Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wreszcie prawdziwy (a nie tylko balkonowy) ogród

Post »

Wiosna to teraz chyba tylko u Ciebie.
Polska skuta mrozem i to dosłownie.
U mnie jeszcze najcieplej bo tylko -12.
To co zaczynało wegetację po odejściu mrozów może okazać się tylko wspomnieniem. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

@ E-Genia ? Te narcyzy to z mieszanki narcyzów z grupy Split Corona. Jak na razie zakwitło z sześć. Wszystkie jednakie. Nie ma to jak mieszanki z Truffaut (taka sieć sklepów ogrodniczych we Francji). Jak kiedyś kupiłem u nich mieszankę irysów holenderskich, to miałem trzy żółte, trzy granatowe i dwadzieścia cztery niebieskie. :twisted:

@ Sweety ? Żonkile to dopiero co listki z ziemi wystawiły, jeszcze nie kwitną i na razie chyba nie mają zamiaru. A to to jakiś inny narcyz, nie botaniczny, z grupy Split Corona. Nawiasem ? fakt, że forum publiczne to raczej nie miejsce rozmów o takich sprawach, niemniej jednak współczuję wam niezmiernie, jeśli biedny małżonek jedynie przez siedem tygodni rocznie domu siedzi... Ja bym tak nie mógł żyć...

@ Renzal ? Witaj, witaj. Jak coś nowego tylko zakwitnie ? zaraz pokażę. Na razie z narcyzów kwitną tylko inne egzemplarze tej samej odmiany co już pokazana. Za to zakwitł pierwszy śnieżnik.

@ Kogra ? U mnie też ta wiosna jakaś taka nieśmiała ? nocami i po -5°C bywa i rano wszystko szronem skute codziennie... prędzej mi te cebulki, co z Polski przywiozłem zgniją w kartonie niż będę je mógł wysadzić do ogródka...

A poniżej kilka fotek z zeszłej niedzieli, kiedy to popołudniu jednak mnie słońce przyjemnie zaskoczyło swoją obecnością.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pogodnych Świąt!
Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U Ciebie jest jednak inny świat :D U nas od rana nie pada, tylko wali śniegiem. I o ile wczoraj było go już niewiele. Dziś jest bialuteńko :(
Co do wyborów życiowych. Niekiedy nie mamy wyjścia. Tak sie poukładało. Nie wyobrażaliśmy sobie wyjechać oboje. Aga ma tu szkołę, a ja taki zawód, że nie mam nic do szukania poza granicami kraju. Nie po to uczyłam sie tyle lat... To wielkie wyzwania dla rodziny, ale jakoś sobie radzimy. On tam sam, a ja tu zmagając się ze wszystkim sama. Ale zbudowałam w tym czasie dom, wyposażyłam go, urządzam ogród, pracuję, koszę, odśnieżam, naprawiam co trzeba, sprzątam, gotuje, piorę etc. Aga kończy liceum. I coraz mniej podoba mi się to, co dzieje się w naszym kraju. Ale ja mam swoją małą Ojczyznę ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No i zasypało nasza małą ojczyznę na amen. ;:222
Mam nadzieję, że twoja chociaż wiosenna i słoneczna.
Miłego świętowania Loki. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Loki wszystkiego co najlepsze w tym niezwykłym dniu! ;:196
Życzę Ci przede wszystkim odpoczynku od pracy (chyba że po niej nie musisz odpoczywać, bo ją lubisz.. ;:224 ) i nagromadzenia w sobie sił na 'wiosenne rewolucje' w ogrodzie. ;:131
Tobie wiosny nie muszę życzyć... ;:145
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Renzal ? Dziękuję ? i wzajemnie.

