Ogród róży część 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród róży część 2

Post »

Witaj Justynko :wit Wpada z rewizytą do Twojego pięknego ogrodu. Od razu rzucił mi się w oczy Mruczek - wygląda jak mój Sępik ;:oj Pozdrawiam ;:138
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Darmokot miło mi Cię gościć w moim ogrodzie też tak pomyślałam jak zobaczyłam Twojego Sępik tylko że ten mój Mruczek gdzieś sobie poszedł ,a był z nami już prawie 5 lat cały czas m,am nadzieję że wróci bo to kochany i mądry kot.Za niego ulokowała się u nas koteczka tygryska ona to jest dopiero cwaniara.Wołasz swoje kociaki po imieniu? :wit
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

:wit Wpadłam zobaczyć Twój ogródek. Bardzo mi się podoba.Piękne robisz ozdoby. Fajnie ze chociaż jedno dziecko ciekawi ogród :D
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

survivor26 pisze:
roza333 pisze:Witajcie kupiłam sobie doniczki torfowe będę w nich siała pierwszy raz ciekawe z jakim skutkiem.
Oby nie z takim jak ja...całkiem dorodną pleśń w części z nich wyhodowałam :oops: Trzeba uważać z podlewaniem i nadmiarem miłości, bo im szkodzi :wink:
To się teraz muszę nad tym zastanowić, szkoda by było roślinek, a przy moich zdolnościach i umiejętnościach, wspomniany efekt - murowany, a chciałam do nich siać rośliny, które nie lubią przesadzania, ale chyba to jest dla mnie zbyt duże ryzyko.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

Ja raz miałam doniczki torfowe i powiedziałam nigdy więcej Tak podlewałam roślinki, że woda "rozpuściła" doniczki ;:306 Łamały się i pękały.
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja też nie jestem za doniczkami torfowymi nie dość, że zapleśniały to zanim przyszła pora wysadzić rośliny to się zaczęły rozsypywać. Lepsze są multipalety plastikowe.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mogę z czystym sumieniem polecić Marka Podstolca, bo sadzonki od niego wyglądają bardzo dobrze, pomyłek raczej nie ma, a ceny są przyjazne :D
Rozumiem Twoje zmartwienie, koty potrafią znikać :( Powiem jednak, że raz moja opłakana juz kocica wróciła do domu po ponad dwoch miesiącach. Brudna i chuda-nie poznałam jej. Dopiero kiedy wskoczyła na swoje miejsce uznałam, że to jednak ona.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Różyczko ja aby nie było starć :;230 to po nasiona i sadzonki wybieram się sama ,potrzebuję dużo czasu
Lilia żółta śliczna bardzo obficie kwitnie :D
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

survivor26 pisze:
roza333 pisze:Witajcie kupiłam sobie doniczki torfowe będę w nich siała pierwszy raz ciekawe z jakim skutkiem.
Oby nie z takim jak ja...całkiem dorodną pleśń w części z nich wyhodowałam :oops: Trzeba uważać z podlewaniem i nadmiarem miłości, bo im szkodzi :wink: A co będziesz siać? Przy okazji Ci odpowiem w sprawie tawułek: kupowałam na alle u użytkownika ogrodnik ale dużo taniej ma p. Marek Podstolec...ja kupiłam u ogrodnika, bo i tak krzewy u niego zamawiałam, ale samych tawułek nie warto :wink:
I oby nie z takim jak ja, bo też udało mi się wyhodować piękną pleśń ;:108 uważaj z podlewaniem ;:108
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

iwona0042 pisze:
survivor26 pisze:
Oby nie z takim jak ja...całkiem dorodną pleśń w części z nich wyhodowałam :oops: Trzeba uważać z podlewaniem i nadmiarem miłości, bo im szkodzi :wink: A co będziesz siać? Przy okazji Ci odpowiem w sprawie tawułek: kupowałam na alle u użytkownika ogrodnik ale dużo taniej ma p. Marek Podstolec...ja kupiłam u ogrodnika, bo i tak krzewy u niego zamawiałam, ale samych tawułek nie warto :wink:
I oby nie z takim jak ja, bo też udało mi się wyhodować piękną pleśń ;:108 uważaj z podlewaniem ;:108
Wniosek z tego taki, ze doniczki torfowe przeznaczone są dla ogrodników traktujących rośliny raczej z szorstką miłością, a nie kochajacych je całym sercem i pełną konewką :) zostało mi trochę krążków po pierwszym siewie, więc nadal żądna eksperymentów wysiałam drugi rzut lobelii tym razem krążki dość zdecydowanie podsuszając..tym razem padło na razie tylko jakieś 20% siewek :roll: Wcześniej też planowałam siać do nich rośliny nielubiące przesadzania, ale teraz raczej zrezygnuję i będę siać do osobnych małych pojemniczków, tak żeby wysadzić do ziemi z całą bryłą.
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Pati będziemy się uczyć na błędach mi już też nie raz roślinki padły ostatnio kwiatek doniczkowy nazwy nie znam i przyczyny padnięcia też chociaż koty go podgryzały po liściach :(

A to Rysio wszystkie łapki pod nosek dał

Obrazek
Awatar użytkownika
ewarb
500p
500p
Od: 9 lut 2012, o 14:20

Post »

Rysio świetnie śpi. ;:333
zbyszek50