Ogród - moje miejsce na ziemi....

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród - moje miejsce na ziemi....

Post »

I wiesz, co?
Pink Flower Circus jest stanowczo fajniejsza od Pompona. Pamiętam ją doskonale z Twojego ogrodu..... ;:173
Mniodzio ;:167
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witajcie w zapłakaną sobotę :( Od wczorajszego wieczoru na zmiane pada, siąpi, mży, ech weekend ....
Przynajmniej chałupę ogarnęłam :wink:

Agnieś, rzeczywiście ogród nabrał letniej krzepy. Tym bardziej, ze wody sporo, upałów jakichś szczególnych nie ma :wink:
Powiem więcej, rosliny rozszalały sie do tego stopnia, że konieczne są wykopki. Wczoraj zlikwidowałam kępe ostróżek, które nie bardzo chcą u mnie kwitnąć, taki sam los czeka wielkie kępy liliowców. Muszą zrobic miejsce piwoniom, które męczą się od wiosny w donicach.
Kilka róz też chyba zmieni miejsce na nowy ogród. Koleżanka jak uslyszała, że zamierzam wywalac na kompost stwierdziła, ze chetnie przygarnie sierotki.

Kasiu, niestety nie znam nazwy liliowca, nie pasjonuje sie nimi, więc i nazwy do niczego mi nie były potrzebne.

Aga, ciesze sie.

Małgosia o tak, na zywo ta roża prezentuje się jeszcze lepiej. A Jaqueline jest zachwycacjąca. Nie moge sie doczekać dorosłego krzewu, oby tylko zima jej zbyt nie zredukowała.

Justynko, ciesze sie, ze wpadła ci w oko. Co prawda jesienne kwitnienie nie było juz tak spektakularne, ale widac potrafiła zauroczyc nawet we wrzesniu.

Jak wspominalam dla wiekszosci liiowców to ostatnie lato w moim ogrodzie. Więc chyba zaslugują na kilka fotek :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A dlaczego to ich ostatnie lato u Ciebie? ;:oj I co zamierzasz z nimi zrobić? Są takie pięknie ;:167
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Ten biały i lawendowy są przepiękne ;:167 ;:215
Czemu chcesz się ich pozbyć?
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo podoba mi się Pink Flower Circus, Pepita również niczego sobie. Z tej serii podoba mi się również Blush Veranda
Najgorsze jest to, że zaczyna mi brakować miejsc na rabatach. A jest jeszcze kilka różyczek które chętnie widziałabym w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, Moniko, ze wzgkędu na niewielki rozmiar ogrodu oraz moje wiosenne szaleństo, zauroczenie czy jak to inaczej nazwać piwoniami, liliowce muszą im ustapić miejsca. Poza tym pod murkiem szklarni zrobilo sie trochę 'bałagianiarsko'. Równocześnie zakwitaja liliowce, budleje, lilie, jeszcze kwitna róże, za duzo dobrego.
A tak w maju-czerwcu zakwitną piwonie, później zostaną piekne zielone liście jako tło dla reszty, będzie lepiej.
Nie wszystkie liliowce znikna z ogrodu. Zostaną miniaturowe i te jasne, jedna niewielka kępa najciemniejszych. Chyba.... dopóki się koncepcja nie zmieni ;:306

Monia, nie wiem jak to zrobie, ale stanowczo musze skonczyć z roslinnymi zakupami. Zupełnie nie mam juz gdzie sadzić, trawnika na razie nie chcę ruszac ze względu na chłopców. Na rzie mam mocne postanowienie: NIC NIE KUPUJĘ!!!!
Blush Veranda piekna - podziwałam u Ani DS ;:167
Pepita przyszalała, szkoda, ze jest taka troche 'wypłowiala' ale i tak mi sie podoba.
Obrazek

