Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agnieszka_
1000p
1000p
Od: 21 gru 2012, o 18:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Uprawy stacjonarne czyli podręczne zieloności

Post »

Kurcze a ja do biedronki dopiero jutro jadę ;:145

to i tak masz dobrze , że w ogóle pojedziesz ;:145 ;:145 ;:145

Piękne zakupy w biedroneczce ;:108 niech zdrowo rosna
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Kasiu zaprosiłaś mnie na poranną kawkę, a ja dopiero z popołudniową ;:40 zasiadłam teraz na forum :wit
Nowości cudne. ;:138 Widzę, że u Ciebie podobnie jak u heliofitki były Filodendrony variegata. No i Epipremnum. :D
U mnie ich nie było. Wychodzi więc na to, że można co innego chciec a co innego znaleźc w swojej biedrze. ;:306
Bluszczyk ma ładne wybarwienie listków. Pieknie będzie wyglądał, jak Ci się rozrośnie. ;:303
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu kolejne piękności zamieszkały na Twoich parapetach.... ależ szalejesz z tymi kwiatowymi zakupami ;:oj ;:138
U Ciebie to już naprawdę zielony busz się zrobił.....a storczyki.... bo do nich najbardziej oko mi leci zachwycające ;:oj
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01

Post »

Piękne te Biedronkowe nowości. Przyznam, że często tam kupuję roślinki i wbrew opiniom, hipermarketowe roślinki moga być zdrowe i długie lata cieszyć oczy :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Dzisiaj pojechałam do Biedronki ;:108 kombinowałam że dzisiaj pojedziemy do jednej a jak nie będzie kwiatków to "zapomnę" kupić cukier i jutro po drodze jest druga Biedronka ;:224
Ale były ;:138 wypatrzyłam jednego jedynego filodendrona variegatę na całym regale i się do niego dorwałam ;:215
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monisiu, a u mnie on się nazywa scindapsus!!!
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Widzę, że i Tobie udały się zakupy biedronkowe :tan ten środkowy scindapsus też fajny, ale w mojej takiego nie było (choć w sumie on podobny do tego co już mam ;:224 )
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Zgadza się że jest napisane scindapsus ale to jest raczej filodendron scandens variegata ;:108
a cukru na serio zapomniałam kupić ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Noooo, to jeszcze peperomie są :;230
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Agata...ten z ostatniego zdjęcia włąśnie jako pierwszy wpadł do koszyka... :wink:
z kilometra widać, że on lekko inny jest, a takie odmieńce najfajniejsze...
Monisia Biedronka na pewno ma dane dotyczące sprzedaży i wie ;:173 , że jak na FO się pojawi wzmianka o nowym asortymencie to wszystkie forumki walą oknami i drzwiami...więc Ci nie zabraknie ;:333
No i doczytałam, że i Ty masz filodendronka... cieszę się razem z Tobą i z Agatką, ją też to szczęście dopadło, ale myśli że ma scindapsusa :;230 :;230 :;230
No i jeszcze jedno...choć dobrej gospodyni teoretycznie nie powinno braknąć nigdy soli ani cukru, to Twoja taktyka jest zdecydowanie logiczna ;:304 , popieram całym sercem...nawet jeśli chłop jest głową rodziny... to i tak bez szyi nie da rady ;:170
Kamo...kiedyś nie lubiłam biedronki, ale to zawodowe uprzedzenia :;230 , teraz wprost nie wyobrażam sobie aby kilka razy w miesiącu tam nie wpaść, nie ukrywam że wpadam tam tylko na zielone ;:170
Agnieszko...Czyżby u Ciebie nie było w okolicy tego sklepu z owadzikiem? Przecież one są wszędzie...prawie jak zasięg w komórce :;230
Elciu...mamy problema, pomoc potrzebna...na doniczkach nr 2 i 3 jest napisane ogródkowo: scindapsus...
i tyle. Mnie też ten miglanc ze zdjęcia ostatniego skojarzył się z filodendronem, więc nawet nie sprawdzając nazwy na pytanie jednej przemiłej forumki co to jest, odpowiedziałam bez zastanowienia, że filodendron. Monisi też się tak kojarzy, Ty też go tak nazwałaś...więc po jakiego czorta znany producent owych kwiatów wypisuje brednie...to właściwie jest pytanie bez odpowiedzi, takie retoryczne ;:306
elcia1974 pisze:U mnie ich nie było
Może były, bo palety są pewnie standardowo pakowane , ale może personel nie zauważył różnicy w listkach i nie wystawił na sklep...
Aguś...no przybywa tego, pewnie to jeszcze nie koniec. Emek dorobił już półeczki, skrzyneczki, sama zmontowałam podwieszane do karnisza doniczki na falenopsisy, teraz muszę się wziąć za kolejną konstrukcje podwieszaną bo faktycznie ciasno...ostatnio liczyłam, we wnęce jest 57 kwiatków ;:130
Chrapko...ja też nic nie mam do marketowców, wręcz przeciwnie...to skarbnica dla tych co zaczynają i dla zaawasowców w sumie też...to taka loteria, nigdy nie wiadomo co się trafi :shock:
Tylko że jakoś najmniej udane zakupy jak dla mnie to te w Kaufku, dużo mi padło, oprócz hibiscusa na szczęście ;:108
Nastia...ten środkowy ma wielgaśne liście i jest taki eleganco starodawny ;:170 , może ja mam genetycznego brata Twojego ;:306
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

No i śmieją się ze mnie jak zwykle, przecież czytać potrafię ;:145 ;:145

a dla mnie to zawsze był scindapsus, nawet kiedy jeszcze Tomaszewski nie istniał ;:145
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

Biedronka na pewno ma dane dotyczące sprzedaży i wie ;:173 , że jak na FO się pojawi wzmianka o nowym asortymencie to wszystkie forumki walą oknami i drzwiami...
Kasiu powaliłaś mnie ( widze oczami wyobraźni to walenie ;:306 ) Ale teraz jak jakaś laska dopadnie razem ze mną kwiatka to cichutko zapytam czy jest z FO. Z taką się podzielę, a nawet oddam zdobycz....reszta ma przekichane.
Czy stare hasło "żyrafy wchodzą do szafy" jeszcze obowiązuje?

Cudne nabytki, u mnie był tylko (z Twoich) bluszczyk a i to nie "ciapasty" ;:215
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

Agatko...Wcale nie jak zwykle, a czytać teraz to i 5-latki potrafią...nie czuj się sierotką, raczej ofiarą biedronkowego systemu nazewnictwa.... :uszy ;:224
Czasem tego się warto trzymać bardziej niż suchych informacji
Czucie i wiara silniej mówi do mnie , Niż mędrca szkiełko i oko?

Magdzia...Ty się nie śmiej...ja już od dawna jak przechadzam się wśród kwiatków w marketach to łypię okiem kto jeszcze grasuje...a nuż jakiś forumek...wyda z siebie tajemne hasło...będę spokojniejsza...swoich się zauważa :;230
To wcale nie bluszczyki...Magdzia...przecież trwa potyczka między filodendronami a scindapsusami... ;:173
Awatar użytkownika
masik
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2012, o 13:44
Kontakt:

Post »

To pierwsze to nie Hedera, no nie mów.... ;:202
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p

Post »

No jednak...hedera...bluszczyk czyli ...tak mam od dawien dawna zakodowane a i na dodatek tak samo stało na etykietce...
zresztą mój mózg też sobie przypomina takie listki z dzieciństwa...mama na pewno na to mówiła bluszcz ;:173
bo już mi dzisiaj mózg leciutko się gotuje od trwającej potyczki nazewniczej :;230
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”