Ogródek Gosi cz. 9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
dosia
1000p
1000p
Od: 1 lut 2009, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 9

Post »

;:138 dziękuję Gosiu dopiero Twoje słowa uświadomiły mi czynione błędy - ja też kupuję co mi się podoba i wsadzam gdzie się zmieści , często w krótkim czasie przestaje się mieścić . Po uroczym spotkaniu z forumkami postanowiłam w tym roku uporządkować trochę ogród :;230 :;230 sporo muszę przesadzić.
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje Edeny tez kwitly tylko raz tz jedna zakwitla drugi raz ale tylko na pedzie ktory przycielam jak kwitl a ten wylecial do gory - to go chlast. No ale dosc czesto czytalam, ze Edeny jakos nie sa chetne do drugiego kwitnienia. Ja sie ludze, ze to dlatego ze potrzebuje czasu.
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Gosiu,piszesz,ze krwwnik sie rozłazi,a moje kupione w ubiegłym roku wcale się nie rozrosły.Tylko pewnie zaszkodziły im jednoroczne za gesto posiane.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Haendel u koleżanki też nie jest pnąca, ale sięga spokojnie 180 albo i więcej, bo patrzę na nią do góry :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Justyś, to jest Westerland. Ma robić za krzaczastą, ale jakoś nie chce.

Aniu, hortensje ogrodowe wytwarzają jesienią zawiązki kwiatów na końcach starych gałązek. Dlatego nie można przycinac ich, żeby nie pozbawić się kwiatów.

Maju, niemożliwe, że nie masz Pilgrima?
Czy nie chciałaś, czy po prostu nie trafiłaś?
U mnie jarzmianka jakoś nie za bardzo się rozrosła, mimo, że już 3 rok siedzi. Może dlatego, że w pólcieniu rośnie.

Teresko, zima w tym roku jak na razie sprzyja naszym roślinkom. Mam nadzieję, że już większych mrozów nie będzie i bedziemy mogły cieszyć się nimi.

Aniu, jesteś ;:138
Co się z Tobą działo?
Czy wybierasz się do Sulejowa w tym roku? Może znowu zamieszkamy razem?
Aniu błędy popełnia każdy :D
Ja nie żałuję swoich. Mam okazję do pracy. Co prawda roślinkom może się to nie podobać, ale trudno.
Jakie spotkanie?

Jula, coś mi się wydaje, że w naszym klimacie nie doczekamy się drugiego kwitnienia. Chyba, że zrobimy tak jak Ty i poobcinamy połowę pędów w maju, żeby wypuściła nowe pędy na później. Ale czy bedziemy w stanie poświęcić obfitość kwitnienia, dla długości?

Małgosiu, mój krwawnik rozrósł się, miał może więcej miejsca. Może faktycznie Twoje jednoroczne zabraly mu miejsce i to jest dobra w sumie wiadomość, że nie jest bardzo ekspansywny.

Ewuś, mój ma tylko 120, w porywach. Dlatego nie pasował mi do mojej róży

Dzisiaj chyba zdjęć nie będzie. Fotosik się zbuntował
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

No to fajnie, w życiu bym się nie domyśliła, że to Westerland.....dzięki Gosia...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Ja tak zrobie ;:108 tz przytne czesc tych, ktore zacznal bujac szybko do gory ... z tym ze ja moge sobie wyciac pare pedow, bo mam posadzone 3 Edeny w kupie, to i tak kwitnienie bedzie dosc obfite.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Gosiu, zamówiłam krwawniki Lilac Beauty chcę je posadzić na rabacie mieszanej..planuję szałwię i liatry na tył do towarzystwa, co myślisz?
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gosiaczku, zgubiłam Cię na amen. Chyba nie jestem zbyt bystra ;:306
Ale się nagadałaś, jak ja to ogarnę ;:223
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justyś, może moje zdjęcia coś przekłamują?
Chyba 3 lata temu był szał na niego. Musiałam go mieć. Teraz szał przeszedł na inne.
I tak w kółko. Czy to się kiedyś skończy? :roll:

Obrazek

Jula, no to Ty możesz sobie na to pozwolić. Ja zobaczę jak mój się zagęści. Jeśli będzie miał sporo nowych przyrostów, to może ze trzy zetnę?

Kasiu, krwawnik bedzie wyglądał ślicznie w tym zestawieniu. Nie wiem jak u Ciebie latrie rosną, ale u mnie nie są zbyt wysokie. Raczej takie jak krwawnik. Czy on je nie zasłoni? Chyba, że planujesz większe odległości między nimi. Będa się wtedy uzupełniały.
Chociaż u Ciebie wysokości roślin moga być zupełnie inne niż u mnie

Jolu, ja to jestem małomówna w porównaniu do Agi np. Nie wiem, czy warto wracać do starych części. Teraz wszystko powtarzam. szkoda, że zamknęłaś wątek

Dzisiaj na początek moje niektóre doniczki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moja nn. Już tyle róż do niej dopasowywałam i jakoś nic. Może wygląd kwiatów i krzewu zależy od warunków w których rosną?
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Trochę lilii

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Gosiu! Jak mi się podoba ten Westerland...No, cóż, ale z różami u mnie koniec, jak wiesz.
Bardzo ładnie obsadzone doniczki pokazałaś, szczególnie ta z koleusem i wilczomleczem na tle ceglanej ściany mi się spodobała.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Gosiu, bardzo udane połączenie koleusów z wilczomleczem Diamond Frost. No i jeszcze ten mix petunii białych z fioletowym = super! Sama myślę nad tymi jednorocznymi kompozycjami i mam nadzieję, że w tym roku uda się być zadowolonym :)
Strasznie senna jestem :roll:
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Przyglądałam się, że może to Rose Gaujard, ale to tylko Ty możesz sprawdzić :D
Westerland też wygląda u Ciebie trochę inaczej niż moja-płatki bardziej pofalowane, a kolor bardziej miedziany niż pomarańczowy. Twoja ładniejsza :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Gosiek, wątek zamknęłam bo już przekroczył limit. A nowego jakoś jeszcze nie czuję. Nie mam tyle fot co Ty i nie mam co pokazywać. A pogadać zawsze mogę u innych ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Cześć Izuś.
Wiem, że róż już nie chcesz. Nie wszystkie rośliny muszą być w naszych ogrodach. Jest wiele które podziwiam u innych, chociaż staram się mieć wszystkiego po trochu. Może to jest błąd? Na pewno mając tak wielki ogród jak Twoj musiałabym robić zakupy w taki sam sposób jak Ty, czy kilka sztuk jednej rośliny, żeby była widoczna z daleka. U mnie jest wszędzie blisko. Widać je. Chociaż coraz częściej zdaża mi się, że chciałabym mieć większą kępę. Ale chęć posiadanmia tych różnych roślin przeważa. Bo w grę wchodzi kasa. Koszt kilku roslinek tego samego gatunku to kilka różnych roślin, które pragnę mieć. Może dojrzeję kiedyś i do tego, żeby komponować, a nie posiadać.

Aguś, dla mnie w kompozycji białych i fioletowych petunii jest najważniejszy zapach, którego tutaj nie można poczuć niestety. Kosz stoi przy bujaczce. Uwielbiam wieczorem usiąść na niej i delektowac się tym aromatem.
Pogoda nie sprzyja dobremu nastrojowi. Ja mimo, że dłużej spię też nie czuję się najlepiej.

Ewa, chyba tę różę ma Ala Georginia. Muszę ją podpytać o szczegóły.
Może mój aparat przekłamuje kolory. Takie płatki zawsze kojarzyły mi się z Westerlandem.

Jolu, można pogadać, ale tylko wtedy kiedy Ty się pojawisz. My już nie możemy Cię złapać. Chociaż przy Twoim braku czasu dobrze Cię rozumiem. Prowadzenie wątku pochłania trochę czasu.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”