Sosny, sójki, sarny i inne takie
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Sosny, sójki, sarny i inne takie
Aniu: Jysk (chyba tak się pisze) albo Nowy Kleparz ew. w dzień targowy w swojej miejscowości. Załatwisz sprawę na lata!
- ewikk77
- Od: 8 sty 2010, o 21:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Córeczka fajniutka, bardzo podobna do mamusi, a na kominek "choruję", taki jak Twój też mogłabym mieć, kolor też jest ładny, taki ciepły.
Co do różnych wykopalisk, u mnie niby działka "dziedziczona", a i tak mam co zawsze włożyć do pojemnika na śmieci, szczególnie latem podczas porządków. Dodam, że po mnie też potomkowie będą mieli co wyrzucać, bo ja typ zbieracza jestem. Pięć razy się zastanowię zanim coś wyrzucę, bo a nuż się przyda
choć domyślam się, że znajdujecie nie tylko przydasie, ale zwykłe śmieci. Czasem widuję niestety takie porzucone w różnych lasach, co uważam za chore.
Co do różnych wykopalisk, u mnie niby działka "dziedziczona", a i tak mam co zawsze włożyć do pojemnika na śmieci, szczególnie latem podczas porządków. Dodam, że po mnie też potomkowie będą mieli co wyrzucać, bo ja typ zbieracza jestem. Pięć razy się zastanowię zanim coś wyrzucę, bo a nuż się przyda

pozdrawiam Ewa
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Ania jesteś już chyba po rozważaniach rabatowych, mignął mi gdzieś tam temat hortensji wiec tylko mogę powiedzieć że to jest to , na moim piasulku (po dodaniu torfu) hortensje bukietowe i drzewiaste świetnie sobie radzą a jak w początkowym okresie zrobisz im gorset z siatki to psiaki ich nie zniszczą
- czar_na
- 1000p
- Od: 17 kwie 2012, o 15:49
Ewo tam nie ma nic innego poza śmieciami. Ludzie swojego czasu wykopali sobie tu doły jak brali piasek na budowę a potem zagospodarowali wielkie doły śmieciami. Tylko i wyłącznie śmieciami. Już wiem jak wyglądają pampersy w różnym stopniu rozkładu itp przyjemności.
Aż płakać się chce nad głupotą ludzką.
Zbigniewie witaj! Miód na moje serce lepiej ,bo uwielbiam hortensje i chciałabym mieć ich kilka sztuk. Okrywasz je na zime jakoś ? Mam póki co 1 hortensję bukietową i niestety nie miała w tym roku ani 1 pąka (ma 2 sezon)
A co do rozważań rabatowych to mój plan na ogród jest niezwykle dynamiczny
Aż płakać się chce nad głupotą ludzką.
Zbigniewie witaj! Miód na moje serce lepiej ,bo uwielbiam hortensje i chciałabym mieć ich kilka sztuk. Okrywasz je na zime jakoś ? Mam póki co 1 hortensję bukietową i niestety nie miała w tym roku ani 1 pąka (ma 2 sezon)
A co do rozważań rabatowych to mój plan na ogród jest niezwykle dynamiczny

- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ale słodka laleczka-królewna
Odnośnie śmieci, to u nas w lasach też ich pełno
. A najgorsze jest to, że plastikowe i szklane butelki leżą setkami w dołach specjalnie przez ten wiejski ciemnogród do tego przygotowywanych. Nadmieniam, że w każdej wsi w mojej gminie stoi po kilka pojemników do segregacji śmieci 

Odnośnie śmieci, to u nas w lasach też ich pełno

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Cudna dzidzia
Czasami jeszcze marzę o takich kucykach ,ale prędzej doczekam wnuków 
Kochana no to mamy coraz więcej wspólnego ja odkopałam chyba z tonę popiołu zakopanego z jakimiś talerzami ,papą i tym podobne skarby
A sąsiad stwierdził ,że nie miałam się gdzie osiedlić i gdzie on teraz śmieci zutylizuje
Myślałam ,ze mu
Na osłodę tez kocham hortensje mam kilkanaście i nie powiedziałam w tej kwestii ostatniego słowa
Miłego popołudnia!!

