Wstążeczka
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wstążeczka
Ten mój jakoś powoli rośnie, inne pewne kupiłam starsze, bo sobie dobrze radzą. Nigdy już z tej firmy wysyłkowej nie kupię krzaczków, do sadzonek też mnie zniechęcili 

-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ewo a może to jakaś odmiana miniaturowa? ja mam pecha do krzewuszek które prawie wszędzie dobrze rosną ,co wsadziłam to w terminie takim że jak nie mrozy majowe to coś innego je załatwiło , jedyna sztuka jaką mam od 6 lat!!
kwitnie ale jest liliputem. W tym roku na targach w Chorzowie wypytałam pana od krzewuszek i stwierdził że mam odmianę miniaturową ,że oni już jej nie produkują , a ja czekałam i czekałam kiedy ta małpa raczy urosnąć bo kupiłam jako normalną:)

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Moniko, a jakby tak na ścianę garażu dać matę wiklinową, byłoby piękne tło. 

-
- 1000p
Witaj Igo ale masz genialny pomysł:) przyznam że na tej działce na razie się mało przykładam zwłaszcza finansowo , po prostu sadzę coś żeby już rosło bo ogród wymaga czasu, jednak dużo tam wymarza . Tam głównie finanse szły w dom ,jednak już prawie koniec
za to teraz tu gdzie mieszkamy remonty się szykują . Na tej działce na razie nie mam wymuskanych rabat , czas ,odległość ,finanse ale nie wyobrażam sobie aby nie było już od razu wcale roślin. O tej macie muszę koniecznie pomyśleć bo to najbardziej drażniący mnie swoim widokiem element działki ,jednak niezbędny i w czasie budowy i teraz do przechowywania różnych rzeczy. Ostatnio dużo o Tobie myślę ale o tym to już u Ciebie 

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Propozycja Igi świetna.
Poza tym, że będzie ładnie, to jeszcze od blachy nie będzie się odbijać gorące powietrze podczas upałów.
Ja założyłam u siebie takie maty w ogrodzeniu i rośliny od razu nabrały innego charakteru. Maty wiklinowe są naprawdę długowieczne

Ja założyłam u siebie takie maty w ogrodzeniu i rośliny od razu nabrały innego charakteru. Maty wiklinowe są naprawdę długowieczne

-
- 1000p
WANDZIU - witaj, również bardzo podoba mi się propozycja Igi 

- lulka
- Od: 31 mar 2011, o 12:38
a przy okazji pięknie eksponują się na nich roślinkiMaty wiklinowe są naprawdę długowieczne

-
- 1000p
- ewamaj66
A na tej macie jeszcze pnącza
Żeby kwitło coś latem po różanecznikach.

- lulka
Może hortensje w tyle, tylko nie doczytałam, czy będziesz poszerzać tą rabatę, czy tylko chcesz blachę osłonić?ewamaj66 pisze:A na tej macie jeszcze pnączaŻeby kwitło coś latem po różanecznikach.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Ja też będę instalować matę na płot z sąsiadem.
-
- 1000p
Witam 
EWO,MAGDO,MAJU - to jest ta druga działka nie przy domu , jedynie osłonić dzięki sugestii Igi , poszerzyć akurat tam za bardzo się nie da ,bo niedaleko od płotu a przy ni inne nasadzenia . Tu wsadziłam RH bo to jedyne miejsce z odrobiną cienia było
A teraz jałowiec który na wiosnę wokół pnia mam w planach obsadzić hostami , mam nadzieję że zechcą tam rosnąć , ta gałąź od dołu już jest podcięta

EWO,MAGDO,MAJU - to jest ta druga działka nie przy domu , jedynie osłonić dzięki sugestii Igi , poszerzyć akurat tam za bardzo się nie da ,bo niedaleko od płotu a przy ni inne nasadzenia . Tu wsadziłam RH bo to jedyne miejsce z odrobiną cienia było

A teraz jałowiec który na wiosnę wokół pnia mam w planach obsadzić hostami , mam nadzieję że zechcą tam rosnąć , ta gałąź od dołu już jest podcięta

- olimpia331
- 50p
- Od: 4 sty 2013, o 21:24
Moni witaj, pooglądałam zdjęcia, w tle za rh na garaż też bym puściła jakieś pnącze, sama mam dylemat jakie wybrać, bo mam kilometry siatki do obsadzenia, na jesień wkopałam pocięty winobluszcz, ale nie wiem czy cokolwiek z tego się przyjęło, teraz mam w domu pocięty bluszcz w słoiku i czekam na efekty 

- ewamaj66
Ładna sztuka z tego jałowca
Z hostami nie wiem-wokół jałowców bywa najczęściej sucho
Posadź na początek kilka, żeby sprawdzić, jak sobie poradzą. Sam cień to trochę za mało, one lubią i wilgotną glebę.

- lulka
Fajne miejsce na hostowisko, a myślałaś o paprotkach i żurawkach?