki przy tych starszych i nie wiem co to z nimi bedzie ale jesliby miały kwitnąc w grudniu ,styczniu i lutym to już się cieszę
to jeszcze kohlerie...

mój mały skalniaczek odrestaurowany w czerwcu bo kury zniszczyły mi go całkiem a potem zarósł trawą..oczyszczony i na nowo zagospodarowany kilkoma cebulowymi a potem tez koleusami i jednorocznymi
przedtem .. ....tam za tują oczyszczony kawałek ziemi po konwaliach czeka na obsadzenie..

teraz..

i za tują..

Uwieczniłam bo za rok będzie zupełnie inaczej z pomocą kochanych koleżanek forumowych

to jeszcze kohlerie...

mój mały skalniaczek odrestaurowany w czerwcu bo kury zniszczyły mi go całkiem a potem zarósł trawą..oczyszczony i na nowo zagospodarowany kilkoma cebulowymi a potem tez koleusami i jednorocznymi
przedtem .. ....tam za tują oczyszczony kawałek ziemi po konwaliach czeka na obsadzenie..

teraz..

i za tują..

Uwieczniłam bo za rok będzie zupełnie inaczej z pomocą kochanych koleżanek forumowych

- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Cudny zielony zakątek. Po lewej to kanny, tak? Kolejne, obok powojników, rośliny, które nie chciały u mnie kwitnąć. Przynajmniej wiem, dlaczego - miały za mało słońca na moim cienistym balkonie.
Piękne masz koherie - nigdy nie miałam tych roślin. To co a la skrętniki?
Piękne masz koherie - nigdy nie miałam tych roślin. To co a la skrętniki?
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Ale Ci kohlerie ślicznie kwitną
Skalniaczek piękny
jaka szkoda, że nie może tak wyglądać przez cały rok...

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- jola1313
- Od: 21 sty 2012, o 14:41
Za rok też muszę trochę koleusów posadzić do gruntu...pięknie wyglądają
Fajny ten nasturcjowy busz

Fajny ten nasturcjowy busz

Ale pięknie twe kohlerie obficie kwitną. Skalniaczek piękny...za rok zapewne jeszcze ciekawszy będzie...;).
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Skalniaczek super Ci wyszedł
a nasturcje też muszę w przyszłym roku mieć 

- IkaD
- 1000p
Madziu kohleria jak i skrętnik należą do ostrojoowatych ale róznią się wieloma rzeczami...pokrojem,liśćmi, kwiatami i sposobem rozmnażania.Kohleria wytrarza w korzonkach tzw,szyszki i z nich wyrasta nowa roślina .rozmnażają się też z sadzonek i z liści a kwiatki są o wiele mniejsze niż skrętnika
Natalio dzięki kochana ...mnie też szkoda ,że już lato odeszło i niedługo wszystko zakryje śnieg ale za kilka miesięcy znowu będziemy sadzić ,żeby było ładnie
Joluś i faktycznie w gruncie się rozrastają i wybarwiają piękniej a nasturcje rozjaśniają w deszczowe dni i zwłaszcza te pnące szybko zadarniają jak puści się je po ziemi juto poszukam jeszcze inne fotki bo na tych nie widac wszystkiego..np.tytoniu ozdobnego , szczawików Deppego ,rozwarów i kilku innych a jeszcze pięknie kwitną dalie roczne z nasionek od Ciebie zwłaszcza biała a za mało wysiałam i mam tylko czerwoną i białą ale za rok...
Pati dziękuje kochanie za miłe słowa..dostałam dzisiaj pakę z bylinami a jutro będę sadzić w wolnych już miejscach to na wiosne ruszą nowe ale niektóre jednoroczne też powtórzę i oczywiście koleusy i dziwaczki.,nasturcję ...
Teresko miło mi ,że Ci się podoba a jak chcesz nasionka nasturcji niskich i pnących to podaj adresik na Pw to Ci wyślę

Natalio dzięki kochana ...mnie też szkoda ,że już lato odeszło i niedługo wszystko zakryje śnieg ale za kilka miesięcy znowu będziemy sadzić ,żeby było ładnie

Joluś i faktycznie w gruncie się rozrastają i wybarwiają piękniej a nasturcje rozjaśniają w deszczowe dni i zwłaszcza te pnące szybko zadarniają jak puści się je po ziemi juto poszukam jeszcze inne fotki bo na tych nie widac wszystkiego..np.tytoniu ozdobnego , szczawików Deppego ,rozwarów i kilku innych a jeszcze pięknie kwitną dalie roczne z nasionek od Ciebie zwłaszcza biała a za mało wysiałam i mam tylko czerwoną i białą ale za rok...

Pati dziękuje kochanie za miłe słowa..dostałam dzisiaj pakę z bylinami a jutro będę sadzić w wolnych już miejscach to na wiosne ruszą nowe ale niektóre jednoroczne też powtórzę i oczywiście koleusy i dziwaczki.,nasturcję ...

Teresko miło mi ,że Ci się podoba a jak chcesz nasionka nasturcji niskich i pnących to podaj adresik na Pw to Ci wyślę