Kochana no to mamy coraz więcej wspólnego ja odkopałam chyba z tonę popiołu zakopanego z jakimiś talerzami ,papą i tym podobne skarby

Na osłodę tez kocham hortensje mam kilkanaście i nie powiedziałam w tej kwestii ostatniego słowa

Miłego popołudnia!!
marzenia się spełniają! Dana
- ZbigniewG
- Od: 3 cze 2010, o 18:42
Ania normalna bukietowa (paniculata)w drugim sezonie powinna kwitnąć na 100% chyba że posadzony był "mikroszkopek" z jednym korzonkiem i w kiepskich warunkach, bo raczej nie pisałaś o ogrodowej,
bukietowych i drzewiastych nie okrywam chyba że to maleńka słaba sadzonka i późno sadzona, chociaż maleńki kopczyk przy bezśnieżnej zimie nie zaszkodzi
bukietowych i drzewiastych nie okrywam chyba że to maleńka słaba sadzonka i późno sadzona, chociaż maleńki kopczyk przy bezśnieżnej zimie nie zaszkodzi
- czar_na
- 1000p
Zbigniewie tak, to bukietowa . Przypuszczam ,że trochę za mało ją rozpieszczałam w 1 sezonie i w drugim mnie zdyscyplinowała brakiem kwitnienia. Jako ,że teraz byłam grzeczna liczę ,że w następnym roku odpłaci mi kwitnieniem a jak nie to zagrożę jej eksmisją. Ogrodowe podobają mi się ale przeraża mnie ich wymarzanie no i do zamierzeń leśnego ogrodu zdecydowanie bardziej pasują mi bukietowe.
Mam chyba Limelight a marzy mi się jeszcze Vanilia Fraise i Pinky Winky i jakaś całkiem biała np Grandiflora. Byle tylko ta pierwsza ruszyła to zacznę powiększać kolekcję.
Danusiu ja chętnie Ci te kucyki na wakacje podrzucę - marzy mi się pospanie nieprzyzwoite i cały dzień z książką pod kocem z kubkiem herbaty w dłoni. Ech schodzę na ziemię - do pełnoletności już tylko 15 lat z małym kawałkiem
Muszę pooglądać Twoje hortensje choć może w sumie lepiej nie... póki mam dobry humor
Byliśmy na zakupach wydaliśmy dużo więcej niż zaplanowałam, nie kupiliśmy nic szczególnego oprócz farb w spray'u i brokatu oraz lampek led. I teraz myślę czy te ledy dawać na choinkę na zewnątrz czy może ubrać w nie choinkę w domu by tak jej nie grzały jak zwykłe lampki.
Chciałabym ją przesadzić do ogrodu.
Mam chyba Limelight a marzy mi się jeszcze Vanilia Fraise i Pinky Winky i jakaś całkiem biała np Grandiflora. Byle tylko ta pierwsza ruszyła to zacznę powiększać kolekcję.
Danusiu ja chętnie Ci te kucyki na wakacje podrzucę - marzy mi się pospanie nieprzyzwoite i cały dzień z książką pod kocem z kubkiem herbaty w dłoni. Ech schodzę na ziemię - do pełnoletności już tylko 15 lat z małym kawałkiem

Muszę pooglądać Twoje hortensje choć może w sumie lepiej nie... póki mam dobry humor