@ Sweety ? No cóż, pozostaje mi trzymać kciuki za to, żeby jednak ta sytuacja ? nawet jeśli trwa latami ? nie stała się permanentna i żeby wam się w taki czy inny sposób udało znów zamieszkać razem w jednym miejscu ? niezależnie od tego, gdzie ? chociaż pewnie obstawiam, że nie byłabyś się w stanie rozstać ze swoim wychuchanym ogródkiem i wynieść za granicę, nawet jeśli to, co się wyprawia w Polsce często człowieka o ciarki przyprawia... ;-)

@ Kogra ? Ano fakt, że słońce u mnie było, choć raczej zimno ? na tyle zimno, że krokusy nawet się nie otworzyły mimo pełnego nasłonecznienia. A co do świętowania ? dziękuję za życzenia, jakkolwiek obecnie świętuję co najwyżej połowę długiego weekendu. ;-)

@ Konwalia ? Również serdecznie dziękuję i życzę wszystkiego najlepszego, nawet jeśli główna wyjątkowość dzisiejszego dnia polega dla mnie na tym, że choć jest to niedziela, to jeszcze nie muszę się pakować na jutro do roboty. :-) A propos tej ostatniej ? fakt, że ją uwielbiam, ale nie znaczy to, że nie bywam zmęczony ? jednak jak się robi po czterdzieści cztery trawienia enzymami restrykcyjnimi, kilka PCR, koniugacje, transformacje i nie wiem co jeszcze ? to czasem można być zwyczajnie po ludzku padniętym.

Pozdrawiam wszystkich miłych gości!
LOKI
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

W takim razie Loki, mam coś dla Ciebie ;:196
Mam nadzieję, że się ucieszysz :oops:
http://www.youtube.com/watch?v=ZO6giM9UAv0

Ja się właśnie uczę tego grać ;:74 Łatwiuśka piosenka ;:172
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Loki, miłego świętowania i odpoczynku, dla mnie jutro dodatkowy dzień wolny od pracy i jazdy autem. Nasypało śniegu na maxa i dalej sypie. Teraz mam tunele do furtki, szopy z drewnem. U Ciebie kwitną krokusy, żonkile ;:oj , jaka to radość móc coś takiego choć na ekranie kompa oglądać.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Konwalia ? Wielka klasyka metalu, hihihi. ;:172 Niestety ja ? jeżeli chodzi o granie ? to co najwyżej umiem grać ludziom na nerwach. :;230

@ Sosenki ? Ano, nie ma to jak trzy dni weekendu i czterodniowy tydzień pracy... Zawsze człowiek sobie trochę odpocznie i mniej się narobi. :-P

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

No to odpoczywaj i planuj co dalej. :uszy
U mnie zima na całego, ponad pół metra nasypało w jedną noc i dzień.
Do ogrodu chyba wyjdziemy w maju.......jak dobrze pójdzie. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Witaj Loki

Zajrzałam do Ciebie po bardzooooooo długiej nieobecności i co widzę :shock: u Ciebie już wiosna na całego i super chociaż sobie humor poprawiłam oglądając Twoje piękne krokusy i żonkile .
U nas piękne zima tej wiosny :wink:

Zdjęcie styczniowe z zamrożonymi roślinkami super ;:333
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

@ Kogra ? Planuję siać i sadzić za tydzień. Chyba że znowu zapowiedzą przymrozki ? bo te prognozy to się zmieniają jak w kalejdoskopie. Jeszcze wczoraj jak patrzyłem, to straszyli przymrozkami i w następny weekend (a do końca kwietnia obiecywali temperatury w dzień nieprzekraczające 12°C), dzisiaj już nie (a za dwa tygodnie obiecują nawet 20°C w dzień i 10°C w nocy)... Pewnie jeszcze się zmieni...

@ Katarzynka ? O, witaj, kopę lat! :-D A co do wiosny ? raczej bym powiedział, że nieśmiało zaczyna zaglądać mi do ogródka, niż że jest na całego. Narcyzy dopiero zaczynają festiwal, u tulipanów jeszcze tylko pączki, hiacynty niebawem zakwitną, śnieżniki i zawilce greckie w pełni sił, zaś irysy żyłkowane i krokusy już przekwitły. Miłą niespodziankę zaś zrobiła mi szachownica cesarska ? wypatrzyłem na niej dzisiaj już pąki kwiatowe.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Choć u Ciebie pełna wiosna! ;:3
A mnie się krokusy marzą ;:306
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Widoki to Ty masz, jakbyśmy mieszkali na dwóch, róznych planetach ;:oj U mnie wszedzie króluje śnieg...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”