Grubosz - Crassula cz.2

Zablokowany
Awatar użytkownika
ardas
50p
50p
Od: 20 sty 2013, o 22:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Grubosz - Crassula cz.2

Post »

Witam,
wiem, że to być może nieodpowiedni temat na ten post, ale chciałbym zapytać czy ktoś z państwa byłby chętny na sprzedaż i przesyłkę na mój koszt kilku listków Crasuli w odmianach Hummel's Sunset i Tricolor.
Piszę o tym w tym temacie gdyż nie mam dostępu do części "handlowej" forum z powodu niewielkiej ilości postów. Więcej czytam niż piszę, a gdy już się odzywam to staram się, by post wniósł do tematu coś więcej niż "piękne rośliny, gratulacje" :)
Dlaczego nie skorzystałem z allegro? Po prostu nie stać mnie na kupowanie dobrze rozwiniętych roślin po 10 złotych i więcej plus wysyłka. Natomiast dysponuję czasem, by cierpliwie czekać na rośliny wysadzone z listka. Nie wspominam o satysfakcji :)
Proszę o kontakt na PW i z góry dziękuję :)
pzdr, andrzej
Awatar użytkownika
riki
200p
200p
Od: 22 sty 2010, o 12:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój Przyjaciel Grubosz Drzewiasty. Ja zaczynam przygodę z Kaktusami i Sukulentami . Pierwszą roślinę Sukulent zakupiłem sobie w sklepie budowlanym w Łodzi . { LEROY MERLIN } . Zamierzam powiększać kolekcję CRASSULA . Sukulenty . ;:3 ;:3 ;:3

http://imageshack.us/a/img254/6856/p5061321e.jpg

Obrazek
obaran
200p
200p
Od: 4 maja 2013, o 07:41

Post »

śliczny gruboszek :) a co to za odmiana :?: takie fajne małe listki ma :wink: czy to c. ovata minima :?:
Awatar użytkownika
riki
200p
200p
Od: 22 sty 2010, o 12:29
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tak . ;:108 ;:108 ;:108
AleksandraBdg

Post »

Riki, bardzo dobry wybór! Crassule (przynajmniej dla mnie) są piękne i bardzo wdzięczne!
obaran
200p
200p

Post »

naprawde ładny :) choć jeszcze żadnego innego niż zwykły jajowaty nie widziałam w swojej okolicy :wink: i tylko takiego mam, ale już niedługo dołączą mam nadzieję hummel's tricolor(chyba) i hobbit :)
AleksandraBdg

Post »

Agnieszko, jak już przyjdą, koniecznie się pochwal ;)
obaran
200p
200p

Post »

hummel's to mają być sadzoneczki ukorzenione małe, a hobbit podrośnięty już (tak po kosztach przesyłki tylko - od forumowiczki tutejszej :D i jestem tej osobie za to bardzoo wdzięczna :tan
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:7 Witam wszystkich Forumowiczów
Agnieszko jestem właśnie na etapie szukania odpowiedniego kartonika żeby Hobbitowi nic się nie stało podczas podróży, naprawdę nie ma za co dziękować, ja jestem bardzo Tobie wdzięczna, że przygarnęłaś moją crasulkę :lol: , bo koniecznie potrzebuję miejsce na parapecie (już mam zamówione inne roślinki w to miejsce) i chyba bym się załamała gdybym musiał crasulki wyrzucić ;:145
Olu przesłałam Ci na maila zdjęcia crasulek szukających domu, napisz mi proszę czy jesteś zainteresowana, bo nie wiem czy mam szukać dalej nowego domu

Pozdrawiam ze ;:3 Opolszczyzny
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
Awatar użytkownika
marlenka
500p
500p
Od: 26 lut 2011, o 12:50

Post »

AleksandraBdg pisze:Agnieszko, jak już przyjdą, koniecznie się pochwal ;)
Mój Tricolor od Ciebie dzisiaj okazał się w 1/3 martwy. Pisałam, że z listka mam 3 roślinki. Najmłodszą spaliło słońce chyba (choć rzadko dawałam je na balkon) bo jakaś taka wyschnięta i bez kolorku :( Starsze 2 odnóżki jakoś sobie radzą. Podlałam, dałam do cienia i może ożyje.

-- 6 maja 2013, o 19:31 --
hanka101 pisze:;:7 Witam wszystkich Forumowiczów
Agnieszko jestem właśnie na etapie szukania odpowiedniego kartonika żeby Hobbitowi nic się nie stało podczas podróży,
Ja ostatnio wysyłałam koleżance sadzonki i listki w pojemniczku po lodach z Biedronki :) Taki okrągły, mały, zmieścił się nawet w dużej kopercie bąbelkowej.
Moje roślinki - wątek
Change blows through this house like the jasmine wind, F..head.
obaran
200p
200p

Post »

tak sobie myślę - jako , że grubosz ten co wstawiałam zdjęcia jest u mnie dopiero parę dni - to czy można go spokojnie w najbliższym okresie przesadzić ?

pozostałe domowe kwiatki zawsze przesadzałam do ziemi "z pola" :lol: i nigdy żadnego robala w ziemi nie było - i tym razem moje ficusy tak samo przesadziłam, a sansewierię którą dostałam od teścia wsadziłam w jakąś ziemię co mi dał i ładnie się przyjęła bo ma nowe listki, tylko niedługo po przesadzeniu na ziemi zauważyłam moim zdaniem larwę opuchlaka - i zastanawiam się skąd ona się tam wzięła skoro ziemia leżała w worku w piwnicy jakieś dwa lata :?:

czy moim gruboszom nie zaszkodzi zwyczajna ziemia ukopana z pola z domieszką żwirku ? czy lepiej zakupić ziemię w sklepie?
Awatar użytkownika
hanka101
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 09:20

Post »

Ja ostatnio wysyłałam koleżance sadzonki i listki w pojemniczku po lodach z Biedronki :) Taki okrągły, mały, zmieścił się nawet w dużej kopercie bąbelkowej.[/quote]

Witam ;:7
pomysł z pojemnikiem po lodach jest ok, natomiast mój hobbit jest za duży, żeby go opchnąć w takie pudełko, raczej jakiś pudełko po butach ;:224

Pozdrawiam 8-)
Pozdrowienia Hania
Zapraszam do mojego wątku: Cz. 1 i Część 2
AleksandraBdg

Post »

Agnieszko, wydaje mi się,że im szybciej przesadzisz roślinkę z podłoża w jakim obecnie się znajduje-tym lepiej.
Proponowana przez Ciebie ziemia zmieszana z kamyczkami powinna być dobra, pamiętaj o wysypaniu kamyczków także na dno doniczki-dla drenażu.

Dziś przybyła do mnie całkiem duża: Crassula Ovata Variegata :tan
Obrazek
obaran
200p
200p

Post »

ojej piękna ;:138 a ja tak się nie mogę doczekać nowych roślinek ;:65 nabieram coraz większej chrapki na rożne odmiany gruboszy po naoglądaniu się zdjęć tutaj :D a tak się zapytam jeśli można - z jakiejś aukcji ta variegata :?:
Awatar użytkownika
nolina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2010, o 21:37

Post »

Olu prześliczny ;:215 Ty zawsze pokazujesz super Crassulki .Ta i ta z czerwonymi rumieńcami po prostu cuda ;:215 .
Lubię bardzo do Ciebie zaglądać :D
Sadzoneczki od Ciebie pięknie się przyjęły i zaczęły wypuszczać młode listki.
Zablokowany

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”