Mufka - ogrodowe marzenia...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mufka - ogrodowe marzenia...

Post »

;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:3

Uwaga, uwaga, uwaga "nadejszła wiekopomna chwila", a mianowicie DZIŚ CZAS SIANIA !!! więc szable w dłoń /tzn.: nasionka lobelii i inne równie niezbędne :D / i do dzieła, bo od tego zależy letnie piękno naszych ogródków!

:heja :heja :heja
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

znaczy sie wiosna przyszła ? :uszy
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

MUFKA....a można ten czas przedłużyć do jutra..........
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witaj Mufko róże piękne jak zawsze i jak zwykle ale przecież nic niemożna zarzucić królowej kwiatów :D
Schneewittchen miałam piękna róża bezproblemowo u mnie rosła a jak zakwitła - cudo listki piękne błyszczące u mnie nigdy nie chorowała nie mam jej od kilku lat odpadła mi po zimie :? dobrze że mi o niej przypomniałaś może gdzieś znajdę i kupię :wit

Miłego dnia życzę i ;:3
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit

Witam Wszystkich bardzo serdecznie i przepraszam za krótką przerwę, ale byłam pochłonięta pieczeniem tortu urodzinowego dla wnuczki, więc mam nadzieję, że będzie mi to wybaczone. Tort udał się na szczęście doskonale. Zrobiłam makowy z masą kawową i czekolada na wierzch. To bardzo dobre smakowo połączenie. Zdjęcia nie mam, ale może do kawki kawałek orzechowego ? Też nie najgorszy...

Obrazek

Za zdrowie naszych wnucząt ;:304
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Mary ;:oj , tort, jakich teraz już nie ma. Takie piekła moja śp. Mama! Obudziłaś najlepsze wspomnienia ;:180. I ta serweteczka, jakby moja ;:215.
Ależ dobrze ma z Tobą Twoja wnuczka. Moje rusałki jedzą angielskie paskudztwa z marketu pokryte lukrem w oczobitnych kolorach z czarnym włącznie;:219.

Duuuża buźka ;:196 - Jagoda
PS. Najlepszego dla urodzinowej Panienki :!:
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

;:304 Zdrowie naszych wnucząt. :D Mój miał urodzinki 4 lutego.

Tak patrzę Marysiu, na ten tort i przypomniały mi się kawusie. Pamiętacie? Takie małe cukiereczki w kształcie ziaren kawowych z likierem w środku.
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, wielkie dzięki za pochwały ;:196 Widzisz ja jestem w gruncie rzeczy, wyjątkowo staroświecka niewiasta... Zarówno co do tradycyjnych zwyczajów, wystroju wnętrz jak i zachowania. Taki trochę muzealny antyk ze mnie wychodzi - nie bez przyczyny przepracowałam te swoje prawie pół życia w Zachęcie, w towarzystwie mnie podobnych antyków ;:306

Ale oczywiście bez przesady, bo z młodymi mam na szczęście bardzo dobry kontakt ;:224
Dziękuję za życzenia w imieniu solenizantki :D

Ewo, a jakże, pamiętamy, pamiętamy ...

Zdrowie ich, ale i nasze, żebyśmy jeszcze długo mogły im piec takie torty ;:304
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Marysiu, co prawda w Zachęcie nie pracowałam, w Wilkowyi byłam tylko jako telewidz, z Warszawą związki przez rodzinę męża ... ale tych podobieństw między nami podejrzanie dużo! Co o tym sądzić, Panie Rumian? Może my jakie Siostry Sisters jesteśmy ;:oj.

;:304 Najlepszego, Siostro - Jagoda
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już chyba ostatnia z moich białych róż: Rosa alba Maxima

Rośnie już drugi sezon. W pierwszym nie zakwitła, w tym była obsypana kwiatami, ale potem złapała rdzę i musiałam ja potraktować chemią i mocno przyciąć stare pędy. Jednym słowem i ucieszyła, obdarowując pięknym bukietem kwiatów i zafundowała troskę, bo jako jedyna chorowała.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jagódko, "wszystko zdarzyć się może", tak jak w piosence, więc nie dzieląc włosa na czworo, możemy niewątpliwie przyjąć Twoją wersję, tym bardziej, że czemu by nie ? W jedności siła, a już rodzina, to bez wątpienia potęga. Więc jednoczmy się rodzinnie, silne i zwarte stańmy w szeregu, gotowe na oczekiwanie wiosny i ;:3

;:304 Najlepszego, Siostro - tylko nie będę śpiewać, błagam ;:202
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, odnośnie plagi skoczków, to kiepska sprawa, bo jak z tą plagą skutecznie walczyć ? Pewnie tylko chemią.
Zmartwiłyście mnie ogromnie, bo jeżeli w zeszłym sezonie był wysyp skoczków, to pewnie większość przezimuje doskonale i zaatakują na wiosnę. Piszesz Wandziu, że Decis skuteczny ?

Majeczko, moja Astrid Lindgren ma fatalny pokrój krzaczka, wypuszcza długie pojedyncze pędy i jeżeli się nie poprawi, to niestety będziemy się musiały rozstać. Mam trzy krzaczki i wszystkie takie same. :?

Wandziu widzę, że mamy wspólne zamiłowanie do kwiatów o białej barwie :D Ja również bardzo lubię hortensje. W tym sezonie zamówiłam kolejne...

Kasiu witam Cię serdecznie i zapraszam. Nie masz się co stresować, bo za parę lat Twój ogród będzie jeszcze piękniejszy niż mój. Jestem o tym przekonana. Gdy ja zaczynałam swoja pierwszą, ogrodową przygodę, nie było takich możliwości jak teraz, ani takiego wyboru pięknych roślin. ;:173

Ewo Ave, cieszę się jeżeli moje zdjęcia choć trochę Ci pomogą w wyborze róż. Spacerowałam po Twoim pięknym ogrodzie, ale wątek już zamknięty i nie mogłam napisać jak bardzo mi się podoba. Masz imponujące powojniki i hortensje, nie wspomnę o borówce amerykańskiej, literalnie oblepionej owocami ;:oj Proszę wygłaskaj ode mnie sunię - prawie wodołaza :D

Kasiu magento witaj w moim zielonym świecie, zapraszam serdecznie na wspólne spacery i oglądanie, bo przecież w towarzystwie zawsze raźniej :D

Leszczynowa Krysiu miło mi Cię widzieć :wit Można przełożyć, nie bądźmy zbyt drobiazgowi, ja też w większości dopiero dziś siałam, bo wczoraj piekłam tort dla wnuczki.

Aniu anabuko1, ja wychodzę z założenia, że "białe jest piękne", parafrazując znane powiedzenie ;:173

Ula to dobra wiadomość, że Schneewitchen u Ciebie nie chorowała, bo z nią podobno różnie bywa. U mnie pod jesień złapała lekką plamistość, ale nie groźnie. Posadziłam sześć krzaczków w grupie i marzę o chwili gdy się rozrosną i zakwitną burzą białych kwiatów.
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ze zdjęciami białych koniec, ale to jeszcze nie wszystkie, jakie posiadam ;:131 Rosną sobie pod kapliczką trzy krzaczki Winchester Cathedral, ale zdjęć nie mam ;:185

W zeszłym sezonie dokupiłam do towarzystwa Maximy, dwie alby : Maiden's Blush i Koenigin von Daenemark

Maiden's Blush była uprzejma zakwitnąć, ale królowa niestety nie raczyła :(

17 czerwiec

Obrazek

Obrazek

28 wrzesień

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obok alb rośnie kupiona w Rosarium : Rosa damascena 'Koszuty'

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A także, kupiony jesienią : Mrs. John Laing, któremu jeszcze nie zrobiłam zdjęć.
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jako właścicielka sporej piaskownicy, muszę się u Ciebie zadomowić. Śliczna wizytówka mnie w tym utwierdziła, a teraz biegnę czytać od początku.
Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”