Agnieszko, ale Ci zazdroszczę, ze dziś masz wolne. U mnie po wczorajszym wstrętnym, ale jakże potrzebnym padaniu świeci . Choć ziąb jest i czuć jesień.
Podjeżdżając do pracy patrzę, a pod drzewem jakiś grzyb rośnie. Podchodzę, patrzę a tu prawdziwek . Ususzę go , a jak
Dzień dobry wszystkim odwiedzającym mój wątek gościom
Zaskakująco zrobiła się dzisiaj piękna pogoda, zatem nastrój zwyżkuje zwłaszcza że poranek spędziłam w miłym towarzystwie Izy-tamaryszka oraz jej koleżanki, w pięknym starym ogrodzie Ja sobie nie kupiłam nic, ale mam o czym myśleć na kolejną wizytę, ponieważ wiąże się to z reorganizacją ogrodowej kamiennej architektury. Do stylu mojego ogrodu według mnie nie pasują typowo rustykalne dekoracje czy rzeźby, ale klasyczna, nieco nowocześniejsza forma - jak najbardziej...
to jest to, co mi się podoba...
fantastyczne!
takie kule zakupię, ale bez funkcji fontanny...
Venus odrobinę się zmęczyła...
Właściciele ugościli swoich gości przepysznymi ciastami oraz kawą
pozdrawiam Cię Izo (oraz naszą miłą kompankę - jeśli przeczyta ) i dziękuję za super spotkanie!
Widzę Aga, że miło spędzasz wolny dzionek Super wycieczka, w miłym towarzystwie jak widzę Bardzo fajne te kamienne dekoracje. Najbardziej spodobały mi się kwadratowe donice, i te zwężające się ku dołowi. No i te fontanny z kamienia również interesujące są. Jednak na takie dodatki, to mój ogródek musi poczekać jeszcze. Bo to byłoby tak... jakby w domu na betonowych jeszcze posadzkach, stawiało się skórzane meble...
p.s.
coś mi się wydaje, że ta pani na materacu nie opali się dzisiaj...za mało słońca
Ale fajnie spędzony dzień jest i "moje" poidelko, na 3 fotce
Piękne te ozdoby kamienne...ja tez uważam Aguś, ze te klasyczne, proste formy pasują do Twoich zakątków. Ciekawa jestem jak zaaranżujesz otoczenie pod takie dodatki...
No nic, w przyszłym roku może się wybiorę
I w mój gust te rzeźby i kamienie trafiają. Pasują do ogrodu romantycznego z pnączami, tajemniczymi zakątkami, ale ogólnie schludnego i przemyślanego. Ja jestem zafascynowana ideą pięknego poidła dla ptaków, właśnie w takiej kamiennej formie.
Rustykalne wikliny, kosze i dechy też są świetne, ale tylko w połączeniu z masą jednorocznych roślin i typowym rustykalnym stylem.
Fajnie, że dałaś taką fotorelację, może sobie wyobraźnia popracować.
Kochani, cieszę się, że się Wam podoba moja relacja... ogród w Komorowie jest tak klimatyczny, że nie chce się stamtąd wychodzić... było wiele pięknych donic, ale kurczaki nie chcę podejmować decyzji na chybcika.
Niewykluczone, że jeszcze dzisiaj tam podjedziemy z M., temat jest do zastanowienia... ja jednak wolę przemyśleć, pomierzyć, przygotować teren... i dopiero Kasiu, jeżeli wieczorem poidełko będzie, to Ci je kupię, oki?
ta relacja super. Agnieszko podobne kamienie widziałam w LM, ale pewnie nie takie wielkie jak w Kronosie.
Piękne są te wyroby, a z wyprzedaży mają tą przewagę, że oprócz ceny mają od razu patynę
No domyślam się że normalnie są drogie, ale obawiam się, że i tak... nawet "wyprzedaż bardzo drogich" na mój obecny budżet była by za droga Więc w sumie dobrze, że nie miałabym nawet gdzie tego postawić
Gosiu, akurat miejsca to jest u Ciebie pod dostatkiem ;-) Marzko, właśnie to jest stosowna puenta - większość wyprzedawanych dekoracji było pokryte patyną czasu i to było najpiękniejsze!