Po fatalnym poranku teraz wyszło słonko. Posżlam zrobic kilka zdjęć, więc świeżutkie, jeszcze ciepłe widoczki dla was.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Dorota
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Dorotko no i co tu powiedzieć, masz ślicznie ;:215
Powojniki widać w końcu zaczęły kwitnąć, szczególnie Kacper, róże też szaleją, lilie w obfitości kwitnienia rozsiewają cudne zapachy.
I też jestem zdania że Pink FC że ładniejsza od Pashminy i jakbym miała dzisiaj wybierać to pewnie kupiłabym Pink FC. ;:173
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Chcę jedną i drugą. Tylko pojawił się jeden wielki problem nie mam już miejsca. Niestety podobnie jak ty muszę zostawić miejsce dla chłopców do gry w piłkę. Niefortunnie posadziłam trzy róże zbyt blisko miejsca gdzie grają i ciarki mnie przechodzą gdy widzę jak piłka ląduje w różach. W tym momencie mam dylemat gdzie je przesadzić, a o nowych nie powinnam już nawet myśleć.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Cudne masz te różyce,cudne...a Piruette i Veilchenblau są po prostu niesamowite ;:215
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
mat23
100p
100p
Od: 24 cze 2012, o 16:38

Post »

Róże masz naprawdę cudne . :) Szkoda tych liliowców bo też jest na czym oko zawiesić .
Ale niestety takie już są uroki ogrodu gdzie miejsca brakuje i nie ma gdzie sadzić nowych roślinek. :wink:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja się uczę takiego postępowania, ale nadal przychodzi mi to z trudem.
Ja bym jakoś je gdzieś poupychała po całym ogrodzie, byleby nie wyrzucac ;:306
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Dorotko, chciałam się przywitać po długiej nieobecności ;:196
Ogród piękny - bujny i bajecznie kolorowy ;:138
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj ucieka czas, ucieka.
Oststni weekend spędziłam bardzo przyjemnie na lubelszczyźnie w przemiłym towarzystwie, podziwiając rózane pola. Och cudności tam rosną ;:167
Nabyłam sobie dwia rózyczki, chciejstwa jesienne zapisane, szukam miejsca :wink:

Majeczko, powojniki w tym roku różnie. Jedne wreszcie zaczęły rosnąć, inne dalej sie ociągają. Zastanawiam sie nad wykopaniem kilku i zastąpieniem ich takimi, które nie będa stroić fochów. Zobaczymy.
Lilie pachna upojnie, rozkwitają orientalne, rozsiewaja wkoło cudne wonie. Przebywanie w ogrodzie to czysta przyjemność.

Monika, oj ż te ogrody nie chcą być z gumy. Obkupiłam sie oststnio i teraz myślę co przesadzić, co wyrzucić by zmieścić nowe roslinki. Na szczęście większość to drobnica do cienia.

Grazynko, ja uwielbiam takie rózne potwory. nawet jak kwitną jeden raz. Wiodok jest oszałamiający.

Mat, tak to już jest, poza tym ogród musi się zmieniać.

Goś u mnie juz nie ma gdzie upychać ;:306

Moniko witaj ;:196 Wiem, że byłaś zajeta. Ja tez w tym roku znacznie mniej czasu mam na forum ;:224
Zdjęcia wstawie po południu. Do zobaczenia :wit
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dorotko, Lady of Shalott cudna, długo ją masz? Jak się sprawuje? Jak wysoka rośnie?
Pink FC to Flower Circus? Piekna! Gdzie kupowałaś?
Ogrod tryska kolorami, szkoda tylko ze szybko blednie w tych mocnych upałach ;:3
Pozdrawiam serdecznie :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, Lady of Shalot mam od jesieni. Kiepsko przezimowała, wydawało sie, że nic z niej nie będzie a tu niespodzianka. Rośnie i to dość żwawo. Szykują się kolejne kwiaty. na razie ma ok. 80 cm ale z pewnością będzie wieksza.
Pink Flower Circus kupowana w szczecinie w jakimś centrum ogrodniczym. Ale podobno jesienia ma ja mieć Ewa -Gloriadei. Zapytaj :) Przecież masz ja na miejscu :lol:
Woje jesienienne kwitnienia. Wtedy kolory są nasycone choć kwiatów znacznie mniej.
Teraz ogród 'wykolorowany' głównie liliami :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zapachami próbują im dorównac floksy
Obrazek

Obrazek
a w cieniu zielono, spokojnie...
Obrazek

Obrazek

i nowości: Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose