Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)
Re: Mój ogród, moja miłość - Ilona 2715 (część II)
Ilonka, ja polecam te krążki torfowe. Wysiałam w tym roku do nich i wszystko pięknie wschodzi. Trzeba po prostu wietrzyć i kontrolować wilgotność... Mam też takie mini szklarenki tylko z Lidla. Siedzą w nich właśnie torfowe krążki z lobelią, kobeą i heliotropem 

- marzena06
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
bozunia kiedy wysiewałaś lobelię i heliotrop -bo ja już doczekać wschodów się nie mogę 

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu
Bożenko, może spróbuje z tymi krążkami za rok, teraz już posiałam w ziemię specjalnie do tego przeznaczoną.
Basiu, jeśli pytasz o tę czerwoną różę na pierwszym zdjęciu, to ta sztuczna
, o której pisałam wyżej, ona w realu stojąca w wazonie naprawdę wygląda jak żywa.

Bożenko, może spróbuje z tymi krążkami za rok, teraz już posiałam w ziemię specjalnie do tego przeznaczoną.
Basiu, jeśli pytasz o tę czerwoną różę na pierwszym zdjęciu, to ta sztuczna

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
Ilonka świetny wypad w miłym towarzystwie .
Może w przyszłym roku uda się i mnie
Pozdrawiam !!!
Może w przyszłym roku uda się i mnie

Pozdrawiam !!!
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja proszę o opisy zdjęć ze spotkania, no i gniazda nie widzę 

- ilona2715
Agnieszko, miło by było
się spotkać i poznać, a sama wystawa daję taką energię, że od razu czuć wiosnę, chociaż do kalendarzowej jeszcze trzy tygodnie, ale to już tuż, tuż
Iwonko na pierwszym zdjęciu jest Marta (Shirall) i Asia (asia2), na kolejnych, zaczynając od czerwonej skrzynki Jola (JolantaG), dalej Kasia (robaczek_Poznan), później ja we własnej osobie i Asia (asia2), na ostatnim zdjęciu z aparatem w ręce Miłka (takasobie), naprawdę nie widzisz kapelusza
i Gosia (Deirde). Poznałam też Bożenkę (bozunia), Iwonkę (zielonajagoda) oraz Marię (tu nicku nie chcę pomylić, może dziewczyny podpowiedzą), mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam, gdyby jednak to proszę o wybaczenie, tyle emocji na raz, że wszystko jest możliwe.

Iwonko na pierwszym zdjęciu jest Marta (Shirall) i Asia (asia2), na kolejnych, zaczynając od czerwonej skrzynki Jola (JolantaG), dalej Kasia (robaczek_Poznan), później ja we własnej osobie i Asia (asia2), na ostatnim zdjęciu z aparatem w ręce Miłka (takasobie), naprawdę nie widzisz kapelusza

- gosia22
- Od: 31 sty 2009, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko za spotkanie gratuluje
. A co to za wymarzona róża, o której piszesz ?

- ilona2715
Gosiu, dzięki
, teraz nie pisałam, o żadnej wymarzonej tylko o tej pokazanej powyżej, ale ona jest sztuczna
, moja wymarzona, której nigdzie nie mogę znaleźć to Hot Cocoa, tak ją nazwałaś prawda?
A może ma jeszcze jakąś inną nazwę, nie pogniewasz się jeśli nieskromnie zapytam czy pamiętałaś może, aby spróbować ją ukorzenić z patyczka?

A może ma jeszcze jakąś inną nazwę, nie pogniewasz się jeśli nieskromnie zapytam czy pamiętałaś może, aby spróbować ją ukorzenić z patyczka?
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Zazdroszczę spotkania i tej atmosfery, którą widać nawet na zdjęciach - wiosna, wiosna 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Ilonko, fajna relacja
Przypomnij mi, jak się nazywa ta Twoja cudna różyczka (nn)?

- ilona2715
Ewka, atmosfera chyba wszystkim się udzieliła, a wiosnę dosłownie czuć już w powietrzu
Kasiu to prawdopodobnie Extravaganza
Pod wpływem wrażeń i przeżyć związanych z Gardenią, wyleciało mi w ogóle z głowy, że rano przed wystawą pojechałam do mojej mamy, a przy okazji poszłam też do piwnicy zobaczyć jak czują się moje dalie, mieczyki, canny i inne i eureka wszystko pięknie wygląda, więc w tym roku chyba nie będzie strat

Kasiu to prawdopodobnie Extravaganza

Pod wpływem wrażeń i przeżyć związanych z Gardenią, wyleciało mi w ogóle z głowy, że rano przed wystawą pojechałam do mojej mamy, a przy okazji poszłam też do piwnicy zobaczyć jak czują się moje dalie, mieczyki, canny i inne i eureka wszystko pięknie wygląda, więc w tym roku chyba nie będzie strat

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ilonko,ja już częściowo posadziłam kanny odmianowe,a te co były w donicy od ubiegłego roku juz niezle wybujały.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak miło Was poznać dziewczyny kochane, zielono zakręconeilona2715 pisze:Agnieszko, miło by byłosię spotkać i poznać, a sama wystawa daję taką energię, że od razu czuć wiosnę, chociaż do kalendarzowej jeszcze trzy tygodnie, ale to już tuż, tuż
![]()
Iwonko na pierwszym zdjęciu jest Marta (Shirall) i Asia (asia2), na kolejnych, zaczynając od czerwonej skrzynki Jola (JolantaG), dalej Kasia (robaczek_Poznan), później ja we własnej osobie i Asia (asia2), na ostatnim zdjęciu z aparatem w ręce Miłka (takasobie), naprawdę nie widzisz kapeluszai Gosia (Deirde). Poznałam też Bożenkę (bozunia), Iwonkę (zielonajagoda) oraz Marię (tu nicku nie chcę pomylić, może dziewczyny podpowiedzą), mam nadzieję, że nikogo nie ominęłam, gdyby jednak to proszę o wybaczenie, tyle emocji na raz, że wszystko jest możliwe.

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jenyyy! To o kapeluszu, to do mnie???
No tak! Miałam mieć ptasie gniazdo na głowie
Miałabym, gdyby nie fakt, że byłam niewyspana, trochę chora i podstresowana, i zabrakło siły na jaja
Ale się poprawię! Teraz, kiedy się znamy, to nie będę musiała niczego zakładać może
Ale masz faaajne zygokaktusy!!!
Mi też zaczynają kwitnąć po raz drugi. I nawet w pracy sierota mi zakwitła na biało - różowo!

Ale się poprawię! Teraz, kiedy się znamy, to nie będę musiała niczego zakładać może

Ale masz faaajne zygokaktusy!!!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ilonko ,pięknie wszystko pokazałaś ,w nagrodę powiem Ci ,że róża ,której szukasz jest u Pruchniaka ,zadzwoń i zapytaj bo w ofercie jej nie ma .