Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Ale się uśmiałam :;230 . Grunt to poczucie humoru:).
Twój ogród ma duszę. Jak tak ogląda się zdjęcia to wydaje się być starym, angielskim, wiejskim ogrodem.
No a scieżeczka to moje marzenie. Mają tyle uroku!
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

Witaj ale cudne widoczki dałaś na tapetę. Róże pierwsza klasa ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Maju, dziękuję ;:196 za infrmację. W różyczki zapraszam :D .
Maddy, tak to już jest z domowymi szkodnikami - chcą dobrze, a wychodzi jak zwykle. :;230
Edi, Nemezjo, Szyszuniu, rumienię się czytając tyle pochwał :oops: ! Staram się jak mogę, ale efekt jeszcze daleki od ideału.
Ilonko, sprawdziłam potem jeszcze raz - biała lawenda kosztuje 15 zł. Propozycja aktualna. Jeżeli tylko zechcesz - pisz.

Dzisiejsza pogoda wprawiła mnie w zły humor. Rzadko to się zdarza, ale miałam wolne popołudnie i liczyłam, że spędzę je na ogrodzie. Nic z tego - deszcz mnie skutecznie wyprowadził z błędu. To jest bardzo nie fair. Kolejny raz z rzędu ...
W związku z tym nowych fotek nie będzie...
Mam tylko nadzieję, że nocna nawałnica zbytnio mi róż nie zmechaciła.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asiu, jakbym miała taki piękny ogród, to też spędziłabym w nim urlop :) Tylko jest jeden problem... Pewnie nie usiedziałbym na chwilę w miejscu, nawet na kawę :wink: Ciągle coś bym robiła :;230 Bardzo, bardzo mi się u Ciebie podoba :)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

bozunia pisze: Bardzo, bardzo mi się u Ciebie podoba :)
Bozuniu, miło mi to słyszeć. ;:196
bozunia pisze: Pewnie nie usiedziałbym na chwilę w miejscu, nawet na kawę :wink: Ciągle coś bym robiła :;230 Bardzo, bardzo mi się u Ciebie podoba :)
:;230 :;230 :;230 To jakbym siebie widziała... Mam ten sam problem. Nie mogę usiedzieć - tu coś kopnę, tam przytnę, coś poprawię, psiknę, podleję i tak na okrągło. To oczywiście wtedy, kiedy nic nie robię... :;230 :;230 :;230
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Asiu... ja tez mam duzo zaleglosci w ogrodowych pracach, ale albo jest zbyt duszno, albo wygania nas burza, jak dzis... moze jutro uda sie nadrobic? dobrej nocy...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

No tak Aguś, a jak się ma niewiele wolnego czasu to tym bardziej denerwuje niemożność jego wykorzystania.

Dziś w nocy znowu się nie wyspałam, po raz 3 z rzędu. Dwie poprzednie noce we znaki dawały się burze, momentami nawet dość intensywne (oj nie lubię, nie lubię...), a tej nocy wojacy z sąsiedztwa wyszli z założenia, że nie można się od huku zbytnio odzwyczajać (no bo komu potrzebny sen, to tylko strata czasu :;230 ) i urządzili nocne strzelanie artyleryjskie. Gorsze niż burza. Człowiek czuje się jak na wojnie. Huk i świst pocisków. Rewelacja. Jedyna pociecha, że nie błyska...
Oczywiście rano padało, ale na szczęście wieczorkiem pojawiło się ;:3 i w drodze z pracy wpadłam na działeczkę. Podlałam Bioseptem i uwieczniłam nowe okazy.
Przedstawiam Novalis w pełnej krasie...
Obrazek