Byliśmy na zakupach wydaliśmy dużo więcej niż zaplanowałam, nie kupiliśmy nic szczególnego oprócz farb w spray'u i brokatu oraz lampek led. I teraz myślę czy te ledy dawać na choinkę na zewnątrz czy może ubrać w nie choinkę w domu by tak jej nie grzały jak zwykłe lampki.
Chciałabym ją przesadzić do ogrodu.
-
Kochana bardzo chętnie
Ani sie obejrzysz i zatęsknisz za tymi kucykami ...moi chłopcy dopiero byli tacy mali a tu Duzy skończył w sobotę 12 lat ...wąs mu sie sieje
i ma tyle wzrostu co ja ...dobrze ,ze sie jeszcze tuli
Mały ma 9 i 150 cm ...nawet nie wiem kiedy to minęło ...ach
Cudna masz córcię
Całuski od cioteczki ze Śląska 

Cudna masz córcię

Biedna królewna na pewno zapamięta sobie ten kominek, a swoją drogą ładny go masz
Taa po kilku latach zatęsknisz nawet do ciągnięcia sań z córą bynajmniej ja pamiętam jak nieraz pot mi spływał po plecach a teraz bym chętnie tak poszła z jakimś dzieciaczkiem na sanki
a jak podrośnie to będą inne kłopoty tyle że się już wyśpisz spokojnie a może i nie czego nie życzę
bo ja po weekendzie mam już nocne koszmary w postaci szkoły, zwłaszcza matmy i tyle mam z tego spokojnego snu.. 

Taa po kilku latach zatęsknisz nawet do ciągnięcia sań z córą bynajmniej ja pamiętam jak nieraz pot mi spływał po plecach a teraz bym chętnie tak poszła z jakimś dzieciaczkiem na sanki

a jak podrośnie to będą inne kłopoty tyle że się już wyśpisz spokojnie a może i nie czego nie życzę

Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Pozdrawiam Daria
- czar_na
- 1000p
Witam z zasypanego lasu
Dziecko kicha, ja czekam na kuriera by zabrał mi laptopa do serwisu (przymusowy odwyk mnie czeka echhhhh ) także zamiast zorganizować bitwę na śnieżki i dziki bieg po lesie siedzimy w domu.
Popołudniu za to organizujemy akcję pieczenia ciasteczek z przepisu Danusi - już mi ślinka cieknie.
Muszę też zrobić ciasto na pierniczki od Marysi.
Tegoroczne świąteczne ciasteczka sponsoruje FO - oby z nich tylko coś niekontrolowanego nie wyrosło
Danusiu, D-M ja tylko tak żartuję i żyć bez mojej Gieniusi nie umiem.
Jedziemy do kina na 2 godziny a ja już wracając przebieram nogami , bo tęsknie. Nie wiem jak przeżyję rozłąkę przedszkolną

Dziecko kicha, ja czekam na kuriera by zabrał mi laptopa do serwisu (przymusowy odwyk mnie czeka echhhhh ) także zamiast zorganizować bitwę na śnieżki i dziki bieg po lesie siedzimy w domu.
Popołudniu za to organizujemy akcję pieczenia ciasteczek z przepisu Danusi - już mi ślinka cieknie.
Muszę też zrobić ciasto na pierniczki od Marysi.
Tegoroczne świąteczne ciasteczka sponsoruje FO - oby z nich tylko coś niekontrolowanego nie wyrosło

Danusiu, D-M ja tylko tak żartuję i żyć bez mojej Gieniusi nie umiem.
Jedziemy do kina na 2 godziny a ja już wracając przebieram nogami , bo tęsknie. Nie wiem jak przeżyję rozłąkę przedszkolną

- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
I jak tam pomysły na otulenie doniczki choinkowej?
-
Byłam dzisiaj na giełdzie kwiatowej i rewelacyjnie wyglądały donice w workach jutowych jakby po kawie z takim nadrukiem i obwiązane bordową ,złota ,serbrną kokarda ...chyba sciągne pomysł 

- czar_na
- 1000p
To będzie nas dwie
Magda mi się rozkłada - nie ma szans bym ją wywlekła rano na targ do miasta

Magda mi się rozkłada - nie ma szans bym ją wywlekła rano na targ do miasta
-