Sukulentowy Meksyk - ejacek
- Spy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sukulentowy Meksyk
Ciekawe te żmije (ta nieuciekająca to pewno mocno chrapała
), kózka też niczego sobie (widać teraz takie farbowane).

Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
- ejacek
- Od: 16 lis 2008, o 19:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nieuciekająca to padalec
- ejacek
tak, fotka robiona u nas w Bieszczadach, widziałem też czarne żmije z przebijającą wstęgą kainową, u tej nie było widać faktury wstęgiAkwelan_2009 pisze:- czy fotka tego "czarnego charakteru" robiona u nas i co to jest ? To drugie "zygzakowate" rozpoznaję, jest tego dość sporo w lasach koło Starachowic, gdzie dość często wybieram się na grzybobranie, ale nie chcę spotykać czegoś takiego na swojej drodze po dorodnego grzybka. Omijam dużym łukiem, mamy chyba genetycznie zakodowany lęk przed tymi stworzeniami, po naszych praprapraprzodkach.
tak szczerze to we mnie one nie wzbudzają lęku , ale trzeba z nimi ostrożnie , moi kompani mi powiedzieli że ta czarna już szykowała się do ataku gdy za mocno przysunąłem obiektyw , natomiast kiedyś to widziałem żmiję prawdziwego olbrzyma , ta niczego się nie bała leżała i wylegiwała się zwinieta podobnie jak ta czarna, mam fotkę z 96r robioną zwykłym aparatem.
tu jeszcze od góry

- Spy
- Od: 25 lip 2009, o 15:47
Najgorzej, jak taka zwinięta przygotowana do ataku. Jak wysprężynuje to się nie obejrzysz.
Pozdrawiam. Krzysztof.
/Pustynni Strażnicy/
/Pustynni Strażnicy/
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2012, o 16:41
Oj tam oj tam, nie ugryzła to nie ma problemu :P, jakby ugryzła a nie byłbyś uczulony to też raczej nie umarłbyś na miejscu, dla dorosłej zdrowej osoby jak tych węży nie jest śmiertelny, ale jak ktoś ma uczulenie to może być problem, a psy mają lipę po całości bo jak ugryzie żmija to się psina może za tęczowy most przenieść bardzo szybko... tym bardziej, że nie wszędzie jest od ręki dostępna surowica (dlatego trzeba uważać jak się na wycieczki zabiera czworonogi, szczególnie te mniejsze)
Żmij się można spodziewać w coraz dziwniejszych miejscach, i to tam gdzie wcześniej nie występowały .... tak się gady rozpełzają.
Z martwej natury to również w Bieszczadach Salamandrę plamistą mi się udało dostrzec :P..... trochę rozprasowana była :P
Żmij się można spodziewać w coraz dziwniejszych miejscach, i to tam gdzie wcześniej nie występowały .... tak się gady rozpełzają.
Z martwej natury to również w Bieszczadach Salamandrę plamistą mi się udało dostrzec :P..... trochę rozprasowana była :P
- ejacek
salamandrę też kiedyś spotkałem , najlepiej wieczorem i jeszcze jak zacznie kropić deszcz , teraz niestety nie spotkałem bo była by już fotka
- nyskadu
- Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Fotka, nowa torebka i portfel
na buty to by już brakło 

- ejacek
i znowu ta smutna minka na końcu , już ja widzę
ten pesymistyczny nastrój i go przegonię
nie oglądałaś kabaretu Laskowika i Bolka - traktor sie zepsuł , koło sie popsuło , a nie lepiej tak : trzy
koła są dobre
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9143_n.jpg

nie oglądałaś kabaretu Laskowika i Bolka - traktor sie zepsuł , koło sie popsuło , a nie lepiej tak : trzy

-- Pt 14 wrz 2012 20:11 --Fotka, nowa torebka i portfel
popatrz na totruskafka85 pisze:To nie jest pocieszające, co napisałeś o tych pelach. No cóż, pewnie nadal pozostaną w sferze marzeń.

- nyskadu
No tak wiosna już niedługo, nie za rok
ale za 7 miesiecy, można wcześniaka urodzić za ten czas. Teraz to jeszcze jakoś zleci ale najgorszy jest listopad, a później powrót zimy w lutym, to chyba najgorsze miesiące.

- ejacek
całkiem niezły sposób na nudęmożna wcześniaka urodzić za ten czas

- nyskadu
Tak ale jednorazowy 

- ejacek
ja nie mówię o urodzeniu ale wiesz ... przypomnij sobie jak Stuhr tłumaczył w Seksmisji
-
- 200p
- Od: 5 wrz 2012, o 16:41
aaaaaAAAAejacek pisze:popatrz na totruskafka85 pisze:To nie jest pocieszające, co napisałeś o tych pelach. No cóż, pewnie nadal pozostaną w sferze marzeń.

- nyskadu
Jacku gdzie Ty się podziewasz, klienci czekają 

- ejacek
ja jak patrze na tą fotkę to się czuję jak dziecko z nosem przy szybie zaglądające do sklepu z cukierkami , nie wiem czy 3 by mi wystarczyłytruskafka85 pisze:aaaaaAAAAejacek pisze:popatrz na totruskafka85 pisze:To nie jest pocieszające, co napisałeś o tych pelach. No cóż, pewnie nadal pozostaną w sferze marzeń.
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 9143_n.jpg... gdzie to jest, jedną poproszę, no dobra.... dwie, albo nie .... trzy, trzy mi wystarczą

jedne z ostatnich kwitnień, na 1 fotce widać nierozwinięty pączek na jednym z członów leuchtenbergii , drugi , wyżej rozwinięty