Za chwilę reszta...
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Trochę "wygłe"przez deszcze ostróżki na tzw. liliowej rabacie.
Obrazek

kolejny ogrodowy romansik: Rapsody in Blue i chyląca się ku niemu panna Delphinia...
Obrazek

nowa mieszkanka ogrodu Chloe
Obrazek

samotna Jasmina kontempluje wrzosowisko....
Obrazek

najwyraźniej ostróżki mają pociąg do róż...
Obrazek

moje pierwsze lilie (nie pamiętam nazwy...)
Obrazek

i na koniec pomału powstająca ścieżka...
Obrazek
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jeeeeeejjjjjjjjjkukkkkkkuuuuuu ale cudny Novalis! ;:oj no boski! ;:138 ;:138
zaś Chloe.....fiu fiu ;:224 śliczna ;:168
ścieżka - nic tylko ;:138 ;:138 ;:173
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Asia, sciezka wyglada super! Fajnie, ze już się robi ;:215 Chloe R. i Jasmina - piękne ;:170 Czekam jeszcze na cudną Nahemę... ;:65 Biała ostrozka bardzo ładna i lilijki urocze!
Asieńko, masz bardzo ładnie skomponowane rabaty, a ogród wyglada sielsko i przytulnie ...będziesz miała fajny urlopik w takich okolicznościach przyrody :D
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52

Post »

Ścieżka bombowa ;:138 ;:138 ;:138 Uwielbiam takie materiały w ogrodzie .
A co jest rozsypane na ścieżce .Jakieś owoce . :?:
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Asiu piękny Novalis ;:167
Ścieżka jest odjazdowa ;:180 Sama o takiej marzę ;:224
Ogród taki, że hohoho ;:138 Wszystko idealnie do siebie pasuje ;:138
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Shirallciu, Twój Novalis pewnie dziś też już tak wygląda! Chloe mnie zachwyciła, jest taka delikatna i dystyngowana. Prawdziwa dama.
Ścieżka wreszcie ruszyła. Poszliśmy oboje na kompromis - do piachu dosypujemy trochę cementu, tyle żeby ustabilizował, ale nie związał w beton. No i tłuczeń pod to wszystko. Przez tę paskudną pogodę idzie nam jak krew z nosa. Mam nadzieję, że ta sobota będzie ładna, ale zostałam sama na placu budowy. Mój M (jak wspominałam u Kasi) poleciał dzisiaj do kolegi do Anglii. Będą wspólnie testować wytrzymałość wątroby... :;230

Robaczku, dziękuję za komplementy, ale dla mnie i tak pozostaniesz wzorem niedoścignionym! ;:108
Nahema już w pączkach, ale pewnie jeszcze tydzień, dwa trzeba będzie poczekać... ;:65 Następna w kolejce jest moja wyczekiwana Pastellka.

Jolu ścieżka prawie zrobiona, to i nowi goście po niej do ogrodu wstępują! Witam Cię serdecznie! :wit Na ścieżce leżą czereśnie. Lecą masowo, nie nadążam ich zbierać... Lecą z ostatniego ocalałego przed niszczycielskimi zakusami mojej matki drzewa owocowego. Problem polega na tym, że mój Ojciec vel Szkodnik tak skutecznie poobcinał boczne gałęzie, że do żadnej nie ma dostępu z poziomu gruntu. Trzeba by czereśnie z samolotu zbierać, albo straż pożarną z wysięgnikiem zaprosić, bo nikt w okolicy nie ma na tyle długiej drabiny, żeby sięgnąć owoców - a są piękne! Jedynie szpaki się cieszą, bo nie mają konkurencji...

Maddy miło mi, że Ci się podoba. Kamienna, albo żwirowa ścieżka była moim marzeniem. Na tę drugą opcję nie zgadzała się moja Matka (bo chwasty, bo się rozsypuje, bo 100 różnych innych powodów), no to są płyty kamienne. Bardzo lubię takie naturalistyczne klimaty.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu ale ścieżka - rewelacja. Poczułam się jak w Tajemniczym Ogrodzie......bajkowy klimat i zdjęcie po prostu rewelacja. Zresztą wszystkie zdjęcia są piekne ;:180 - moje wyrazy uznania.
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

Asiu, śliczna ta ścieżka. Sama chętnie sprawiłabym sobie taką w swoim ogrodzie no ale nie ma już miejsca niestety :(
Bardzo mi się podoba, wygląda profesjonalnie ;:108 ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”